Marvelowy spoilerowy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Marvelowy spoilerowy
Może taka sugestia - tak będzie ciut łatwiej? Niech zasadą będzie, że po premierze każdego marvelowego filmu można tu pisać?
#sgk 4 life.
Re: Marvelowy spoilerowy
Pomysł OK, ale moment zły, bo się wszyscy już na temat Mściwojów wygadali. Trzeba czekać na Ant-mana.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
No, ale wszyscy piszą w spoilerowych nawiasach, to w sumie po cholere
Będzie jeszcze DP2
Będzie jeszcze DP2
#sgk 4 life.
- Counterman
- Waniaaa!
@Voo:
No Loki to na pewno wykopyrtnął Zresztą wiadome jest, że będą to wszystko odkręcać i przywracać do życia. Pytanie tylko czy patent podobny jak w komiksach, czy coś innego wymyślą.Zabijają?
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
A jaki jest w komiksach?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Wyszedlem wczoraj z Capitan Marvel zawiedziony. Nie spodziewałem sie kina wysokich lotów po blockbusterze, ale come on. Film byl nudny i slabo nagrany. Wkurzylo mnie przejcie Skrulli z najgorszych do najlepszych, jednoczesnie odwracajac role Kree. Tak jakby nie mozna bylo zrobic scenariusza, gdzie bohaterowie musza lawirowac na marginesie wojny. A tutaj jest tylko zmiana stron, bez odcieni szarosci. Kurde, szkoda, bo tutaj zmarnowano naprawde wiele fajnych motywow.
Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Z jednej strony się zgadzam, film do zapomnienia i sztampowy na maksa. Kilka zabawnych momentów, trochę akcji i nic więcej, ale dziwi mnie trochę Twoje rozczarowanie podmianką Skrull/Kree. Nie było to specjalnie zaskakujące, ale i tak fajnie, że coś pokombinowali. Fajnie by było mieć "lawirowanie na marginesie wojny" i odcienie szarości, ale na boga Piter, mówimy o MCU Gdzie tam wcześniej było coś w tym stylu? Pierwszy IronMan (mooooże) i... Civil War? Generalnie to są bajeczki pełne lekkich motywów i wyraźnego podziału zło/dobro.
Wiesz Thanos tez mial jakies tam swoje racje. Tutaj byl po prostu przeskok. I to tak szybki, ze nawet tego nie zauwazylem - mam wrazenie ze w gruncie rzeczy wydarzyl sie off the screen, pomiedzy grozeniem dziecku, a herbata za stolem. To juz w przehajpowanej wonder woman od dc wygladalo to trovhe lepiej. Poza finalem film tam balansowal troche, co sprawialo przyjemnosc podczas ogladania. A tutaj to jest tak pastelowe, ze bardziej sie nie da.
- Counterman
- Waniaaa!
Wczoraj obejrzałem w kinie, dla mnie nie było źle. Fabularnie to taki standardowy szablon już, jakoś ani specjalnie się nie zawiodłem, ani specjalnie nie ucieszyłem. Sceny akcji spoko, ładnie zrobione, tylko strasznie nie leżała mi scena walki na pociągu - jakoś tak słabo mi to wyglądało. Jackie Chan ma lepsze.
Ogółem oglądało mi się przyjemnie, nie narzekam. Naprawdę mogło być gorzej.
Czekam na Avengers Endgame.
Ogółem oglądało mi się przyjemnie, nie narzekam. Naprawdę mogło być gorzej.
Czekam na Avengers Endgame.
IRON MAIDEN are KINGS
Tu zostawiam troche przestrzeni, aby nikt nie trafil na soilery z podgladu tapatalka.
I jeszcze troche tekstu. Spoilery w boksach.
No i jeszcze troche tekstu, bo jeszcze cos tam sie wywietla na osi czasu.
6/10
I jeszcze troche tekstu. Spoilery w boksach.
No i jeszcze troche tekstu, bo jeszcze cos tam sie wywietla na osi czasu.
Spoiler:
Spoiler:
Mam podobnie, takie 6-7. Domykanie wątków fajne i momentami wzruszające, ale ja chciałem zobaczyć drugą część tej historii z Infinity War, a gdyby tylko ten wątek zebrać do kupy to wyjdzie ze 35 minut. Reszta to żarciki, wspominki i pożegnania.
I te ilosci fanservicu. Capt. Ameryka w jednej scenie mowi Heil Hydra, w drugiej macha mjolmirem. Rozumiem, ze fajne, ale stężebie mnie przeroslo. Dlatego dramatyzm konca koncowej bitwy mnie nie zlapal. Scena porzadkow w Shire tez jakas taka slaba.
Btw Solowy firm czarnej wdowy wydaje sie teraz troche bezsensowny i moze pójść w strone Hana Solo Solo movie. Straznicy galaktyki tez sie cofną w rozwoju postaci-relacji chyba z powodu decyzji fabularnych.
W ogole postacie z kolejnych faz MCU ktore beda musialy ciagnac universum wydaja sie miec zdecydowanie mniej charyzmy. Nowy kapitan Ameryka o ktorym nie wiemy prawie nic, profesor Hulk ktory nie ma ręki. Chyba tylko komediowy Thor sie ostanie w ramach strażnikow galaktyki i moze spiderman.
No chyba, ze teraz bedzie przygotowanie pod nowa faze z mutantami w roli glównej.
