Luźny II
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Re: Luźny II
Yaaay wiśnia
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ludzie to się jednak nie uczą na błędach innych.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Zolt pisze:Gratz!
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- PIOTROSLAV
- Parmezan
I jak?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Gratulacje dla wszystkich nowozencow Ω
Pewnie właśnie podpisują papiery rozwodowePIOTROSLAV pisze:I jak?
- Counterman
- Waniaaa!
I dobrze, czemu mają mieć lepiej niż my!Crowley pisze:Ludzie to się jednak nie uczą na błędach innych.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Słyszałem to ostatnimi czasy jakieś 67 razyCounterman pisze:I dobrze, czemu mają mieć lepiej niż my!Crowley pisze:Ludzie to się jednak nie uczą na błędach innych.
Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Zawsze jak słyszę o czyimś ślubie to mi w gardle więźnie to "gratuluję".
Nie, żeby coś... Jestem szczęśliwy w małżeństwie ale napiszmy to sobie szczerze - jakieś 95% zmartwień, trosk i problemów w moim życiu wynika bezpośrednio lub pośrednio z faktu, że jestem żonaty i mam rodzinę
Tak więc pokiwajmy głowami ze zrozumieniem, to jest etap, który przychodzi w życiu większości ludzi, poważny mężczyzna musi to przejść ale żeby zaraz "gratuluję"?
Nie, żeby coś... Jestem szczęśliwy w małżeństwie ale napiszmy to sobie szczerze - jakieś 95% zmartwień, trosk i problemów w moim życiu wynika bezpośrednio lub pośrednio z faktu, że jestem żonaty i mam rodzinę
Tak więc pokiwajmy głowami ze zrozumieniem, to jest etap, który przychodzi w życiu większości ludzi, poważny mężczyzna musi to przejść ale żeby zaraz "gratuluję"?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Counterman
- Waniaaa!
Voo całkiem trafnie
IRON MAIDEN are KINGS
voo Ty stary pierniku, a jakbys nie miał rodziny tobys narzekał że nie masz i zycie jest bez sensu. wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma...
gratuluje. ja też miałem mieć dokładnie pojutrze, ale przełożyliśmy na za rok. nie wiem jak u Was, ale ja nie mogąc zagwarantowac bezpieczenstwa gosci weselmych, po prostu nie potrafiłbym tego zrobić.
i tak, jesli za rok nadal nie bede mial spokoju z pandemia, to po prostu nie zrobie wesela. lub zrobie w takim formacie, zeby moc spac spokojnie.
gratuluje. ja też miałem mieć dokładnie pojutrze, ale przełożyliśmy na za rok. nie wiem jak u Was, ale ja nie mogąc zagwarantowac bezpieczenstwa gosci weselmych, po prostu nie potrafiłbym tego zrobić.
i tak, jesli za rok nadal nie bede mial spokoju z pandemia, to po prostu nie zrobie wesela. lub zrobie w takim formacie, zeby moc spac spokojnie.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ekhm... Chyba TyPquelim pisze:voo Ty stary pierniku, a jakbys nie miał rodziny tobys narzekał że nie masz i zycie jest bez sensu.
Tak oceniając na chłodno to poza "jestem smutnym misiem, którego nie ma kto przytulić" życie w pojedynkę jest imo o wiele bardziej lajtowe. Oczywiście nie zamieniłbym się na to co mam teraz bo są silne kwestie emocjonalne, żona, syn itd. Jednak generalnie w małżeństwie łatwiej rozwiązywać te wszystkie ważkie życiowe problemy, których singiel w ogóle nie ma i nawet ich sobie nie wyobraza Cenię instytucję małżeństwa ale powiedzmy, że dawno przestałem patrzeć na singli jak na przegrywów
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ja bym to wykorzystał, żeby mieć pretekst, żeby nie robić wesela bez obrażania połowy rodziny. Win-win.Pquelim pisze:nie wiem jak u Was, ale ja nie mogąc zagwarantowac bezpieczenstwa gosci weselmych, po prostu nie potrafiłbym tego zrobić.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Crowley pisze:Ja bym to wykorzystał, żeby mieć pretekst, żeby nie robić wesela bez obrażania połowy rodziny. Win-win.Pquelim pisze:nie wiem jak u Was, ale ja nie mogąc zagwarantowac bezpieczenstwa gosci weselmych, po prostu nie potrafiłbym tego zrobić.
