FSGK.PL - Filmy, Seriale, Gry, Książki
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: FSGK.PL - Filmy, Seriale, Gry, Książki
No ja bym widział coś ciemnego, w deseń teł z bannerów, żeby nie przykuwało uwagi, pasowało do strony i podwyższało walory wizualne.
Since 2001.
W dawnych kulturach szanowano mądrość seniorów, a nasz ma rację Kolorowe recenzje były lepsze.Voo pisze:Kolorowe Recenzje ładne były, a teraz smuteczek. Stronka greenego to wazny element FSGK.PL, ba - nasz wyróżnik jedyny. Kolorkowe były ok.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
[maruda]
Ja się nie znam ale pomieszane wielkości czcionek i napaciane tła tych przycisków wyglądają źle na stronie. Same w sobie są ok ale jeden po drugim się ze sobą gryzą. No i kolorowe byłyby lepsze.
[/maruda]
Ja się nie znam ale pomieszane wielkości czcionek i napaciane tła tych przycisków wyglądają źle na stronie. Same w sobie są ok ale jeden po drugim się ze sobą gryzą. No i kolorowe byłyby lepsze.
[/maruda]
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Przede wszystkim to kompletnie nie pasują do stronki. Pasowałyby do wystroju starego gameloga. Nie zrozumcie mnie źle - bardzo ładnie one wyszły D_W, tyle że layout jest za bardzo łebdwazero moim skromnym.
#sgk 4 life.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
no jeżeli chcemy mieć "Rozkręcaj z LLothatem" a nie "RzL" to różnych wielkości czcionek nie obejdzie w żaden sposób sensownie.
poza tym nie oszukujmy się - pierwszy guzik był robiony z myślą że będzie jedynym... drugi - że drugim z dwóch
w każdym razie buttona od historii SGK będę bronił jak Rejtan a zwłaszcza tego Flashbacka w tle bo wydaje mi się genialną grafiką w takiej sytuacji - tak przez wzgląd na jej 'treść', związek z okładką jednego z Śgków oraz wreszcie przez samo znaczenie słowa oraz nawiązanie do retro
poza tym nie oszukujmy się - pierwszy guzik był robiony z myślą że będzie jedynym... drugi - że drugim z dwóch
w każdym razie buttona od historii SGK będę bronił jak Rejtan a zwłaszcza tego Flashbacka w tle bo wydaje mi się genialną grafiką w takiej sytuacji - tak przez wzgląd na jej 'treść', związek z okładką jednego z Śgków oraz wreszcie przez samo znaczenie słowa oraz nawiązanie do retro
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Może masz rację, mnie osobiście brak takiego wyczucia co pasuje, co nie. Krawatów do koszul też sam nie dobieramTurtles pisze:Przede wszystkim to kompletnie nie pasują do stronki. Pasowałyby do wystroju starego gameloga. Nie zrozumcie mnie źle - bardzo ładnie one wyszły D_W, tyle że layout jest za bardzo łebdwazero moim skromnym.
Pewnie problemem jest to, że omawiamy po kolei poszczególne elementy i każdy wtraca swoje trzy grosze a co osoba to pogląd. Normalnie pewnie ktoś siada nad taką stroną, przedstawia jej projekt, ktoś to ocenia a odbiorca dostaje gotowy produkt. Tymczasem tutaj każdy coś chce dodac i może się rzeczywiście rodzić misz masz Może lepiej byłoby to zostawić LLotharowi, greenemu, DW i komuś tam jeszcze a jak powiedzą "OK, koniec" to wtedy dopiero oceniać jak co pasuje do całości.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Dlatego pisalem o tym tle pod logo na głównej, wtedy to by sie lepiej komponowalo.
Since 2001.
Skrobnę o Indonezji troche więcej po weekendzie, bo sporo mamy zwiedzania przewidziane na dwa dni teraz, ale będzie dobrze chyba.
Dobra, kilka istotnych uwag:
1. Stopkę redakcyjną trzeba zmienić bo jest... no trochę głupawa. Najlepiej jakby każdy napisał 2-3 zdania o sobie (można coś dodać o ulubionej grze, itd...). Niechże to ma chociaż pozory profesjonalizmu.
2. Ogromna prośba, o to, by nikt nie zaklepał następnego wtorku i piątku artykułami, bo chcę w końcu zrobić wtorkowy klub książkowy i piątkowy klub filmowy. Łudziłem się, że ktoś to zrobi za mnie, ale skoro nie ma chętnych, no to się za to wezmę. Ale nie zmuszajcie mnie do przestawiania Waszych artykułów.
