Uważałbym z takimi komentarzami. Za kilka lat mogą nam zbanować fsgk jako BDSMfobiczneDaeL pisze:No nie wiem rzuff czemu się tym publicznie chwalisz. To mi wygląda na jakieś gadżety BDSM.
Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
![:> :>](./images/smilies/chytry_na.gif)
Uważałbym z takimi komentarzami. Za kilka lat mogą nam zbanować fsgk jako BDSMfobiczneDaeL pisze:No nie wiem rzuff czemu się tym publicznie chwalisz. To mi wygląda na jakieś gadżety BDSM.
Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Nooo to jest fajne.Crowley pisze:Chcę mieć na wieży Tidala, mam na wieży Tidala. Tylko tyle i aż tyle, bo wszystkich płyt świata przecież nie kupię.
Nie wiemy kim jesteś ani czego chcesz. Jeśli zależy ci na okupie, nie mamy pieniędzy. Mamy za to specyficzne umiejętności, które nabyliśmy po latach treningu w internecie. Umiejętności, które czynią nas koszmarem dla takich jak ty. Jeśli teraz wylogujesz się, rozwiążesz Crowleya i wypuścisz go z piwnicy to zakończymy sprawę. Nie będziemy cię szukać. Jeśli nie - znajdziemy cię i zabijemy.ktoś podający się za Crowleya pisze:bo wszystkich płyt świata przecież nie kupię
Do tell - ja też dla żony szukam telefonu powoliLLothar pisze:Xiaomi Mi 9T dla żony. Rzekomo debeściak w tej cenie. Jak się okaże za duży, to dam jej S9 i sam go chwyce. Będę raportować czy warto.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
that's my point.reszta siedzi w chmurze (ktora wylaczyles)
Antena GSM trochę prądu zżera.PIOTROSLAV pisze:Bez karty SIM, bez włączenia sieci itp. bateria spokojnie trzymała tydzień. WTF??!
Pobawilem sie pol dnia. Bardzo fajna maszynka. Cala instalacja poszla szybko. Troche marudzi, ze chce sie do konta xiaomi logowac tu i tam, ale mozna spokojnie to zignorowac. Defaultowy launcher jest na ajfonowo - czyli nie ma szuflady z aplikacjami tylko wszystko wali sie na glowny ekran. Szybko obszedlem instalujac Nova Launcher.Larofan pisze:Do tell - ja też dla żony szukam telefonu powoliLLothar pisze:Xiaomi Mi 9T dla żony. Rzekomo debeściak w tej cenie. Jak się okaże za duży, to dam jej S9 i sam go chwyce. Będę raportować czy warto.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Sent from my OnePlus 5t using Tapatalk
Tez bym chcial wiedziec, bo zapatruje sie na 32 cale w 4K do pracy (analizy danych itp)Ptaszor pisze:Zestaw zupełnie jak z nowego numeru CDA
Mam pytanie o wygodę tak dużego monitora - przy graniu z pewnością wygląda imponująco (tylko input lag niezbyt niski). Jak sprawuje się przy necie, filmach i pracy? Brak pivota czy standardu VESA nie powoduje, że musisz ustawiać go na słownikach?
EDIT: also: konsoli raczej pod 1440p nie podepniesz, ale ciebie chyba ten problem nie dotyczy.
A wiesz, wzorowałem się na konfiguratorze, ale nie z ostatniego numeru (gdzie polecają chyba gołego 1660, nie Ti), ale zdaje się z tego sprzed trzech numerów. Pokalkulowałem sobie i wyszło mi, że Ryzen 5 2600 i GTX 1660Ti dają najlepszy stosunek możliwości do ceny, jeśli celujesz w 1440p. A przynajmniej tak było w lipcu.Ptaszor pisze:Zestaw zupełnie jak z nowego numeru CDA
Jeśli idzie o samą wielkość i rozdzielczość, to jest genialnie. Po pierwszym szoku, spotęgowanym tym, że zachowałem sobie monitor 24-calowy i mogłem porównać rozmiar, człowiek bardzo szybko się przyzwyczaja. Myślę, że dużo zależy od indywidualnych preferencji, tego jak duże jest biurko i jak daleko od ekranu siedzicie, ale ja w tej chwili nie potrafiłbym się bezboleśnie przenieść na mniejszy monitor. I po raz pierwszy dzielenie ekranu na pół, żeby pracować np. na dwóch dokumentach, nabrało dla mnie sensu. Dotychczas zawsze po prostu korzystałem z drugiego monitora.Ptaszor pisze:Mam pytanie o wygodę tak dużego monitora - przy graniu z pewnością wygląda imponująco (tylko input lag niezbyt niski). Jak sprawuje się przy necie, filmach i pracy? Brak pivota czy standardu VESA nie powoduje, że musisz ustawiać go na słownikach?
