Lista nominowanych:
https://www.filmweb.pl/news/OSCARY+2022 ... tem-145428
Brak "Titane" uważam za potwarz, chyba mój ulubiony film z 2021. "Diuna" robi powtórkę z 2015 roku, gdy "technicznie rzecz biorąc", wygrywa "Mad Max". Za najlepszy film raczej nie dostanie, bo to jednak dramaturgicznie twór urwany w połowie. Krytycy pewnie widzieliby "Licorice Pizza", ale myślę, że wygra "Psie pazury" o toksycznej męskości, ewentualnie stanie się sensacja i Hollywood nagrodzi marne filmowo "Nie patrz w górę" z wiadomych względów. Jeśli najlepszej animacji nie dostaną "Mitchellowie" to będę mocno zawiedziony, doskonała animacja z niezapomnianymi scenami.
Oscary 2021
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Re: Oscary 2021
Psie Pazury są marne filmowo. Typowy pretensjonalny kloc, zmarnowane minuty życia.
Tylko don't look up!
Wiem, miała być recenzja, ale jest sesja...
Tylko don't look up!
Wiem, miała być recenzja, ale jest sesja...
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Re: Oscary 2021
Nie zgadzam się, "Psie Pazury" to jeden z najbardziej filmowych filmów: tak pięknych ujęć natury można szukać u Terrence'a Mallicka. Podczas seansu zastanawiałem się kiedy ostatnio oglądałem film, w którym jakaś postać jedzie na koniu przez rzekę, w tle jest las i nastrojowa muzyka, a ja jestem zachwycony tym, co obserwuję? Widać, że dopieszczano kadry, ale widać również po wynikach, że Akademii zbyt mocno to nie obeszło i wygrał film, którego chyba nikt za bardzo nie oglądał i oglądać nie zamierza.Pquelim pisze:Psie Pazury są marne filmowo. Typowy pretensjonalny kloc, zmarnowane minuty życia.
Pierwszy raz ucięto również rozdawanie "mniej ważnych" nagród (jak montaż), co by im oglądalność wzrosła. Aha, i Will Smith, ale tutaj szkoda słów, szkoda, że mu nie oddał, albo że nie zaczęli się naparzać na scenie. Ale byłaby heca!