Voo pisze:Wiecie, ta dotychczasowa Mazda 3 to jest zwyczajnie ciasnawa. Nie wiem jak wypada w porównaniu z BMW 1 bo nigdy w takim nie siedziałem ale na pewno w porównaniu z popularnymi kompaktami typu Focus, i30 czy Ceed jest ciasna.
Nie wiem jak ostatni Focus, ale poprzedni też był strasznie mały w środku. Zwłaszcza w porównaniu do Mk. II.
Voo pisze:No i w przypadku nowej Mazdy 3 prawie 100 kafli kładziemy za samochód o agresywnym, prawie sportowym wyglądzie, z silnikiem ...122 KM. Ekhm...
120 KM z dwulitrowego silnika bez turbiny to jest zupełnie inna jazda niż na doładowanych pierdzikach. Nie ten komfort panie.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Co prawda temat na przyszły rok, ale wiadomo, że jakiś Niemiec jeździ już moim przyszłym autem, to można coś zaplanować
Moja poczciwa Mazda 3 (2004) powoli się starzeje, wkurza mnie wożenie powietrza za dużym na moje potrzeby sedanem i trochę za dużo pali.
Bedę chciał raczej coś miejskiego z segmentu B do śmigania do pracy z roczników około 2012 -2014 (patrząc realistycznie na budżet ). #benzyna #niezawodność #małopali #lubieJapońce #nie-babski
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Właśnie miałem to pisać. Tylko on jest mały. Bagażnik wielkości walizki.
About Mankind
No trudno. Większość rzeczy albo jest ładna albo praktyczna, albo ładna albo mądra, albo smaczna albo zdrowa itd. Życie to sztuka wyboru
Tak w ogóle to jakbym miał trójkę dzieci i psa to jeździłbym Citroenem C4 Grand Picasso a jakbym był singlem to właśnie Suzuki Swift Sport Ale nie jestem ani jednym ani drugim to se moge pomarzyć
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Mając trójkę dzieci i psa, pewnie jeździłbym ferrari, które parkowałbym w moim pokoju w psychiatryku.
About Mankind
Tak na serio to nie-sport też jest fajna. Nowa wersja (od 2017) też mi się bardzo podoba i wszędzie ma dobre recenzje.
Co do Mazdy 3 to pertyn zachwycał się jakością wykonania, sugerując, że to najlepiej poskładany compact na rynku z jakością plastików o której właściciele BMW1 mogą tylko pomarzyć. Nie, to niczego nie uzasadnia, ale wideorecenzje tego samochodu podkreślają jakość wykonania, przyjemność prowadzenia i wzronictwo.
Żaba, tak 140 za Arteona... Mnie to jakoś nie dziwi. Mając od wyboru auta 'ala' gran turismo, z szybami bez ramek- poważnie bym rozważał versus Kia Stinger, pozostałe auta tego typu znacznie droższe albo gorzej wyposażone w podobnych pieniądzach- np Audi A5 czy BMW4 w cenie 240k dają znacznie mniej.
koobik pisze:Żaba, tak 140 za Arteona... Mnie to jakoś nie dziwi. Mając od wyboru auta 'ala' gran turismo, z szybami bez ramek- poważnie bym rozważał versus Kia Stinger, pozostałe auta tego typu znacznie droższe albo gorzej wyposażone w podobnych pieniądzach- np Audi A5 czy BMW4 w cenie 240k dają znacznie mniej.
Dla mnie Arteon vs Stinger to żaden wybór. Nawet przez sekundę nie rozważałbym VW. Kia daje super sportowy wygląd, 255KM i napęd na tył.
Nie, w tej cenie którą podałeś masz juą 3.6 V6 z turbo a to już poziom i radość z jazdy jak w AudiS5 (którego już nie kupisz bo normy spalin)
Arteona też uważam za "super wygląd", KIA jest piękna i daje więcej w tych samych pieniądzach, chyba, że porównujemy silni czterocylindrowe- wtedy nie możesz mieć napędu 4x4 w KIA.
Nie dachowałem, nie przewróciłem sie na bok więc głównie prawy bok (tam gdzie dostałem), zawieszenie troche i lekko lewy bok bo były gałęzie po lewej. Koszt naprawy około 50-70k, na szczęście z OC sprawcy XD
Wyprzedzałem kuriera UPS i drugiego busa na długiej prostej, kurier nie spojrzał w lusterko i zaczął wyprzedzać jak ja swoim prawym lusterkiem byłem na wysokości jego tyłu. Zepchnął mnie do rowu xD
Voo pisze:No jak próbuje się być szybszym od kuriera...
About Mankind
Całkiem fajna moim zdaniem. 320 km zasięgu, ładowanie do 80% w pół godziny. Mógłbym takim wynalazkiem pojeździć, gdyby był w ludzkiej cenie.
About Mankind
Ok, jeszcze tylko żeby nie kosztowała 130 tysięcy Bo np. taki VW Up "w prądzie" kosztuje ponad 100 tyś. zł
About Mankind
Hej, takie moje zwykłe tankowanie jak zajadę na stację w tygodniu kilometr w kilometr to dla Tesli 3 kwestia kilku minut teraz.
Takie szybkie jest tylko, gdy bateria jest praktycznie calkiem wyczerpana. Fakt faktem, technika idzie bardzo szybko do przodu.
Wiem, ale porównuję z moim zwykłym tankowaniem mając w baku bajurę na 50 km, żeby z 3 razy do roboty dojechać, a nie z laniem do pełna, żeby pojechać nad morze, które mi się praktycznie nie zdarza
Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
Counterman pisze:Tankujecie tak po trochę? Ja tam zawszę leję pod kurek. Mniej bieganiny potem.
Służbowy zawsze pod korek, bo i tak zaraz wyjeżdżę. Ale w Mondeo wchodzi 70 litrów i zawsze dziwnym trafem kiedy wsiadam, wskazówka jest blisko rezerwy. Tankuję zwykle za 200 zł (i podwyżki mnie nie dotyczą!), żeby było "za połową".
About Mankind
To ja jestem jakiś dziwny Jak strzałka mi spada poniżej "ostatniej dużej kreski" to po drodze do pracy leje za 50 - 100 PLN. Jeszcze Putinowi by się w głowie poprzewracało od za dużej gotówki na raz
Ja tankuję zawsze do pełna, bo robię 40 km do pracy przez miasto, a bak starcza mi na ~400km. Nie lubię tracić czasu na tankowanie częściej, niż jest to absolutnie konieczne.
Jak już wcześniej pisano generalnie im mniejszy i tańszy i mniej palący samochód to proporcjonalnie najbardziej podrożeje. Z punktu widzenie ekologii to ma sens, nie?
About Mankind
Sprawdziłbym ale o mojej marce nawet nie słyszeli w Ameryce