3. Spodziewałem się, że będzie więcej tekstów. W końcu redakcja niby całkiem liczna...
4. LLothar - a może rozkręciłbyś jakiś komputer? To jest coś, co naprawdę z chęcią bym przeczytał. I myślę, że takim rozkręceniem np. małego Atari możnaby podbić internet
5. Mam pomysł na wiralowy artykuł - JKM a gry komputerowe Całkiem serio, znalazłem parę jego starych wypowiedzi na ten temat
1. Stopkę redakcyjną trzeba zmienić bo jest... no trochę głupawa. Najlepiej jakby każdy napisał 2-3 zdania o sobie (można coś dodać o ulubionej grze, itd...). Niechże to ma chociaż pozory profesjonalizmu.
2. Ogromna prośba, o to, by nikt nie zaklepał następnego wtorku i piątku artykułami, bo chcę w końcu zrobić wtorkowy klub książkowy i piątkowy klub filmowy. Łudziłem się, że ktoś to zrobi za mnie, ale skoro nie ma chętnych, no to się za to wezmę. Ale nie zmuszajcie mnie do przestawiania Waszych artykułów.
3. Spodziewałem się, że będzie więcej tekstów. W końcu redakcja niby całkiem liczna...
4. LLothar - a może rozkręciłbyś jakiś komputer? To jest coś, co naprawdę z chęcią bym przeczytał. I myślę, że takim rozkręceniem np. małego Atari możnaby podbić internet
5. Mam pomysł na wiralowy artykuł - JKM a gry komputerowe Całkiem serio, znalazłem parę jego starych wypowiedzi na ten temat
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
może od razu jakiś aktualny wywiad na ten temat zrób - jako niedawna młodzieżówka powinieneś mieć jeszcze dojściaDaeL pisze: 5. Mam pomysł na wiralowy artykuł - JKM a gry komputerowe Całkiem serio, znalazłem parę jego starych wypowiedzi na ten temat
Wbrew różnym plotkom nigdy nie byłem w korwinowej młodzieżówce. Byłem w peowskiej, co też mi zresztą honoru nie przynosi. I byłem w KoLibrze, który współpracował z różnymi partiami prawicowymi w zależności od lokalnych uwarunkowań - czasem to był PiS, czasem PO, czasem różne mutacje UPR-u.Dragon_Warrior pisze:jako niedawna młodzieżówka powinieneś mieć jeszcze dojścia
Ale w sumie to mam kontakty z ludźmi dawnego UPR-u, nawet znam jednego gościa, co do tej pory działa w tej całej wiplerówce (Stowarzyszenie Republikanie to się chyba nazywa), także w sumie mógłbym spróbować.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
A JKM kiedyś nie napisał opowiadania do "Fantastyki"? Pamiętam, że było całkiem fajne bo miałem ten numer kupiony gdzieś w antykwariacie To było coś z połowy lat 80-tych. Tzn. autor na pewno tak się nazywał, nie wiem czy to nie zbieg okoliczności.
Co do Redakcji to po co nam taka w obecnym kształcie, skoro i tak robi tylko DaeL? Niech będzie np. Kierownik LLo, merytoryczny DaeL, wsparcie DW, techniczny Greeny i już. Wszyscy sobie piszą na forum jak chcą albo nie piszą a Pan Merytoryczny to wrzuca i już. Duża redakcja to i tak fikcja w stylu GL a przecież to miało być cechą wyróżniającą - każdy forumowicz może być redaktorem
DaeL - na forum jest jeszcze recka Crowleya w bez prądu ( o mojej skromnie nie wspominam bo zrecenzowałem bubla niegodnego strony głownej). W przyszłym tygodniu trochę rusze z książkami, dni dłuższe, Junior wyjedzie na obóz itd. coś tam do klubu książkowego wyłowisz
Co do Redakcji to po co nam taka w obecnym kształcie, skoro i tak robi tylko DaeL? Niech będzie np. Kierownik LLo, merytoryczny DaeL, wsparcie DW, techniczny Greeny i już. Wszyscy sobie piszą na forum jak chcą albo nie piszą a Pan Merytoryczny to wrzuca i już. Duża redakcja to i tak fikcja w stylu GL a przecież to miało być cechą wyróżniającą - każdy forumowicz może być redaktorem
DaeL - na forum jest jeszcze recka Crowleya w bez prądu ( o mojej skromnie nie wspominam bo zrecenzowałem bubla niegodnego strony głownej). W przyszłym tygodniu trochę rusze z książkami, dni dłuższe, Junior wyjedzie na obóz itd. coś tam do klubu książkowego wyłowisz
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
A komu trzeba zapłacić (W naturze? W srebrnikach?), żeby na główną trafił mój tekst o planszówce Snow Tails? Czy się nie nadaje i mam iść spać i nie truć dupy?
