Llo - ta wymiana soczewek na syntetyczne u starszych osób, to chyba przy zaćmie? Podobno wszyscy mamy to przed sobą, więc co tam było u Twojej babci nie tak?
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Choroby za bardzo zaległy się w "Luźnym" więc może spróbuje ten nurt przekierować jednak tutaj
Właśnie sobie "zrobiłem" przegrodę nosową! O jakieś 25 lat za późno. Jeśli macie felerną przegrodę to nie odkładajcie tego, chyba, że chcecie chrapać i mieć bezdech w nocy, kiepsko spać i ciągle chodzić wkurwionym Z nią jest taki myk, że to nie przeszkadza za młodu a potem coraz bardziej, coraz bardziej aż w końcu okazuje się, że permanentnie nie oddycha się jedną stroną nosa.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Theeck pisze: ↑25 listopada 2024, o 13:12
Llo - ta wymiana soczewek na syntetyczne u starszych osób, to chyba przy zaćmie? Podobno wszyscy mamy to przed sobą, więc co tam było u Twojej babci nie tak?
Szczerze mówiąc nawet nie wiem dokładnie - wzrok się pogarszał i już, nie wiem dokładnie. Ponoć po zabiegu kolory się nawet lepiej widzi.
Od kiedy zacząłem skuteczniej walczyć ze stresami waga zaczęła mi iść w dobrą stronę. Cały marzec około pół kilo tygodniowo mi schodzi. Polecam jogę. Na razie zakres ruchów mam dramatyczny i jestem jedynym facetem na sali, ale uspokaja fajnie :p
Joga to w ogóle powinna być obowiązkowa dla 40+
Nie znam lepszego sposobu na rozciągnięcie dawno już zastałych ścięgien, więzadeł, stawów, bioder, kręgosłupa - to jest gwarancja zdrowia do późnych lat. Oczywiście zawsze można przesadzić, albo źle trafić, bo jak się okazuje są też jogi dynamiczne i zbyt wymagające.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Theeck pisze:Joga to w ogóle powinna być obowiązkowa dla 40+
Nie znam lepszego sposobu na rozciągnięcie dawno już zastałych ścięgien, więzadeł, stawów, bioder, kręgosłupa - to jest gwarancja zdrowia do późnych lat. Oczywiście zawsze można przesadzić, albo źle trafić, bo jak się okazuje są też jogi dynamiczne i zbyt wymagające.
odnosnie mojego wysokiego poziomu zelaza i niskiego erytrocytow: ponoc czasem sie tak dzieje, ze jak probki czekaja za dlugo to erytrocyty sie rozpadaja i zostaje zelazo stad taki wynik. po dodatkowych badaniach widze (jeszcze nie mam komentarza lekarki), ze raczje tak sie wlasnie stalo.
ale to co mnie martwi teraz to raczej dosc chujowe wyniki prostaty. patrzac na to, ze mnie cos w srodku boli to serio boje sie, ze mam raka.
Nie wiem, czy masz cokolwiek, ale o raku prostaty to się naczytałem, że raczej się umiera z nim, a nie z jego powodu. Jak się martwisz, to spróbuj poczytać o statystykach z nim związanych - to co ja przeczytałem jest dosyć optymistyczne. Poza tym najprościej jest umówić się na badanie prostaty USG.
masz racje ale stracha mi napedzaja zdania takie jak ponizsze:
"Czy rak prostaty jest w 100% wyleczalny?
Rak prostaty jest całkowicie wyleczalny, pod warunkiem, że został wcześnie zdiagnozowany, a przerzuty, w tym przypadku najczęściej przerzuty do układu kostnego (do kręgosłupa, miednicy, kości udowych, żeber) czy płuc, nie wystąpiły."
i jak patrze na czesci ciala, ktore mnie bola robi mi sie slabo na sama mysl o przerzutach do ukladu kostnego.