Zapoznawczy, skąd jesteś, jaką nacją grasz
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Zapoznawczy, skąd jesteś, jaką nacją grasz
Dowódcy,
Ruszyliśmy z podforum bitewnej Gry o Tron. Docelowo chcemy się tutaj ogarnąć, zobaczyć ile osób gdzie gra i, kto wie, zorganizować wspólnie kilka turniejów. To na start.
Dlatego proponuję, aby każdy napisał skąd jest (i opcjonalnie jakimi armiami gra), a ja w tym poście będę updatował listę.
Lista gracze per miasto:
Warszawa:
Piotroslav - Lannister
Kubbek - Lannister
Ruszyliśmy z podforum bitewnej Gry o Tron. Docelowo chcemy się tutaj ogarnąć, zobaczyć ile osób gdzie gra i, kto wie, zorganizować wspólnie kilka turniejów. To na start.
Dlatego proponuję, aby każdy napisał skąd jest (i opcjonalnie jakimi armiami gra), a ja w tym poście będę updatował listę.
Lista gracze per miasto:
Warszawa:
Piotroslav - Lannister
Kubbek - Lannister
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Re: Zapoznawczy, skąd jesteś, jaką nacją grasz
Kubbek - Lannisterowie
Bobson - Lannisterowie (póki co)
Lazur - Na razie Starkowie, Lannisterowie i Boltonowie. Pewnie skończę ze wszystkim...
Grichalk - Nocna Straż
Żyrardów/Warszawa
Żyrardów/Warszawa
- PIOTROSLAV
- Parmezan
A no to chyba powszechna praktyka będzieLazur pisze:Lazur - Na razie Starkowie, Lannisterowie i Boltonowie. Pewnie skończę ze wszystkim...
Nie kuś DiablePIOTROSLAV pisze:A no to chyba powszechna praktyka będzieLazur pisze:Lazur - Na razie Starkowie, Lannisterowie i Boltonowie. Pewnie skończę ze wszystkim...
Starkowie
Mam jeszcze Lanisterow
Planuje Stanisa jeszcze
Żyrardów
Mam jeszcze Lanisterow
Planuje Stanisa jeszcze
Żyrardów
Hej,
czy jest jakaś ogólnodostępna stronka/forum polskiego ASOIAF ? Tzn nie zarezerwowana dla użytkowników FB tylko otwarta na każdego. Znalazłem tylko to forum i widzę, że są ogłoszenia o turniejach, ale dodatkowych informacji niewiele i w zasadzie zero dyskusji.
Rozważamy ze znajomymi (W-wa) wypróbowanie gry ale trudno mi stwierdzić czy jest i jak prężne jest lokalne środowisko, gdyby zechciało nam się też pograć poza domem.
czy jest jakaś ogólnodostępna stronka/forum polskiego ASOIAF ? Tzn nie zarezerwowana dla użytkowników FB tylko otwarta na każdego. Znalazłem tylko to forum i widzę, że są ogłoszenia o turniejach, ale dodatkowych informacji niewiele i w zasadzie zero dyskusji.
Rozważamy ze znajomymi (W-wa) wypróbowanie gry ale trudno mi stwierdzić czy jest i jak prężne jest lokalne środowisko, gdyby zechciało nam się też pograć poza domem.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Hej - generalnie to wszystko się dzieje na fejsie.
W wawie gra sporo osób - jest jedna ukiszona grupa wokół sklepu Paladynat, ale gramy też w Wargamerze, czasem w klubie dżentelmenów, czy w Paradoxie (oczywiście teraz wszystko leży).
Generalnie nie ma porównania do gier ze stajni GW - na turniejach zbieramy zwykle minimum 10 osób.
W wawie gra sporo osób - jest jedna ukiszona grupa wokół sklepu Paladynat, ale gramy też w Wargamerze, czasem w klubie dżentelmenów, czy w Paradoxie (oczywiście teraz wszystko leży).
Generalnie nie ma porównania do gier ze stajni GW - na turniejach zbieramy zwykle minimum 10 osób.
Minimum 10 osób na turniej to i tak lepiej niż niestety zdychająca obecnie Warmachina, w którą gram Z drugiej strony to też taka liczba przy której jeden jakiś losowy wypadek i odejście 2-3 osób oznacza całkowity rozpad... Z Waszej obserwacji- czy system raczej nabiera rozpędu, czy trwa z grubsza w jednym miejscu jeśli chodzi o społeczność ? Bo częstotliwość wypuszczania nowych produktów (wiem, że to napędza zainteresowanie w bitewniakach) jest chyba dość słaba ?
No i szkoda, że sprawy gry toczą się za barierą Facebooka (znalazłem grupę, ale jej posty nie są widoczne dla osób nie posiadających konta - szkoda, bo tak przynajmniej informacje byłyby ogólnodostępne).
No i szkoda, że sprawy gry toczą się za barierą Facebooka (znalazłem grupę, ale jej posty nie są widoczne dla osób nie posiadających konta - szkoda, bo tak przynajmniej informacje byłyby ogólnodostępne).
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Sama społeczność jest większa, więc nie ma tragedii.
Polityka wydawnicza jest średnia - nowości się raczej losowo i dość chaotycznie - niektórych boxów zrobili za mało i niewiadomo kiedy będzie ich dostawa.
Generalnie jak sie ogarnie sytuacja z covidem, to zapraszam na jakis turniej to na żywo się pogada
Polityka wydawnicza jest średnia - nowości się raczej losowo i dość chaotycznie - niektórych boxów zrobili za mało i niewiadomo kiedy będzie ich dostawa.
Generalnie jak sie ogarnie sytuacja z covidem, to zapraszam na jakis turniej to na żywo się pogada