Orły, Sokoły, Bociany... czyli POLSKA KADRA (s)KOPANA
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Re: Orły, Sokoły, Bociany... czyli POLSKA KADRA (s)KOPANA
No i gra w PSG!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
+ milionPtaszor pisze:Balonik pękł chyba tylko dla rankingu FIFA, każdy kibic i zawodnik reprezentacji (np. Lewy bardzo często studzi zapały) raczej wie na co ich stać i że w Rosji będzie ciężko. Poza tym mecz z Nigerią miał być sparingiem, ale bardzo szybko, głównie za sprawą Nigeryjczyków, przerodził się w bardzo ostrą, fizyczną grę, a nasi pod ciśnieniem źle grają, chyba gry na jeden kontakt nie trenowali. Z pozytywów: Kurzawa, facet miał świetne dośrodkowania.
niesmak pozostaje
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
i jeszcze kwadrylion!SithFrog pisze:+ milionPtaszor pisze:Balonik pękł chyba tylko dla rankingu FIFA, każdy kibic i zawodnik reprezentacji (np. Lewy bardzo często studzi zapały) raczej wie na co ich stać i że w Rosji będzie ciężko. Poza tym mecz z Nigerią miał być sparingiem, ale bardzo szybko, głównie za sprawą Nigeryjczyków, przerodził się w bardzo ostrą, fizyczną grę, a nasi pod ciśnieniem źle grają, chyba gry na jeden kontakt nie trenowali. Z pozytywów: Kurzawa, facet miał świetne dośrodkowania.
Glik..............
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Był się popisywać i przewrotki robić... ech, bez Glika coraz mniej nadziei na wyjście z grupy, chyba że się jakiś środkowy obrońca na tych mistrzostwach odpali.zawodnik nieszczęśliwie upadł podczas gry w siatkonogę.
Bednarek. Albo śmierć. Nie oszukujmy się, Pazdan ma za sobą słaby sezon a on i przy dobrej dyspozycji mocno polegał na Gliku. Jeżeli Kamil nie zagra na MŚ to tracimy drugą-trzecią największą gwiazdę kadry i tak samo jej najlepszego piłkarza
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Zodi, a ty w ogóle czytasz prywatne wiadomości?zodi pisze:Glik..............
Czy trener jest debilem? Dlaczego on im pozwolił grać w siatkonogę? A może w futbol amerykański, albo lepiej, MMA?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Mea culpa....Matthias[Wlkp] pisze:Zodi, a ty w ogóle czytasz prywatne wiadomości?zodi pisze:Glik..............
Już nadrabiam!
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Kurde jakby wyszli z Czile na 3:0 to pownie pojechałbym po ten telewizor z reklamy, co się dostanie połowę kasy spowrotem jak Polacy wejdą do półfinału.
A tak to spoko, kasa oszczędzona, obraz reprezentacji podtrzymany
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Podziwiam Cię, że w ogóle przez chwilę pomyślałeś o tym, że ta promocja jest atrakcyjnaVoo pisze:Kurde jakby wyszli z Czile na 3:0 to pownie pojechałbym po ten telewizor z reklamy, co się dostanie połowę kasy spowrotem jak Polacy wejdą do półfinału.
Niech ten balonik szybko pęknie
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Trochę zabrakło, ale tragedii nie było. Bednarek na plus. Zieliński też. U Krychy widać brak meczów w sezonie, bo to nie jest ten sam zawodnik cosprzed 2 lat. Milik jak zwykle marnuje setki, ale jest po ciężkiej kontuzji. Kuba też a jednak rozegrał świetny mecz. Szkoda że Kurzawy nie wpuścił.
Mamy te 30 minut husarii, a potem 60 rozpaczliwej obrony Częstochowy. Protip: wpuścić w 2giej połowie 5 obrońcę, postawić autobus i puchar jest nasz!