My odwołaliśmy wesele na 90 osób pisząc zaliczki na straty i zamiast tego zrobiliśmy przyjęcie na świeżym powietrzu dla wujków/dziadków w jeden dzień na 30 osób + mega imprezę dla znajomych na drugi dzień (coś z 25 osób) tak samo pod wiatką i w ogrodzie.
Oficjalnie jakby to jakiś wujek czytał jest mi trochę przykro, że plany weselne trzeba było odwołać, a między nami to wyszło mega zajebiście
cóż, nie powiem żeby mnie nie kusiło zrobić jak mówicie ale nie jestem sam, a poza tym nadal - miałbym pewnie ból dupy ze strony części rodziny, bo nie do wszystkich świadomość covidowa dotarła, nie wszyscy przepracowali traumę i panikę.
także opcja jak najbardziej jest nadal aktualna w przyszłym roku prawdę mówiac, to wydaje mi się nawet bardziej prawdodobna niż wesele.
także opcja jak najbardziej jest nadal aktualna w przyszłym roku prawdę mówiac, to wydaje mi się nawet bardziej prawdodobna niż wesele.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Co do odwoływania imprez to może kaliber mniejszy bo tylko urodziny ale miałem w tym roku wyprawiać 30 no i też uznałem, że wrzucanie nawet 20 osób do jednego lokalu to aktualnie średni pomysł. Potem mi kumpel przypomniał, że pracuję w IT i, żebym się ogarnął, okrągłe są 32 urodziny, więc za 2 lata dopiero
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Ograniczyliśmy wesele na maksa - około 40 osób, razem z nami. Najbliższa rodzina i przyjaciele. Ludzie, z którymi i tak mamy kontakt każdego dnia. Do tego ślub w plenerze i większość wesela również, spora przestrzeń w sali. Nigdy nie wiadomo, ale przekładać nie chcieliśmy - przygotowania zeżarły nam ostatnie 1,5 roku, a finansowo na styk i zaliczek byśmy nie odzyskali.
Co do słów Voo - 13 lat w związku, 5 pod jednym dachem. U mnie to była raczej już przyzwoita formalność.
Co do słów Voo - 13 lat w związku, 5 pod jednym dachem. U mnie to była raczej już przyzwoita formalność.
Since 2001.
Ja Wam powiem, jestem 18 lat w związku, 14 formalnie. Kocham żonę, mam świetną dwójkę dzieci, w zasadzie całe życie razem, bo moja żona była też pierwszą dziewczyną. Ale, no właśnie coś powoduje, że człowiek gdzieś tam myśli dlaczego nie poznałem kogoś też innego, dlaczego wszystko stało się za pierwszym razem. Wiecie, mam 35 lat, pierwszy raz wypaliłem trawę dosłownie rok temu i chyba niczego tak nie żałuję, że nie zrobiłem tego wcześniej?
Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Albo cierpisz na bezsenność, albo nadajesz z mojej strony atlantyku... To jak jest?
Niestety bezsenność. A może jedyna wolna chwila dla siebie. Nadaję spod LondynuMatthias[Wlkp] pisze:Albo cierpisz na bezsenność, albo nadajesz z mojej strony atlantyku... To jak jest?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No patrz, Matt nadaje z samego Londynuistredd pisze:Niestety bezsenność. A może jedyna wolna chwila dla siebie. Nadaję spod LondynuMatthias[Wlkp] pisze:Albo cierpisz na bezsenność, albo nadajesz z mojej strony atlantyku... To jak jest?