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Będę ogarniał Bez prądu w weekend.Crowley pisze:A komu trzeba zapłacić (W naturze? W srebrnikach?), żeby na główną trafił mój tekst o planszówce Snow Tails? Czy się nie nadaje i mam iść spać i nie truć dupy?
Jeśli podpisany był Korwin-Mikke, to musiał być on. JKM zmienił nazwisko, naprawdę nazywał się Janusz Mikke. Korwin to przydomek od herbu (zresztą zdaje się nie wiadomo tak naprawdę czy to jego herb ), taki snobizm popularny chyba swego czasu wśród polskich monarchistów. Ale jestem pewien, że nie ma w Polsce - poza JKM-em i jego najbliższą rodziną żadnych innych Korwin-Mikke.A JKM kiedyś nie napisał opowiadania do "Fantastyki"? Pamiętam, że było całkiem fajne bo miałem ten numer kupiony gdzieś w antykwariacie To było coś z połowy lat 80-tych. Tzn. autor na pewno tak się nazywał, nie wiem czy to nie zbieg okoliczności.
Ja tam merytorycznym być nie chcę, bo nie mam na to czasu Optymalnie by było, jakbyśmy wiedzieli po pierwsze kto i jak często będzie coś pisał. No i gdybyśmy mieli kogoś do wrzucania rzeczy z danego działu (np. jedną zajmującą się reckami forumowiczów do działu Bez Prądu, inną zajmującą się filmami, itd...). Próbowałem to zacząć samemu, licząc, że ktoś to przejmie, ale naprawdę nie ma chętnych.Voo pisze:Co do Redakcji to po co nam taka w obecnym kształcie, skoro i tak robi tylko DaeL? Niech będzie np. Kierownik LLo, merytoryczny DaeL, wsparcie DW, techniczny Greeny i już. Wszyscy sobie piszą na forum jak chcą albo nie piszą a Pan Merytoryczny to wrzuca i już. Duża redakcja to i tak fikcja w stylu GL a przecież to miało być cechą wyróżniającą - każdy forumowicz może być redaktorem
Nawet nie chodzi tu o zebranie jakiejś maksymalnie grubej ekipy. Jeśli zależy nam na jednym nowym tekście dziennie, to spokojnie osiągniemy to przy pomocy 3-4 piszących osób i 2-3 osób, które będą ogarniać fajne rzeczy z forum.
Ale w obecnym układzie (tzn. raz na tydzień pisze LLo, raz na dwa tygodnie Cherryy, a ja zaiwaniam, żeby jako tako powypełniać luki) to po prostu szybko zejdzie z nas wszystkich powietrze. No i naprawdę szkoda marnować potencjał jaki wynika z faktu, że teksty LLo i Cherryy'ego zaczęły przyciągać ludzi z zewnątrz.
Ja mogę zająć się contentem z forum, np filmami.
Since 2001.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Smuteczek :<Voo pisze:Co do Redakcji to po co nam taka w obecnym kształcie, skoro i tak robi tylko DaeL?
Atari chodzi na eBayu po takiej cenie, ze nawet moglbym sie skusic.DaeL pisze:4. LLothar - a może rozkręciłbyś jakiś komputer? To jest coś, co naprawdę z chęcią bym przeczytał. I myślę, że takim rozkręceniem np. małego Atari możnaby podbić internet
Dlatego nie ma co szalec - jeden tekst w Weekend i jeden w srodku tygodnia w zupelnosci na poczatek wystarczy.DaeL pisze:Ale w obecnym układzie (tzn. raz na tydzień pisze LLo, raz na dwa tygodnie Cherryy, a ja zaiwaniam, żeby jako tako powypełniać luki) to po prostu szybko zejdzie z nas wszystkich powietrze.
Trzeba sie tylko do mnie zglosic, wyslac maila z tekstem i grafikami i sie stanieCrowley pisze:A komu trzeba zapłacić (W naturze? W srebrnikach?), żeby na główną trafił mój tekst o planszówce Snow Tails? Czy się nie nadaje i mam iść spać i nie truć dupy?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Piszacych osob sa tylko 3, ktore wczesniej wymieniles + co sie zbierze z Forum.DaeL pisze:W końcu redakcja niby całkiem liczna
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ja mógłbym napisać coś o tworzeniu gier, ale obawiam się że już ciekawszym tematem byłoby rozbijanie gier na "części pierwsze". Czyli jak jest fabuła zbudowana, albo jakie elementy graficzne zostały użyte do prezentacji jakiegoś elementu. Tyle że to nie jest ciekawe dla większości ludzi i po prostu wynudzę. (No i na dodatek pewnie poszedłby mocny hejt, bo wiele rzeczy byłoby subiektywnych).