Mamy te 30 minut husarii, a potem 60 rozpaczliwej obrony Częstochowy. Protip: wpuścić w 2giej połowie 5 obrońcę, postawić autobus i puchar jest nasz!
jesteś zafiksowany w temacie balonika...Sobies pisze: Niech ten balonik szybko pęknie
Co do meczu - jestem zdania, że nie powinno się wyciągać zbyt wielu wniosków z meczów towarzyskich
+100zodi pisze:Co do meczu - jestem zdania, że nie powinno się wyciągać zbyt wielu wniosków z meczów towarzyskich
Po tym meczu uważam, że możemy wygrać grupę albo skończyć na ostatnim miejscu. Wiem, że nic nie wiem.
Ja miałem nieprzyjemne flashbacki z towarzyskiego meczu z Japonią w 2002...
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
ja mam tak od losowania. i wczorajszy mecz niewiele zmienił. Dalej sprawdzają się tradycyjne bon-moty z dwóch poprzednich eliminacji i Euro 2016: Lewy strzela w kadrze, Krychowiak orze jak wół, Kuba jest jednym z najlepszych na boisku, tracimy koncentracje, wypuszczamy dwubramkowe prowadzenie, nasze mecze ze światową pierwszą ligą są zwykle na styku.SithFrog pisze:Po tym meczu uważam, że możemy wygrać grupę albo skończyć na ostatnim miejscu.
Kluczowy pierwszy mecz. Jeżeli przegramy z Senegalem - pojedziemy do domu. Jeżeli będzie remis - wszystko zależy od formy Kolumbii, bo teoretycznie są w naszym zasięgu. Jeśli Afrykanerzy pocisną nas jak niegdyś Ekwadorczycy i Koreańce - czeka nas klasyczna trylogia "meczów o...".
Ale wiecie co, to są pierwsze takie moje mistrzostwa w życiu: Że odpalam sobie Skarb Kibica Mundialu, otwieram strony z Reprezentacją Polski, rzucam okiem na skład, rubryka: kluby.
A tam Bayern Monachium, Juventus Turyn, Paris Saint Gremain, Borussia Dortmund, AS Monaco, Napoli. Wiecie o co mi chodzi. Przypomina mi się es-Kadra Orłów Engela z Korei, gdzie największe wrażenie robiły Liverpool, Schalke, Feyenoord i Olympique Marsylia. Zerkam na chłopaków Nawałki, a tam kluby z Serie A, Bundesligi, Ligue 1, Premier League, jest nawet Mistrz Rosji. Jakaś Sapmdoria, Wolfsburg, czy inne Southamptony nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Jasne, że to nie jest żadna miara formy i wyniku na turnieju. Ale rysuje się pewien fajny symbol miejsca, które obecnie zajmujemy w tym sporcie. I jest to miejsce całkiem komfortowe.
Wydaje mi się, że jeszcze nigdy, nawet w 1974 czy 1982 nie jechaliśmy na mistrzostwa z tak mocną kadrowo ekipą.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Hmmm... jeśli mecz towarzyski z Chile był po to, żeby ograć się ze stylem Kolumbii, to czy z Litwą gramy po to, by zasymulować Senegal? Bo flagi się zgadzają
Ja to nie oglądam piłki za dużo, ale zdzwiony jestem, że zawodowy sportowiec może tak wyglądać i grać na europejskim poziomie.
#sgk 4 life.
Uważasz, że blondyn to gorszy sort piłkarza ???
Tzn.?Turtles pisze: Ja to nie oglądam piłki za dużo, ale zdzwiony jestem, że zawodowy sportowiec może tak wyglądać i grać na europejskim poziomie.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
No że nie ma kaloryfera i lekkie boczki widać.
Po prostu nie każdy jest typem atlety. Geny robią swoje. Skoro gra lepiej od tysięcy wytatuowanych i wyżyłowanych to kogo to
Po prostu nie każdy jest typem atlety. Geny robią swoje. Skoro gra lepiej od tysięcy wytatuowanych i wyżyłowanych to kogo to
Turtl akceptuje tylko wyrzeźbionych Adonisów
Ale to niekoniecznie musi być tłuszcz. On naprawdę grając w takiej lidze/drużynie jak gra, nie pograłby długo (szczególnie w pierwszym składzie) jakby się źle prowadził.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Powiem tylko tyle, że widywałem w życiu bardziej heteroseksualne filmiki...
