Czyli nawet upośledzeni Gdańszczanie lepiej wiedzą jak miasto zbudować?Jutsimitsu pisze:Mówi to ktoś z okolic Gdańska, miasta w którym jest bodaj największy odsetek ludzi z upośledzeniem różnego stopnia
![:diabel: :diabel:](./images/smilies/diabelek.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Czyli nawet upośledzeni Gdańszczanie lepiej wiedzą jak miasto zbudować?Jutsimitsu pisze:Mówi to ktoś z okolic Gdańska, miasta w którym jest bodaj największy odsetek ludzi z upośledzeniem różnego stopnia
Turtles pisze:Fun fact:miasta w którym jest bodaj największy odsetek ludzi z upośledzeniem różnego stopnia
Każdy Łodzianin uczy się takich rzeczy o każdym mieście w Polsce już na etapie szkoły podstawowej - żeby potem móc bronić swojej małej ojczyzny gdziekolwiek by nie pojechał (większość wyjeżdża, no bo kaman)
A to ciekawe, bo dla mnie do paryża czy Rzymu to w ogóle nie ma startu. Czysta jest, ale poza tym nic specjalnego. Nie ma tam zabytku czy miejsca, które chciałbym odwiedzić jeszcze raz. Nie ma niczego z tak zwanym pierdolnięciem jak Koloseum, jak Wieża Eiffla, jak Luwr czy Wersal, jak bazylika św. Piotra czyfontanna di Trevi.Pquelim pisze:Praga to najpiękniejsze miasto, w jakim byłem. Oczywiście starówka, demoludyczne wykwity się nie liczą. Skansen Europy, do tego czysty w przeciwieństwie do innych stolic (Rzym, Londyn, Paryż).
Też tak uważam. Szukałem w niej klimatu, ale nie znalazłem. Możliwe, że źle szukałemSithFrog pisze:A to ciekawe, bo dla mnie do paryża czy Rzymu to w ogóle nie ma startu. Czysta jest, ale poza tym nic specjalnego. Nie ma tam zabytku czy miejsca, które chciałbym odwiedzić jeszcze raz.[...] ale poza tym ja sie raczej delikatnie rozczarowałem.
Pokaż mi europejską stolicę, w której "skupianie biznesu" polega na produkowaniu powierchni biurowych "wzwyż" z jednoczesnym całkowitym zaniedbaniem takich kwestii jak przepustowość komunikacyjna, zielone tereny buforowe, okoliczności dojazdu i mieszkaniowe. Nie bratku, nie dam sobie wmówić, że Mordor jest naturalną konsekwencją rozwoju miasta i dojezdzanie półtorej godziny w jedną stronę do pracy jest spoko (mniej więcej taka jest teraz oferta mieszkaniowa w Warszawie: budujemy Ci chatę na Targówku, a pracować będziesz na Mokotowie. Raduj się, bo stolicaCounterman pisze:Warszawa jest stolicą, miejscem gdzie skupia się biznes.
Wtem...SithFrog pisze: zabytkowych kościołów na kupie z kamienicami i szkłem/betonem
Brzmi dokładnie tak, jakbym się spodziewał po Sosnowcu.DaeL pisze:Po Sosnowcu grasuje dzik. Przed chwilą się dowiedziałem. Wcześniej podjechałem na stację benzynową, mijając po drodze kilka wozów strażackich. Myślałem, że gdzieś jest pożar i kompletnie nie przywiązałem do tego wagi. Zostawiłem samochód na parkingu strzeżonym i idę sobie do domu, a tu nagle zza rogu wychodzi cała obława - ludzie z latarkami każą mi obchodzić plac zabaw na około, bo gdzieś w okolicy biega dzik. No 15 minut temu się to wydarzyło.
Podzielisz los króla Roberta?DaeL pisze:Niestety jutro muszę wyjść z domu z samego rana. Gdybym nie wrócił, to wiecie jaki los mnie spotkał.
Dwa lata mieszkałem przy Kaletniczej, zaraz obok ratusza, kurantów i rzygających ludzi. Da się.Voo pisze:Wynajmowałem "apartamencik" gdzieś przy Wyspie Spichrzów (chyba Motławska, z okna widziałem marine na rzece) i w drugą noc już mi tak bardzo nie przeszkadzały odgłosy rzygania do 3 nad ranem dochodzące z ulicy
Do łażenia najlepsza jest chyba plaża w Gdyni. Do leżenia plackiem zdecydowanie Stogi i Górki. Do świętego spokoju Wyspa Sobieszewska, tylko spory kawał trzeba przejść lasem.peterpan pisze:Sopot ma moim zdaniem chyba najlepsze plaze.