Windows 11 - kup nowy komputer
Windows 11 - kup nowy komputer
Co za czasy... Mój komputer nie spełnia wymagań sprzętowych Windowsa 11.
Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Re: Windows 11 - kup nowy komputer
Czas zainstalowac Linuxa!ThimGrim pisze:Co za czasy... Mój komputer nie spełnia wymagań sprzętowych Windowsa 11.
Do konca roku w koncu wszystkie gry maja dzialac, przynajmniej te, ktore sa na Steamie.
LLothar pisze:Czas zainstalowac Linuxa!ThimGrim pisze:Co za czasy... Mój komputer nie spełnia wymagań sprzętowych Windowsa 11.
Do konca roku w koncu wszystkie gry maja dzialac, przynajmniej te, ktore sa na Steamie.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Counterman
- Waniaaa!
Będzie Windows 11? coś przegapiłem.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Już był.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Counterman
- Waniaaa!
What.
Ale nie ma obowiązkowego update, nie?
Ale nie ma obowiązkowego update, nie?
IRON MAIDEN are KINGS
Nie, bo nie spełniasz minimalnych wymagań systemowych.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Counterman
- Waniaaa!
To akurat wielce prawdopodobne.
IRON MAIDEN are KINGS
widziałem to coś na nowym firmowym sprzęcie.
Robiliśmy testy w biurze.
stary win10, zapaskudzony i zasyfiony przez 3 lata uzytkowania aplikacji webowych i baz danych, zadnego formata, dysk ssd uruchamia sie w 1:58.
NOWY win11 bez zadnych aplikacj zainstalowanych uruchamia się.... TADAM, 1:50.
Przez około 40 sekund wyświetla komunikat "czekaj" przed uruchomieniem uruchamiania logowania do Microsoft Online czy jak teraz to sie tam nazywa. Potem podajesz credentialsy i kolejne 40 sekund napisu "czekaj". Na firmowym kablu wpiętym w ethernet
dopiero po zalogowanku można "śmigać".
Ale bez zalogowania nie odpalisz. Podobno da sie to jakims PINem zastapic, ale firmowy software blokuje . Generalnie to jak nie masz połączenia z internetem to tego firmowego kompa nie odpalisz
Robiliśmy testy w biurze.
stary win10, zapaskudzony i zasyfiony przez 3 lata uzytkowania aplikacji webowych i baz danych, zadnego formata, dysk ssd uruchamia sie w 1:58.
NOWY win11 bez zadnych aplikacj zainstalowanych uruchamia się.... TADAM, 1:50.
Przez około 40 sekund wyświetla komunikat "czekaj" przed uruchomieniem uruchamiania logowania do Microsoft Online czy jak teraz to sie tam nazywa. Potem podajesz credentialsy i kolejne 40 sekund napisu "czekaj". Na firmowym kablu wpiętym w ethernet
dopiero po zalogowanku można "śmigać".
Ale bez zalogowania nie odpalisz. Podobno da sie to jakims PINem zastapic, ale firmowy software blokuje . Generalnie to jak nie masz połączenia z internetem to tego firmowego kompa nie odpalisz
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ino wystarczy zrobić konto lokalne. PIN to jest zamiast hasła — niezależnie od tego, czy używasz konta lokalnego, czy przez sieć. To się nie zmieniło od 10. Mam win 11 na lapku i działa szybko. Może mówisz o jakichś pierwszych uruchomieniach.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Miałem wolne popołudnie i zrobiłem aktualizację do 11, bo jednak ciekawość zwyciężyła. Na razie jest szybciej i jakoś tak wszystko bardziej na swoim miejscu. Jest ok.
Since 2001.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Mnie Winda nagabuje od kilku miesięcy już, ale czekałem aż naprawią problem z wydajnościami na prockach AMD. Chyba już to zrobili, ale czekam aż coś jeszcze wyjdzie i naprawią. Patrzę jeszcze, jak ta cała impreza wpływa na to, jak długo komputer chodzi na baterii...
Inna rzecz, to że mam 4 komputery w domu w użyciu i tylko mój lapek jest na tyle nowy, że obsługuje Win 11... Nie wiem, czy wolę jednak mieć wszystkich komputerów ustawionych tak samo...
Koledzy użytkownicy Win11 - napiszcie 2-3 rzeczy co wam najbardziej się podobają i przeszkadzają.
Inna rzecz, to że mam 4 komputery w domu w użyciu i tylko mój lapek jest na tyle nowy, że obsługuje Win 11... Nie wiem, czy wolę jednak mieć wszystkich komputerów ustawionych tak samo...
Koledzy użytkownicy Win11 - napiszcie 2-3 rzeczy co wam najbardziej się podobają i przeszkadzają.
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Linus z LinusTechTips testuje właśnie Linuxa jako platformę do grania i codziennego użytkowania i mimo początkowych trudności, idzie mu zaskakująco dobrze.LLothar pisze:Czas zainstalowac Linuxa!ThimGrim pisze:Co za czasy... Mój komputer nie spełnia wymagań sprzętowych Windowsa 11.
1. Mam wrażenie, że wyłączanie/włączanie lapka jest o ciutkę szybsze. Od włączenia do załadowania systemu mija jakieś 5-10 sekund u mnie, w porównaniu z 10-15 do tej pory, więc to nie jakaś gigantyczna zmiana.Matthias[Wlkp] pisze:Koledzy użytkownicy Win11 - napiszcie 2-3 rzeczy co wam najbardziej się podobają i przeszkadzają.
2. Wreszcie przebudowano od podstaw menu Start, bo tego z 10 nienawidziłem. I ogólnie wizualnie jest lepiej i przejrzyściej. Mam wrażenie, że mniej klikam, też w Ustawieniach.
3. Wreszcie jakiś normalny, oficjalny dark mode.
To jest bardziej łatka na 10. Chcę jeszcze przetestować jak działają aplikacje z Androida, bo to jednak spora nowość.
Since 2001.