No to ja odwrotnie, 32 lata, od 4 lat w związku, dwa lata po slubie, przedtem różne przygody - okresy bycia samemu, w innych związkach, imprezy wyjazdy itd. I wg mnie to o tyle lepsze, że a. nie mam poczucia FOMO, nic mnie nie ominęło , b. spróbowałem być z różnymi kobietami (abstrachujac od seksu, chociaz to tez arcywazne i relewantne w tym przypadku), raz dluzej raz krocej i dzieki temu wiedziałem że ta kobieta z którą się wiąże na stałe jest faktycznie właściwa.istredd pisze:Ja Wam powiem, jestem 18 lat w związku, 14 formalnie. Kocham żonę, mam świetną dwójkę dzieci, w zasadzie całe życie razem, bo moja żona była też pierwszą dziewczyną. Ale, no właśnie coś powoduje, że człowiek gdzieś tam myśli dlaczego nie poznałem kogoś też innego, dlaczego wszystko stało się za pierwszym razem. Wiecie, mam 35 lat, pierwszy raz wypaliłem trawę dosłownie rok temu i chyba niczego tak nie żałuję, że nie zrobiłem tego wcześniej?
No ale życie pisze różne scenariusze i jak bym poznał kogoś super w wieku 18 lat i by się nam ułożyło to pewnie byłbym w tej samej sytuacji co Ty
- Counterman
- Waniaaa!
Hm w ogóle nie miałem takich rozważań, czy coś omineło, czy za późno, czy cokolwiek. Coś tam kiedyś było, potem poznałem (wtedy jeszcze nie) żonę, minęło trochę czasu.... No i wiedziałem, że zbudowałem rodzinę, a tam sam fakt ślubu jakiś czas później to była okazja do imprezy i papierek. 10 lat jesteśmy razem i żadnej różnicy w odczuwaniu nie mam - no jestem z tą moją i jest fajnie.
IRON MAIDEN are KINGS
Tak, jak wspomniałem - ze swoją żoną jestem od 13 lat i jestem jednym z tych szczęśliwców, którzy trafili na relację partnerską. Nigdy nie miałem kłopotu, żeby wyszaleć się na jakiś woodstockach i tym podobnych. Jak coś chciałem, to to robiłem. Nie czuję więc, że mnie coś ominęło. Ale wujka Voo słuchać trzeba i wnioski wyciągać należy.
Since 2001.
W sensie na tych Woodstockach szalales sypiając z innymi kobietami? bo to głównie o to chyba się rozchodzi
i mężczyznami?
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
https://getyarn.io/yarn-clip/83a0b258-d ... 4a059c8857Halaster pisze:W sensie na tych Woodstockach szalales sypiając z innymi kobietami? bo to głównie o to chyba się rozchodzi
#sgk 4 life.
Dobrze, zaakceptowalibyśmy również "you can't prove that's the governor's semen."Turtles pisze:https://getyarn.io/yarn-clip/83a0b258-d ... 4a059c8857Halaster pisze:W sensie na tych Woodstockach szalales sypiając z innymi kobietami? bo to głównie o to chyba się rozchodzi
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
No dobra, nie wiedziałem, że sprowadzamy temat li tylko do przygodnego seksu.
Since 2001.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
testing...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Jezeli Ci forum nie dzialalo przez ostatnie kilko godzin, to ten, tego... ee... ja nic zupelnie nic a nic nie robilem, nie wiem ocb, przeciez u mnie dziala itp...
Jezeli forum nie dzialalo Ci przez dluzej niz 4h, skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceuta.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Zawsze wszystkie tematy i rozmowy sprowadzam do seksu. Żona twierdzi że jestem niewyżytym zbokiemCherryy pisze:No dobra, nie wiedziałem, że sprowadzamy temat li tylko do przygodnego seksu.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Fajne gównoburze rozpętują się na głównej Ludzie potrafią sobie skoczyć do gardeł nawet pod recenzjami jakichś gniotów z Netflixa
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Tej, bądź bardziej precyzyjny! Gdzie, kto, jak?Voo pisze:Fajne gównoburze rozpętują się na głównej Ludzie potrafią sobie skoczyć do gardeł nawet pod recenzjami jakichś gniotów z Netflixa
To ktoś w ogóle wchodzi tutaj na główną? Nie widzę powodu...
P.S.
I ku mojemu coraz większemu smutkowi, coraz mniej widzę powodów zaglądać na forum. Pisać w sporcie nie chce mi się z Cherrym (proszę nie odbieraj tego w sposób negatywny ), a konsole umarły definitywnie (pomimo tak "grubych" informacji z ostatnich dni).