No fajne te peryskopy. Tylko ja się uparłem kupić teraz coś z android one, a nie zapowiada się, żeby Nokia coś w ten deseń szykowałaLLothar pisze:Jeszcze jako ze w tym temacie jest glowna dyskusja o telefonach - wysuwana kamerka to dla takiego kogos jak "my" na tu na forum to rewelacja. Ekran wyglada nowoczesniej niz najdrozszy Samsung czy iPhone, a tej kamery naprawde sie uzywa tyle co nic. Jak czesto sie jej uzywa? Raz na kilka dni? Przetrzyma pare lat. Mialem watpliwosci, czy takie wysuwanie nie jest zbyt wolne, ale jest to moze +50% czasu przelaczania przod/tyl w porownaniu z S9, czyli zaden problem.
Co tutaj duzo mowic, rewelacja. Xiaomi lepsze.
Nie wiem, czy to sie Android zmienil, czy ja sie zmienilem, ale ja osobiscie juz nie zledze tych wszystkich nowych apdejtow. Ostatnio jedyne relatywnie ciekawe funkcje (i tak dupy nie urywajace) byly Pixel exclusive. Pixel nie dosc, ze ma najfatalniejszego notcha, to do tego nie maja wyjscia 3.5mm.Gregor pisze:No fajne te peryskopy. Tylko ja się uparłem kupić teraz coś z android one, a nie zapowiada się, żeby Nokia coś w ten deseń szykowałaLLothar pisze:Jeszcze jako ze w tym temacie jest glowna dyskusja o telefonach - wysuwana kamerka to dla takiego kogos jak "my" na tu na forum to rewelacja. Ekran wyglada nowoczesniej niz najdrozszy Samsung czy iPhone, a tej kamery naprawde sie uzywa tyle co nic. Jak czesto sie jej uzywa? Raz na kilka dni? Przetrzyma pare lat. Mialem watpliwosci, czy takie wysuwanie nie jest zbyt wolne, ale jest to moze +50% czasu przelaczania przod/tyl w porownaniu z S9, czyli zaden problem.
Na przykład nowy Android 10 nie wnosi w ogóle nic istotnegoLLothar pisze:Nie wiem, czy to sie Android zmienil, czy ja sie zmienilem, ale ja osobiscie juz nie zledze tych wszystkich nowych apdejtow. Ostatnio jedyne relatywnie ciekawe funkcje (i tak dupy nie urywajace) byly Pixel exclusive. Pixel nie dosc, ze ma najfatalniejszego notcha, to do tego nie maja wyjscia 3.5mm.Gregor pisze:No fajne te peryskopy. Tylko ja się uparłem kupić teraz coś z android one, a nie zapowiada się, żeby Nokia coś w ten deseń szykowałaLLothar pisze:Jeszcze jako ze w tym temacie jest glowna dyskusja o telefonach - wysuwana kamerka to dla takiego kogos jak "my" na tu na forum to rewelacja. Ekran wyglada nowoczesniej niz najdrozszy Samsung czy iPhone, a tej kamery naprawde sie uzywa tyle co nic. Jak czesto sie jej uzywa? Raz na kilka dni? Przetrzyma pare lat. Mialem watpliwosci, czy takie wysuwanie nie jest zbyt wolne, ale jest to moze +50% czasu przelaczania przod/tyl w porownaniu z S9, czyli zaden problem.
Tak wiec na chwile obecna nawet nie wiem czy moj S9 ma najnowsza wersje i jakie to moze funkcje dostac po apdejcie. Obecnie nie ma tez takiego problem z bloatwarem - moc obliczeniowa idzie w gore i nawet jak xiaomi costam doklada swojego, to nie robi to takiej wielkiej roznicy. Wszystko po prostu lata i smiga.