Reumatyzm sratyzm, czyli zdrowie i okolice

... wszystko, co nie pasuje do innej kategorii

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles

Awatar użytkownika
Cherryy
Biedaklasa Manager

Re: Reumatyzm sratyzm, czyli zdrowie i okolice

Post autor: Cherryy »

Voo pisze: 23 listopada 2024, o 10:52 Wiśnia, jesteś bardzo miły ale kojarzysz, że Junior jest już od kilku lat dorosły? :D
Przecież w zeszłym roku Ci się Junior rodził, co Ty opowiadasz. :spy:
Since 2001.
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

Llo - ta wymiana soczewek na syntetyczne u starszych osób, to chyba przy zaćmie? Podobno wszyscy mamy to przed sobą, więc co tam było u Twojej babci nie tak?
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Post autor: Voo »

Choroby za bardzo zaległy się w "Luźnym" więc może spróbuje ten nurt przekierować jednak tutaj ;)

Właśnie sobie "zrobiłem" przegrodę nosową! O jakieś 25 lat za późno. Jeśli macie felerną przegrodę to nie odkładajcie tego, chyba, że chcecie chrapać i mieć bezdech w nocy, kiepsko spać i ciągle chodzić wkurwionym :) Z nią jest taki myk, że to nie przeszkadza za młodu a potem coraz bardziej, coraz bardziej aż w końcu okazuje się, że permanentnie nie oddycha się jedną stroną nosa.
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
Crowley
Pan Bob Budowniczy Kierownik

Post autor: Crowley »

To da się oddychać obiema stronami nosa na raz? :spy:

Powinienem w końcu coś z tym zrobić.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

Theeck pisze: 25 listopada 2024, o 13:12 Llo - ta wymiana soczewek na syntetyczne u starszych osób, to chyba przy zaćmie? Podobno wszyscy mamy to przed sobą, więc co tam było u Twojej babci nie tak?
Szczerze mówiąc nawet nie wiem dokładnie - wzrok się pogarszał i już, nie wiem dokładnie. Ponoć po zabiegu kolory się nawet lepiej widzi.
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

Od kiedy zacząłem skuteczniej walczyć ze stresami waga zaczęła mi iść w dobrą stronę. Cały marzec około pół kilo tygodniowo mi schodzi. Polecam jogę. Na razie zakres ruchów mam dramatyczny i jestem jedynym facetem na sali, ale uspokaja fajnie :p
Obrazek
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

Joga to w ogóle powinna być obowiązkowa dla 40+
Nie znam lepszego sposobu na rozciągnięcie dawno już zastałych ścięgien, więzadeł, stawów, bioder, kręgosłupa - to jest gwarancja zdrowia do późnych lat. Oczywiście zawsze można przesadzić, albo źle trafić, bo jak się okazuje są też jogi dynamiczne i zbyt wymagające.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

Theeck pisze:Joga to w ogóle powinna być obowiązkowa dla 40+
Nie znam lepszego sposobu na rozciągnięcie dawno już zastałych ścięgien, więzadeł, stawów, bioder, kręgosłupa - to jest gwarancja zdrowia do późnych lat. Oczywiście zawsze można przesadzić, albo źle trafić, bo jak się okazuje są też jogi dynamiczne i zbyt wymagające.
https://youtube.com/shorts/SCDX7TEVK9E? ... tVJkXrnqo6

Wysłane z mojego V Max Plus przy użyciu Tapatalka

"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
Guldan
Tęczowy Chłopiec

Post autor: Guldan »

odnosnie mojego wysokiego poziomu zelaza i niskiego erytrocytow: ponoc czasem sie tak dzieje, ze jak probki czekaja za dlugo to erytrocyty sie rozpadaja i zostaje zelazo stad taki wynik. po dodatkowych badaniach widze (jeszcze nie mam komentarza lekarki), ze raczje tak sie wlasnie stalo.

ale to co mnie martwi teraz to raczej dosc chujowe wyniki prostaty. patrzac na to, ze mnie cos w srodku boli to serio boje sie, ze mam raka.
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Nie wiem, czy masz cokolwiek, ale o raku prostaty to się naczytałem, że raczej się umiera z nim, a nie z jego powodu. Jak się martwisz, to spróbuj poczytać o statystykach z nim związanych - to co ja przeczytałem jest dosyć optymistyczne. Poza tym najprościej jest umówić się na badanie prostaty USG.
Awatar użytkownika
Guldan
Tęczowy Chłopiec

masz racje ale stracha mi napedzaja zdania takie jak ponizsze:

"Czy rak prostaty jest w 100% wyleczalny?
Rak prostaty jest całkowicie wyleczalny, pod warunkiem, że został wcześnie zdiagnozowany, a przerzuty, w tym przypadku najczęściej przerzuty do układu kostnego (do kręgosłupa, miednicy, kości udowych, żeber) czy płuc, nie wystąpiły."

i jak patrze na czesci ciala, ktore mnie bola robi mi sie slabo na sama mysl o przerzutach do ukladu kostnego.
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

No to po kolei - zrób sobie USG prostaty i będziesz coś więcej wiedział. Jak ja o tym czytam, to też mnie wszystko z listy boli...
Awatar użytkownika
Guldan
Tęczowy Chłopiec

przeszedlem badania wzdluz, wszerz i w glab - nic mi nie jest. nie wiadomo co boli mnie w srodku.
zodi
Kofan Annan

Post autor: zodi »

Pewnie ból istnienia
ODPOWIEDZ