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Nie wiem jak konstytuowaliście Redakcję ale zauważcie sami, że nie ma tam wskazanych osób konkretnie do pisania tekstów. "Redakcja" jest liczna ale są tam greeny, boncek, piccolo dziewczyny itd. i czytam, że wcale nie należy do nich pisanie tekstów. Więc pisania z tej strony nie będzie, kropka. Zresztą mini-portal oparty na wąskiej grupie redaktorów nie wypali, kropka. Takich osób musiałoby być z kilkanaście i raczej mających na to czas i pomysł i chęć. Tak miał funkcjonować GL i zdechł.
Dlatego proponuję - wróćcie (wróćmy?) do korzeni i pierwotnego pomysłu. Uprośćmy wszystko. W opisie "Redakcja" niech będzie informacja w stylu:
"Redakcja to my, użytkownicy forum FSGK.pl i także Ty jeśli chcesz. Teksty pisane na naszym Forum w odpowiednich tematach trafiają automatycznie na stronę z recenzjami a dłuższe lub szczególnie wartościowe przenoszone są także na stronę główną. Zasady pisania takich tekstów znajdziesz w pierwszych postach odpowiednich tematów na forum.
Funkcjonowanie całości nadzorują LLothar i DaeL, do których możesz zwrócić się ze swoim zapytaniem. Pomagają im ten tamten i siamten w tym tym tamtym lub siamtym"
I wsio, żadnych wydumanych Redakcji.
Czy macie jakiś kanał ustalania, dogadywania się poza forum? Wnioskuję, że nie, skoro nawet DaeL korzysta z tematu.
Jutsi - założenie że coś jest nudne i nikogo nie zaciekawi jest bez sensu. Przeciez nie walczymy o publikę tylko piszemy dla siebie - albo chcemy albo nie chcemy pisać a nie "noo ja ewentualnie mogłbym". Nie robmy niczego na siłę i nie szukajmy tematów na siłę. Moim zdaniem im bardziej "inszy" pomysł i podejście tym lepiej. To w końcu miała być taka nasza strefa, gdzie piszemy o czym chcemy (wiadomo, w jakimś rozsądnym wymiarze, bo raczej nie o testy samochodów lub przepisy kulinarne tu chodzi )
Dlatego proponuję - wróćcie (wróćmy?) do korzeni i pierwotnego pomysłu. Uprośćmy wszystko. W opisie "Redakcja" niech będzie informacja w stylu:
"Redakcja to my, użytkownicy forum FSGK.pl i także Ty jeśli chcesz. Teksty pisane na naszym Forum w odpowiednich tematach trafiają automatycznie na stronę z recenzjami a dłuższe lub szczególnie wartościowe przenoszone są także na stronę główną. Zasady pisania takich tekstów znajdziesz w pierwszych postach odpowiednich tematów na forum.
Funkcjonowanie całości nadzorują LLothar i DaeL, do których możesz zwrócić się ze swoim zapytaniem. Pomagają im ten tamten i siamten w tym tym tamtym lub siamtym"
I wsio, żadnych wydumanych Redakcji.
Czy macie jakiś kanał ustalania, dogadywania się poza forum? Wnioskuję, że nie, skoro nawet DaeL korzysta z tematu.
Jutsi - założenie że coś jest nudne i nikogo nie zaciekawi jest bez sensu. Przeciez nie walczymy o publikę tylko piszemy dla siebie - albo chcemy albo nie chcemy pisać a nie "noo ja ewentualnie mogłbym". Nie robmy niczego na siłę i nie szukajmy tematów na siłę. Moim zdaniem im bardziej "inszy" pomysł i podejście tym lepiej. To w końcu miała być taka nasza strefa, gdzie piszemy o czym chcemy (wiadomo, w jakimś rozsądnym wymiarze, bo raczej nie o testy samochodów lub przepisy kulinarne tu chodzi )
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Mamy, ale DaeL cos ten kanal zignorowalVoo pisze:Czy macie jakiś kanał ustalania, dogadywania się poza forum? Wnioskuję, że nie, skoro nawet DaeL korzysta z tematu.
Moge uzyc tak jak stoi? Bo dobrze jest napisaneVoo pisze:Uprośćmy wszystko. W opisie "Redakcja" niech będzie informacja w stylu:
FSGK.PL tworzy sie organicznie, ale nigdy nie było planu, zeby robic z tego duzy portal, dokladnie z GameLogowych powodow. Nie uwazam, ze potrzebujemy aby codziennie bylo na stronie cos nowego. Niech bedzie i raz w tygodniu, ale cos, co ludzi naprawde przyciagnie.Voo pisze:Zresztą mini-portal oparty na wąskiej grupie redaktorów nie wypali, kropka. Takich osób musiałoby być z kilkanaście i raczej mających na to czas i pomysł i chęć. Tak miał funkcjonować GL i zdechł.