Szkoda.
P.S.
I ku mojemu coraz większemu smutkowi, coraz mniej widzę powodów zaglądać na forum. Pisać w sporcie nie chce mi się z Cherrym (proszę nie odbieraj tego w sposób negatywny ), a konsole umarły definitywnie (pomimo tak "grubych" informacji z ostatnich dni).
Szkoda.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
właśnie dlatego powinieneś zaglądac na główną. Forum umiera, portal się kręci. takie życie.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Counterman
- Waniaaa!
Oj tam, forum znowu umiera. przyjdzie np. powrót do władzy SLD i od razu odżyje
IRON MAIDEN are KINGS
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
No trudno, takie czasy. "Forumy" generalnie zdychają, wszystko zawłaszczyły social media więc może nie ma co rozpaczać. Złote czasy dawno minęły ale jeśli nawet pewnego dnia znikniemy stąd wszyscy to i tak będę Was wszystkich dobrze pamiętał. To jest coś warte, no nie?
No ale grupa na fb służy tylko do pisania, że forum padu.
Wysłane z mojego AC2003 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego AC2003 przy użyciu Tapatalka
- Counterman
- Waniaaa!
Voo chyba bardziej chodzi o to, że indywidualnie social media w forumowiczach przejęły funkcjonalność pisania na forum - zamiast klepać spam na forum, każdy oddzielnie klepie spam na FB.
Co oczywiście jest jednym z czynników, bo wyobrażam sobie że niektórzy mają np. jak ja, po prostu mniej czasu na klepanie spamu w internetach.
Co oczywiście jest jednym z czynników, bo wyobrażam sobie że niektórzy mają np. jak ja, po prostu mniej czasu na klepanie spamu w internetach.
IRON MAIDEN are KINGS
- Counterman
- Waniaaa!
A no i Żaba przestał być aktywny, więc główny driver padł.
IRON MAIDEN are KINGS
Kaman. 100-200 tysięcy wyświetleń miesiąc w miesiąc (a bywało już w okolicach 400 tysięcy). Główna to teraz miejsce, które odwiedzają wszystkie popularne dzieciaki.Sobies pisze:To ktoś w ogóle wchodzi tutaj na główną? Nie widzę powodu...
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Sobieś jest zbyt oryginalny i hipsterski, żeby wchodzić tam gdzie inne popularne dzieciaki. Poza tym do lektury na głównej nie da się pić Dębowego Mocnego.DaeL pisze:Kaman. 100-200 tysięcy wyświetleń miesiąc w miesiąc (a bywało już w okolicach 400 tysięcy). Główna to teraz miejsce, które odwiedzają wszystkie popularne dzieciaki.Sobies pisze:To ktoś w ogóle wchodzi tutaj na główną? Nie widzę powodu...
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ale to dlatego, że ciężko pić Dębowe Mocne
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Counterman
- Waniaaa!
Bo to się nie pije, a wlewa w gardło. I wtedy jest ok.
IRON MAIDEN are KINGS
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Teletubisie! Będzie mnie można oglądać jak prezentuje swój research w swoistym konkursie talentów wśród norweskich naukowców.
Dzisiaj, impreza zaczyna się o 19:00 i mój czas na scenie to ok 19:40. Prezentacja trwa 4 minuty . Jak będę w top 3 to będę robić jeszcze jedna. 3 z 8 osób mówić będą po angielsku, w tym oczywiście ja.
https://m.youtube.com/watch?feature=you ... Y4MoCgIQwU
Dzisiaj, impreza zaczyna się o 19:00 i mój czas na scenie to ok 19:40. Prezentacja trwa 4 minuty . Jak będę w top 3 to będę robić jeszcze jedna. 3 z 8 osób mówić będą po angielsku, w tym oczywiście ja.
https://m.youtube.com/watch?feature=you ... Y4MoCgIQwU
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Działa komuś?
nope
szkoda, jedną forumową gwiazdę można spotkać na łamach prasy, fajnie by było drugą widzieć na jutubach
szkoda, jedną forumową gwiazdę można spotkać na łamach prasy, fajnie by było drugą widzieć na jutubach