Tak samo jak nie przejmuję się słabymi wynikami w meczach towarzyskich tak samo nie jaram się wysokimi wygranymi w takowych.
Ale trochę zaczyna mi się nie podobać żonglowanie bramkarzami. Wcześniej broniłem tych metod Nawałki, ale czy naprawdę na tydzień przed 1 meczem wciąż brak bramkarza nr 1 ? Znów grali po 45 minut - czyli np. gdybyś ktoś popełnił minimalny błąd do automatycznie spada na pozycję nr 2 ? Już pomijam, że w 90 minucie Błaszczykowski mógł rozwiązać kwestię goalkeepera nr 1
Ale trochę zaczyna mi się nie podobać żonglowanie bramkarzami. Wcześniej broniłem tych metod Nawałki, ale czy naprawdę na tydzień przed 1 meczem wciąż brak bramkarza nr 1 ? Znów grali po 45 minut - czyli np. gdybyś ktoś popełnił minimalny błąd do automatycznie spada na pozycję nr 2 ? Już pomijam, że w 90 minucie Błaszczykowski mógł rozwiązać kwestię goalkeepera nr 1
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Niektórzy piszą o pękającym baloniku i zgodzę się z tym całkowicie, jeśli Polska dzisiaj nie wygra. Przejrzałem sobie ostatnie wyniki Senegalu i są tam takie rodzynki jak:
0-0 z Luksemburgiem
0-5 w dupę z Gwineą
1-1 z Uzbekistanem
0-0 i 2-2 w kwalifikacjach z Burkina Faso
To wszystko w ostatnich 6 miesiącach... Moje doświadczenia z naszą kadrą są takie, że im gorszy przeciwnik, tym nasi gorzej grają, więc wszystko jest możliwe, ale jednak z przeciwnikiem tej klasy to powinniśmy wrzucić 3-0 albo 4-0 lekko.
Źródło:
https://www.google.ca/search?q=senegal+ ... q7;mt;fp;1
0-0 z Luksemburgiem
0-5 w dupę z Gwineą
1-1 z Uzbekistanem
0-0 i 2-2 w kwalifikacjach z Burkina Faso
To wszystko w ostatnich 6 miesiącach... Moje doświadczenia z naszą kadrą są takie, że im gorszy przeciwnik, tym nasi gorzej grają, więc wszystko jest możliwe, ale jednak z przeciwnikiem tej klasy to powinniśmy wrzucić 3-0 albo 4-0 lekko.
Źródło:
https://www.google.ca/search?q=senegal+ ... q7;mt;fp;1
nie wygra dzisiaj! Polska ma jeszcze Twoje wczoraj!Matthias pisze:jeśli Polska dzisiaj nie wygra
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ale przecież Polska gra we środę...
11.XI.2006
Jutro w grudniu po poludniu
CO ON WYSTAWIŁ ZA SKŁAD??
Błaszczu od 1 minuty?! zamiast zrobić z niego jokera jak to miał już w tradycji...
Cionek ?!
To że Szczęsny a nie Fabian też delikatny szok...
Bednarek - where are you?
Nie tak to sobie wyobrażałem
EDIT: Wklejam jakby ktoś jeszcze nie widział:
Wojciech Szczęsny - Łukasz Piszczek, Thiago Cionek, Michał Pazdan, Maciej Rybus - Jakub Błaszczykowski, Piotr Zieliński, Grzegorz Krychowiak, Kamil Grosicki - Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski.
Błaszczu od 1 minuty?! zamiast zrobić z niego jokera jak to miał już w tradycji...
Cionek ?!
To że Szczęsny a nie Fabian też delikatny szok...