Albo masz na myśli wysyłanie Ci maili (co tu akurat nie ma sensu, bo post powstał m.in. po to, żeby zmotywować ludzi do pracy albo wysłuchać pomysłów nt. funkcjonowania serwisu) albo jest coś, o czym po prostu nie wiem.LLothar pisze:Mamy, ale DaeL cos ten kanal zignorowal
Nie wiem czy nam zależy na zewnętrznym odbiorcy (niby promujemy teksty na wykopie), ale kompletnie na razie to zagadnienie pominę. Powiem Ci jak to widzę jako forumowicz. Otóż, jako forumowicz, olałbym stronę główną gdyby tam się pojawiały raptem dwa teksty tygodniowo. OK, może trzeba brać poprawkę na to, że jestem potworem w ludzkiej skórze, ale najzwyczajniej w świecie dodałbym do zakładek forum, a na główną wchodziłbym tylko gdyby mnie tam przypadkiem przeniosło.LLothar pisze:Dlatego nie ma co szalec - jeden tekst w Weekend i jeden w srodku tygodnia w zupelnosci na poczatek wystarczy.
Wydaje mi się, że pytanie jakie musimy sobie postawić brzmi - czy chcemy mieć fajny blog okołogrowy tworzony przez forumowiczów, czy po prostu takiego śmiesznego kikuta na którym będzie się pojawiać coraz mniej tekstów. To drugie rozwiązanie byłoby, moim zdaniem, nie fair wobec wszystkich, którzy już włożyli w serwis sporo swojej pracy - chociażby wobec Piccolo, który całymi dniami montuje podcast, DW, który nam smaży nowe grafiki na zawołanie, czy nawet Turtlesa, który robi jakiś reportaż z podróży autostopem (mam nadzieję, że to uploaduje gdzieś w chmurę - może się przydać jeśli zostanie porwany do bułgarskiego burdelu). Kurczę, nawet wobec samego siebie jesteś w ten sposób nie fair, bo włożyłeś w serwis najwięcej pracy z nas wszystkich.
BTW niedawno cieszyłeś się, że mamy codziennie nowy tekst. W tej chwili jesteś skłonny pogodzić się z 2 tekstami tygodniowo. Za 2 tygodnie idę na urlop i będziesz miał 1 tekst tygodniowo - swój.
A tymczasem na forum powstaje cała masa tekstów, którymi można zapełnić wolne przestrzenie. Są naprawdę kapitalne recenzje gier planszowych, z których zrobiłem 2 teksty, a 2 kolejne czekają w kolejce. Są recenzje filmów, książek, itd... Wystarczy to wszystko ogarnąć.
Dlatego tak zżymam się na tę stopkę redakcyjną. Raz, że była trochę infantylna, a dwa, że po prostu mówiła rzeczy nieprawdziwe. Np. czy dział korekty dokonał korekty choć jednego tekstu? Killa i Alexa to fantastyczne dziewczyny i bardzo je lubię, ale LLo - czasem trzeba kogoś zagonić do pracy, albo zwyczajnie o coś poprosić. Wszystko się samo spontanicznie nie ułoży.
Dobra, tyle mojego chrzanienia i psucia humorów, teraz pora do wniosków. Potrzebujemy 2-3 osób, które potrafią pisać i będą w stanie raz w tygodniu poświęcić pół godziny na ładną obróbkę i wrzucenie tekstu z forum na serwis. Mając te 2-3 osoby jesteśmy w stanie realnie mieć jakieś 5 tekstów tygodniowo.
Jako pierwszego nominuję Voo. Uważam, że powinien zająć się działem "Bez prądu". Wnioskuję, aby dać mu własny login do wordpressa, a także hasło do loginu Redakcja. Dzięki temu będzie mógł podpisywać swoje teksty własnym loginem, a pozostałe dodawać anonimowo, żeby nie odejmować blasku ich autorom.
Jako drugiego nominuję Cherryy'ego, który wprawdzie już się udziela, ale mógłby przejąć recenzje filmowe. Proponowałbym robić to na zasadzie "Piątkowego klubu filmowego", czyli np. raz w tygodniu wrzucamy jedną długą, albo dwie krótkie recenzje filmowe z forum. Ale niewykluczone, że on wymyśli jakąś ciekawszą formułę.
Co Wy na to?