Btw Solowy firm czarnej wdowy wydaje sie teraz troche bezsensowny i moze pójść w strone Hana Solo Solo movie. Straznicy galaktyki tez sie cofną w rozwoju postaci-relacji chyba z powodu decyzji fabularnych.
W ogole postacie z kolejnych faz MCU ktore beda musialy ciagnac universum wydaja sie miec zdecydowanie mniej charyzmy. Nowy kapitan Ameryka o ktorym nie wiemy prawie nic, profesor Hulk ktory nie ma ręki. Chyba tylko komediowy Thor sie ostanie w ramach strażnikow galaktyki i moze spiderman.
No chyba, ze teraz bedzie przygotowanie pod nowa faze z mutantami w roli glównej.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Jak bardzo trzeba obejrzeć Kapitanę Marvel, żeby wiedzieć, o co chodzi w Endgame?
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Nie trzeba. Musisz wiedziec, ze marvel ma swojego supermana
Dokładnie. Wbrew oczekiwaniom, jej udział jest symboliczny.peterpan pisze:Nie trzeba. Musisz wiedziec, ze marvel ma swojego supermana
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Spoiler:
Znalazłam ten skrut na wykopie i chyba zakitram film z zatoki za jakiś czas, zamiast iść do kina. Bezstresowo podchodzę, bo mam przesyt filmów o supergierojach
Spoiler:
- Counterman
- Waniaaa!
Nie wiem czemu, ale taki styl żartów niezmiennie do mnie trafia.
Ale ogółem film mi się podobał. Byłem zadowolony i w ogóle chętnie go obejrzę jeszcze raz, bo było dużo pojedynczych scen które były bardzo zacne. Jasne, że były kaszany, ale to jest film o superbohaterach - tak ma być.
Ale ogółem film mi się podobał. Byłem zadowolony i w ogóle chętnie go obejrzę jeszcze raz, bo było dużo pojedynczych scen które były bardzo zacne. Jasne, że były kaszany, ale to jest film o superbohaterach - tak ma być.
IRON MAIDEN are KINGS
Ja dołączam do zawiedzionych Endgame. Infinity War bardzo mi się podobało, chociaż narzekałem, że w następnej części pewnie cofną się w czasie i wszystkich ożywią...
...well...
Ja rozumiem, że taka jest komiksowa konwencja, musi być durnowato i każdy w Marvelu jest zabili_go _i _uciekł^2 i w ogóle. Tylko, że finał nie zrobił na mnie żadnego wrażenia. Teraz w tym świecie nic nie ma znaczenia. Zawsze może Hulk pomyśleć z 10 minut i przynieść martwego z innego wymiaru czy tam coś. Lipa trochę
...well...
Ja rozumiem, że taka jest komiksowa konwencja, musi być durnowato i każdy w Marvelu jest zabili_go _i _uciekł^2 i w ogóle. Tylko, że finał nie zrobił na mnie żadnego wrażenia. Teraz w tym świecie nic nie ma znaczenia. Zawsze może Hulk pomyśleć z 10 minut i przynieść martwego z innego wymiaru czy tam coś. Lipa trochę
Możemy o to winić Supermana.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Do mnie też, dopiero przeczytałem i uśmiałem się zdrowo. Wygrywa fragment:Counterman pisze:Nie wiem czemu, ale taki styl żartów niezmiennie do mnie trafia.
#takByło- Stark dolatuje do Strange'a i pyta, która to opcja z tych 14 milionów
- No elo Stark, jak Ci pwiem, to się nie stanie, hehe
- No luz mordo, lecę się napierdalać
Oglądacie WandaVision?
Jak reakcje? Jak oceny?
Jak reakcje? Jak oceny?
- Crowley
Oglądam. Podoba mi się, chociaż mogliby już zmierzać do pointy.
About Mankind
About Mankind
Już chyba wielkimi krokami zmierza do pointy.
zostały dwa (trzy?) odcinki i już czas chyba same kwestie wyjaśniające - ewentualnie zawiązanie wątków na kolejne filmy...
zostały dwa (trzy?) odcinki i już czas chyba same kwestie wyjaśniające - ewentualnie zawiązanie wątków na kolejne filmy...
- Crowley
Ma być 9 odcinków, więc zostały dwa. Potwierdziła się prawdziwa tożsamość Agnes, więc teraz czekamy już chyba tylko na Mephisto.
Od siebie dodam jeszcze, że o ile poprzednie stylizacje na inne seriale podobały mi się mniej lub bardziej, jak odcinek 7 był koszmarny z tym gadaniem do kamery, roztrzęsionymi zdjęciami i totalnie beznadziejnym humorem.
Od siebie dodam jeszcze, że o ile poprzednie stylizacje na inne seriale podobały mi się mniej lub bardziej, jak odcinek 7 był koszmarny z tym gadaniem do kamery, roztrzęsionymi zdjęciami i totalnie beznadziejnym humorem.
About Mankind
About Mankind
Są plotki na necie, że ma być bonusowy - 10 odcinek - stąd to moje zastanowienie nad tym.Crowley pisze:Ma być 9 odcinków, więc zostały dwa. Potwierdziła się prawdziwa tożsamość Agnes, więc teraz czekamy już chyba tylko na Mephisto.
A druga sprawa - wcale niekoniecznie musi to być Mephisto. Ja jeszcze bym myślał o Nightmarze.
A ten 7 odcinek to była taka trochę podróż w stronę The Office z tym wszystkim.
Ja to kupiłem, ale nie dziwię się, że mogło być wnerwiające.