Bednarek - where are you?
Nie tak to sobie wyobrażałem
EDIT: Wklejam jakby ktoś jeszcze nie widział:
Wojciech Szczęsny - Łukasz Piszczek, Thiago Cionek, Michał Pazdan, Maciej Rybus - Jakub Błaszczykowski, Piotr Zieliński, Grzegorz Krychowiak, Kamil Grosicki - Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Spokojnie.
To, że wyżej stawia Szczęsnego wiadomo nie od dziś więc nie wiem skąd ten szok.
Cionek to chyba jednak sprawdzony "żołnierz" Nawałki - Bednarek to zdecydowanie większa niewiadoma.
Błaszczykowski może ma poszaleć przez 45 albo 60 minut ?
To, że wyżej stawia Szczęsnego wiadomo nie od dziś więc nie wiem skąd ten szok.
Cionek to chyba jednak sprawdzony "żołnierz" Nawałki - Bednarek to zdecydowanie większa niewiadoma.
Błaszczykowski może ma poszaleć przez 45 albo 60 minut ?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Przynajmniej Peszko nie gra od pierwszej minuty
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
No niestety gramy piach póki co...
Chyba trawę.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Po 30 minutach nasza gra jest żałosna.
No to macie swojego Cionka
Ale my strzeliliśmy.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
No i witam
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Jakie strzały za oknem - czy to pękające bioniki emocji?
1 statystyka na szybko bo trzeba obejrzeć to do końca:
0
ZERO celnych strzałów.
Zapinamy pasy i oglądamy II połowę najbardziej emocjonującego jak do tej pory meczu mundialu.
1 statystyka na szybko bo trzeba obejrzeć to do końca:
0
ZERO celnych strzałów.
Zapinamy pasy i oglądamy II połowę najbardziej emocjonującego jak do tej pory meczu mundialu.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
DokładnieThimGrim pisze:
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Poezja <3
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Dobra, jak przegrać to stylowo
Krysia do Top Model powinna iść.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ależ to było kurewsko słabe. Powtórka pierwszych meczów z Korei i z Niemiec. Pełne gacie, dokładność podań rodem z ekstraklasy i strzelanie sobie bramek. Senegal wyszedł, pobiegał, NIC nie zagrał i zszedł z boiska z wynikiem 2:1.
Można przegrać po walce, po pechu, po błędach sędziego, ale w takim stylu to jest największa możliwa żenada. Na moje żegnamy się z MŚ, bo z Kolumbią (Bocca, Falcao, James) to będzie pojedynek gołej dupy z batem. Potem z Japonią o honor i wakacje. Trochę jednak szok.
Można przegrać po walce, po pechu, po błędach sędziego, ale w takim stylu to jest największa możliwa żenada. Na moje żegnamy się z MŚ, bo z Kolumbią (Bocca, Falcao, James) to będzie pojedynek gołej dupy z batem. Potem z Japonią o honor i wakacje. Trochę jednak szok.
+1SithFrog pisze:Ależ to było kurewsko słabe. Powtórka pierwszych meczów z Korei i z Niemiec. Pełne gacie, dokładność podań rodem z ekstraklasy i strzelanie sobie bramek. Senegal wyszedł, pobiegał, NIC nie zagrał i zszedł z boiska z wynikiem 2:1.
Połowa drużyny grała najgorszy mecz życia, a z pozostałych o nikim (może poza Rybusem) nie można powiedzieć nic dobrego. Milik i Cionek natychmiast do wymiany. Bez żadnej dyskusji. A wypadałoby wywalić też Krychowiaka, Zielińskiego i Piszczka (tylko że nie ma na kogo ich zmienić). Nawet Lewy kompletnie zawiódł. Jesteśmy po pierwszym meczu autentycznie najsłabszą drużyną, bo nawet Arabia Saudyjska pokazała coś więcej. Żenada.
Jak chcecie rozmowę na serio i bez pierdolenia to polecam.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
O to to to