Aha! Co do działu Redakcja - uważam, że powinien być. Krótkie notki bio pozwalają lepiej wyczuć autora i zakumać kto tworzy serwis. Jasne, dla forumowiczów to obojętne, ale zawsze mogą pojawić się jacyś nowi ludzie. Ja w każdym razie widziałbym to tak:
1. Wrzucamy w stopkę redakcyjną nicki osób, które zajmują się serwisem regularnie (Ty, cherry, ja, Voo).
2. Poza tym robimy stopkę "współpracownicy" gdzie będziemy wrzucać nicki wszystkich forumowiczów, którzy jakoś się przyczynili do działania serwisu (np. użyliśmy ich tekstów)
3. I dodatkowo można jeszcze zrobić stopkę PNK.
Pisz. W najgorszym wypadku tylko ja to przeczytam, ale piszJutsimitsu pisze:Ja mógłbym napisać coś o tworzeniu gier, ale obawiam się że już ciekawszym tematem byłoby rozbijanie gier na "części pierwsze". Czyli jak jest fabuła zbudowana, albo jakie elementy graficzne zostały użyte do prezentacji jakiegoś elementu. Tyle że to nie jest ciekawe dla większości ludzi i po prostu wynudzę. (No i na dodatek pewnie poszedłby mocny hejt, bo wiele rzeczy byłoby subiektywnych).
Aha, czyli jednak jest zamknięty dział "Redakcja", tylko że ja nie miałem do niego dostępu
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Jest dzial redakcyjny, sprawdz, czy masz teraz dostep (ups?).DaeL pisze: albo jest coś, o czym po prostu nie wiem.
Ja, piszac na szybko, bo z pracy - nie wierze, ze jestesmy wstanie regularnie wrzucac na glowna teksty z forum. Nie wierze tez, ze ktokolwiek z zewnatrz bedzie chcial to specjalnie czytac - GameLog mial duzo wieksze zaplecze i niestety padl.
Wole, aby byl jeden tekst w tygodniu, ktory mozna gdzies wypromowac, niz codziennie miec cos, czego w necie jest pelno.
Fajnie by bylo miec dynamiczny, czesto aktualizowany serwis, ale kto to bedzie robic? Nie mozesz nominowac kogos z forum, zeby sie tym zajal, bo to nie ma sensu. Ludzie sami musza chciec - chyba nikt nie ma watpliwosci, ze wezmiemy w tej chwili kadzego...
To był żart z nominacją. Oczywiście to tylko propozycja. Poza tym Cherryy sam się zgłosił. A z Voo trzeba pogadać.LLothar pisze:Fajnie by bylo miec dynamiczny, czesto aktualizowany serwis, ale kto to bedzie robic? Nie mozesz nominowac kogos z forum, zeby sie tym zajal, bo to nie ma sensu.
Aha, i ogromnie przepraszam za sugestię, że korekta nie dokonuje korekt. Teraz gdy już mnie wpuszczono na forum redakcyjne widzę, że rzeczywiście dziewczyny poprawiły kilka tekstów. Sorry!
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
A już miałam się oburzyćDaeL pisze:
Aha, i ogromnie przepraszam za sugestię, że korekta nie dokonuje korekt. Teraz gdy już mnie wpuszczono na forum redakcyjne widzę, że rzeczywiście dziewczyny poprawiły kilka tekstów. Sorry!
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Mi wystarczy że na główną wejdę raz w tygodniu i poczytam to co w trakcie tygodnia doszło.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
to jest nawet jakieś forum redakcyjne?
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
DaeL chyba chce po prostu napisać o sobie kilka zdań, więc zróbcie Redakcję w takiej formie jak proponuje nasz pracuś
Natomiast wtedy ja przypomniałbym o mojej propozycji, żeby dodac zakładkę "O nas" lub 'O FSGK.pl", gdzie trzeba by napisać kilka zdań o samej idei strony i forum, wskazać ze jesteśmy mali ale szerocy w barach, piekni i wyjątkowi, krótko mówiąc wyłuszczyć naszą ideę
I głupio tak pisać zrobcie, zrobcie jak się samemu nie robi ale są pewne tematy poza moim zasięgiem już czyli ... yes.... facebook. Przynajmniej nową grupę a póżniej kiedyś fanpage'a.
Natomiast wtedy ja przypomniałbym o mojej propozycji, żeby dodac zakładkę "O nas" lub 'O FSGK.pl", gdzie trzeba by napisać kilka zdań o samej idei strony i forum, wskazać ze jesteśmy mali ale szerocy w barach, piekni i wyjątkowi, krótko mówiąc wyłuszczyć naszą ideę
I głupio tak pisać zrobcie, zrobcie jak się samemu nie robi ale są pewne tematy poza moim zasięgiem już czyli ... yes.... facebook. Przynajmniej nową grupę a póżniej kiedyś fanpage'a.
Co za potwarz! To ja to wszystko, z dobrego serca, żeby o innych móc coś miłego napisać, a tu mnie tak traktująVoo pisze:DaeL chyba chce po prostu napisać o sobie kilka zdań,
Dobra, dobra Voo, Ty się lepiej odnieś do propozycji. Poprowadziłbyś dział Bez prądu? Jeden tekst tygodniowo. twój, albo recenzja kogoś innego z forum.
Na mnie nie można się oburzać. Mam +10 do nieoburzalności.Killashandra pisze:A już miałam się oburzyć
Yup. Też się dziś dowiedziałemDragon_Warrior pisze:to jest nawet jakieś forum redakcyjne?
Wait what ?DaeL pisze:Yup. Też się dziś dowiedziałemDragon_Warrior pisze:to jest nawet jakieś forum redakcyjne?
Gdzie?
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
A ja nie jestem fanem spinania się na dłuższe teksty. Znaczy się to bardzo fajnie jeśli komuś się chce i taki wkład w fsgk.pl powinien mieć eksponowane miejsce na głównej.
Problem w tym, że gdzieś troszkę zapodział się fantastyczny pomysł Voo na wyróżnienie się z tłumu krótkimi tekstami. Teraz główna wygląda jak jakaś tam wariacja na temat każdego serwisu internetowego na świecie, czemu nie wróżę efektu samonapędzającej się machiny...
...tymczasem dzięki tytanicznej pracy Greenego mamy robocika agregującego posty w odpowiednim formacie. Dlaczego by tego nie pokazać światu zamiast tylko ukrywać pod dodatkowym guzikiem "recenzje"?
Nie dałoby się z agregowanych recenzji zrobić jakiejś kolumny (oprócz możliwoście wejścia przez "recenzje") na przykład po prawej stronie, tam gdzie jest zajebiście duży czarny pasek? Myślę, że taki automat do pojawienia się na głównej działałbym motywująco dla dużej części forumowiczów i pomógłby na lenistwo.
Co prawda trzeba by się solidnie zastanowić jak to najlepiej by działało, ale myślę, że to byłby krok w stronę uwolnienia się od obecnych problemów i główna byłaby żywsza... Co wy na to?
Problem w tym, że gdzieś troszkę zapodział się fantastyczny pomysł Voo na wyróżnienie się z tłumu krótkimi tekstami. Teraz główna wygląda jak jakaś tam wariacja na temat każdego serwisu internetowego na świecie, czemu nie wróżę efektu samonapędzającej się machiny...
...tymczasem dzięki tytanicznej pracy Greenego mamy robocika agregującego posty w odpowiednim formacie. Dlaczego by tego nie pokazać światu zamiast tylko ukrywać pod dodatkowym guzikiem "recenzje"?
Nie dałoby się z agregowanych recenzji zrobić jakiejś kolumny (oprócz możliwoście wejścia przez "recenzje") na przykład po prawej stronie, tam gdzie jest zajebiście duży czarny pasek? Myślę, że taki automat do pojawienia się na głównej działałbym motywująco dla dużej części forumowiczów i pomógłby na lenistwo.
Co prawda trzeba by się solidnie zastanowić jak to najlepiej by działało, ale myślę, że to byłby krok w stronę uwolnienia się od obecnych problemów i główna byłaby żywsza... Co wy na to?
W pewnym momencie zupełnie porzucono pomysł agregatu blogowego, to tez by ożywiło stronę. Ale nie wiem czy jest to możliwe technicznie.
Since 2001.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Wiec tak
To wszystko to sa bardzo fajne pomysły, ale także bardzo dużo pracy...
Jest to upierdliwe technicznie. Mozna agregowac blogi, ale to zabija nasz wlasny content i wyglada zazwyczaj tak sobie...Cherryy pisze:W pewnym momencie zupełnie porzucono pomysł agregatu blogowego, to tez by ożywiło stronę. Ale nie wiem czy jest to możliwe technicznie.
Jak ktos ma czas zrobic taki projekt, to bardzo chetnie przyjmiemy.Gregor pisze:Nie dałoby się z agregowanych recenzji zrobić jakiejś kolumny (oprócz możliwoście wejścia przez "recenzje") na przykład po prawej stronie, tam gdzie jest zajebiście duży czarny pasek? Myślę, że taki automat do pojawienia się na głównej działałbym motywująco dla dużej części forumowiczów i pomógłby na lenistwo.
To wszystko to sa bardzo fajne pomysły, ale także bardzo dużo pracy...
A może wynajmiemy zrzutką jakiegoś nerda, żeby wprowadził w życie któryś z ambitniejszych pomysłów? Chyba, że taki nerd chciałby więcej kasy niż wydaliśmy na film dokumentalny...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ponieważ Gregor zestawił w jednym zdaniu "fantastyczny" i "Voo" nie wypada mi się z nim trochę nie zgodzić A tak na serio to tak - uważam, że coś w tym jest. Chcieliśmy być choć trochę inni a świadomie lub podświadomie dążymy jednak do pewnej sztampy, która i tak możemy osiągnąć tylko na amatorskim poziomie. To co nas wyróżnia to combo forum-stronka z recenzjami i właśnie KRÓTKIE recenzje, które niektórzy z nas opanowali do perfekcji. Dlatego właśnie pisałem też o tym, że nie powinno być klasycznej "redakcji", żeby podkreślać to, że portal tworzy się mimochodem z życia forum.Gregor pisze:Problem w tym, że gdzieś troszkę zapodział się fantastyczny pomysł Voo na wyróżnienie się z tłumu krótkimi tekstami. Teraz główna wygląda jak jakaś tam wariacja na temat każdego serwisu internetowego na świecie, czemu nie wróżę efektu samonapędzającej się machiny...
Z drugiej strony mamy np. "rozkręcaj", mamy historię SGK, DaeLowe filmiki i to także może się podobać. Trzeba wymyślić, stworzyć jakiś koncept, który pozwoli wyeksponować to co wyjątkowe ale i współistnieć tym dłuższym formom.
Zauważcie też, że samo przejście Strona głowna - strona z recenzjami sprawia wrażenie jakbyśmy w ogóle przeskakiwali na inny portal. Żebyśmy się zrozumieli - bardzo podoba mi się strona greenego i zawsze właśnie w tym stylu ją sobie wyobrażałem. Z drugiej strony nie mam jakiś wielkich zastrzeżeń do naszej głównej. Ale jednak są jakoś z innej bajki.
Co do czarnej roboty i kosztów już kiedyś próbowałem o to zagaić ale greeny usadził mnie stwierdzeniem, że najpierw trzeba wiedzieć do czego się dąży, czego się chce a na razie trochę działamy na partyzanta. Tu dodajcie belkę, tam dodajcie guzik, uwagi trochę takie bez składu i ładu z naszej strony a robią to potem ludzie z własnym życiem na głowie. Myślę, że prędzej czy później trzeba będzie znaleźć na to rozwiązanie.
LLo, przypomnij czemu w zasadzie nie chcesz założyć funpage'a FSGK na FB (bo jak mniemam, jako admin, powinieneś to zrobić Ty)? Tu nie chodzi o zdobywanie popularności na FB, ale każdy forumowicz z kontem na twarzoksiążce miałby informację, że jest nowy tekst na stronie - a tak, część rzeczywiście zalinkuje sobie forum i o głównej zapomni.
Since 2001.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Do nas to by nawet pasowało
fupage, grupa, obojętnie - zawsze z tymi określeniami i podziałami na fb byłem na bakier. W każdym razie, wiadomo o co chodzi.
Since 2001.
Owszem, wiadomo. Chodzi o fanpage.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Dooobra, założę
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
O ja, lubię to
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
ej, a nazwijmy nasz fanpage - FUNpage naszego portalu FSGK.pl Albo po prostu zróbmy coś inaczej, wymyślmy coś, znaczy - wymyślcie coś
O jeja, czlowiek sie przejęzyczy i od razu tyle radochy.
Since 2001.
Znowu wkurwię LLo swoim marudzeniem:
Co nam z tego funpage'a, skoro nic się na nim nie dzieje? W zamyśle chodziło o to, żeby wrzucać tam linki do tekstów na FSGK, żeby nikomu nic nie umknęło.
Co nam z tego funpage'a, skoro nic się na nim nie dzieje? W zamyśle chodziło o to, żeby wrzucać tam linki do tekstów na FSGK, żeby nikomu nic nie umknęło.
Since 2001.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
A ja myślę, że człowiek, który ogarnia ekstraklasę ogarnąłby nasz FUNpage
Tak sobie pomyślałem. Przydałaby się nam jakaś, choćby minimalna, reklama. Reklamą może być nawet podpięcie fsgk.pl jako "przyjaciel" innego bloga/podcastu/portalu w tabelce z boku. Kwestia jest też taka, że 2 lata temu na Pyrkonie poznałem gości z podcastu Masa Kultury i oni oczywiście taką rubrykę posiadają. Mogę z nimi pogadać czy byłoby możliwe podpięcie tam również nas. Podcast ma już pewną, sporą, grupę słuchaczy (zresztą to też się już zamieniło bardziej w blog + podcast). Jesteśmy na to chętni ?
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.