FIFA WC FLEP 2018!
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: FIFA WC FLEP 2018!
Spreadsheet. Światowo
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
yy co to jest "gówniany joker"?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Było tłumaczone wcześniej i jest teraz w zasadach w pierwszym poście:
j) Dodatkowo typujemy "gównianego Jokera" - dostajemy tyle punktów, ile ta drużyna strzeli bramek w fazie grupowej, ale tylko jeśli odpadnie na tym etapie gry.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Żeby sprawdzić, czy zbiorczy arkusz działa, wpisałem wszystkim ksywki wg. numeru arkusza (Player02, Player03, itd) - możecie ten numer zmienić, jak chcecie. Albo możemy grać incognito, a na koniec się okaże, kto jest kto .
Wymyśliłem już, jak zrobić, żeby nikt nie widział linków do waszych arkuszów w zbiorczym, więc jest git.
W sumie jednej rzeczy brakuje w zasadach - roztrzygania remisów.
Proponuję coś takiego:
1. Jeśli dwóch graczy ma taką samą liczbę punktów, to wyżej będzie sklasyfikowany gracz, który:
- ma więcej meczów trafionych dokładnie
- ma więcej meczów trafionych (czyli punktował bardziej regularnie, a nie trafił kilka jokerów
Wymyśliłem już, jak zrobić, żeby nikt nie widział linków do waszych arkuszów w zbiorczym, więc jest git.
W sumie jednej rzeczy brakuje w zasadach - roztrzygania remisów.
Proponuję coś takiego:
1. Jeśli dwóch graczy ma taką samą liczbę punktów, to wyżej będzie sklasyfikowany gracz, który:
- ma więcej meczów trafionych dokładnie
- ma więcej meczów trafionych (czyli punktował bardziej regularnie, a nie trafił kilka jokerów
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
- ma więcej lat?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ja już zmieniłem. Ja jestem jak Niemiec - każą uzupełniać jasnożółte, to uzupełniam.Żeby sprawdzić, czy zbiorczy arkusz działa, wpisałem wszystkim ksywki wg. numeru arkusza (Player02, Player03, itd) - możecie ten numer zmienić, jak chcecie. Albo możemy grać incognito, a na koniec się okaże, kto jest kto .
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Zmieniłem tylko tym, co mieli jeszcze "wpisz ksywkę". Wszyscy mieli to samo, przez co nie mogłem sprawdzić, czy wszystko działa.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ważna rzecz - wpisujcie dokładnie nazwy drużyn, bo mój arkusz się nie domyśli, że "Brazilia" to "Brazylia". Jak komuś nie policzy punktów, bo będzie po terminie, to piszcie do mnie, a ja poprawię. Przed terminem możecie sami zmieniać.
Hm. A jak zrobię literówkę i zamiast Japonia dam np. Portugalia to poprawisz?Matthias[Wlkp] pisze:Ważna rzecz - wpisujcie dokładnie nazwy drużyn, bo mój arkusz się nie domyśli, że "Brazilia" to "Brazylia". Jak komuś nie policzy punktów, bo będzie po terminie, to piszcie do mnie, a ja poprawię. Przed terminem możecie sami zmieniać.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Jak obstawisz Australię na mistrza, a okaże się, że to jednak Austria, to poprawię, ale tylko w tym przypadku.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Dostałem na razie 11 typów na mistrza i 9 typów w pozostałych kategoriach. 5 osób nie wpisało ksywki.
Przypominam, że termin typowania podium, strzelca, miejsca reprezentacji polski i gównianego jokera mija w Niedzielę o północy! Jak ktoś ma jakieś problemy z arkuszem, to proszę pisać!
Przypominam, że termin typowania podium, strzelca, miejsca reprezentacji polski i gównianego jokera mija w Niedzielę o północy! Jak ktoś ma jakieś problemy z arkuszem, to proszę pisać!
Czyli wpisujemy ksywkę za tego "Player xx"? Napisałeś, żeby nie ruszać
Ja to wczoraj odpaliłem ten arkusz i jedynie wpisałem mistrza świata, a dalej mnie to przerosło. Czuje się jak ten mem z małpą i napisem "Synek to trzeba na spokojnie"
Ja to wczoraj odpaliłem ten arkusz i jedynie wpisałem mistrza świata, a dalej mnie to przerosło. Czuje się jak ten mem z małpą i napisem "Synek to trzeba na spokojnie"
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Tak, wpisz swoją ksywkę zamiast "player xx". Mam zrobić filmik instruktażowy??
Poprosimy.Matthias[Wlkp] pisze:Tak, wpisz swoją ksywkę zamiast "player xx". Mam zrobić filmik instruktażowy??
A mecze to jak teraz obstawiamy? Nie ma żadnego podziału na terminy czyli domniemam, że mogę sobie każdego dnia typować mecze danego dnia do momentu wybicia pierwszego gwizdka?
Tyle pytań...
EDIT: A strzelca podajemy z imienia i nazwiska?
Tyle pytań...
EDIT: A strzelca podajemy z imienia i nazwiska?
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
TakSobies pisze:A mecze to jak teraz obstawiamy? Nie ma żadnego podziału na terminy czyli domniemam, że mogę sobie każdego dnia typować mecze danego dnia do momentu wybicia pierwszego gwizdka?
To jest dobre pytanie... Pomyślałbym, że nazwisko wystarczy. Jak będzie z tym jakiś problem, to będę sam ręcznie coś zmieniał, żeby program dobrze liczył.Sobies pisze:A strzelca podajemy z imienia i nazwiska?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Prosze bardzo - filmik.
WC FLEP - powiedziane głośno brzmi źle Na początek brzydka wrzutka na Sobiesia, no no...
Zastosowałem się do instrukcji, wpisałem w ksywce Matthias, ale kurcze, nie będziemy się dublować jak wszyscy tak wpiszą?
A tak poważnie: wbrew pozorom ten filmik się przydał, widać nie jestem zbyt kumaty, haj fajw Sobieś
Zastosowałem się do instrukcji, wpisałem w ksywce Matthias, ale kurcze, nie będziemy się dublować jak wszyscy tak wpiszą?
A tak poważnie: wbrew pozorom ten filmik się przydał, widać nie jestem zbyt kumaty, haj fajw Sobieś
WC FLEP - już od dziś na straży czystości Twojego sedesu!
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Miałem powiedzieć "Dablju si, ef el i pi"?SithFrog pisze:WC FLEP - powiedziane głośno brzmi źle
Znając życie, teraz to Sobieś wygra w cuglach...
Po naszemu powinno być MŚ FLEP i by nie brzmiało jak nazwa środka do czyszczenia wiadomo czego.
"Amerykańsky" organizator to i nazwa obca
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Boty z Kanady nie biorą pod uwagę tego, że coś "źle brzmi".
Właśnie, muszę ustawić moje boty na tego FLEPa...
Właśnie, muszę ustawić moje boty na tego FLEPa...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Czy ktoś ma jeszcze jakieś pytania do typowania? Termin mija w Niedzielę, a ja wciąż widzę tylko 9 kompletnych typów...
Czy mój typ jest typem kompletnego typa?
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Tak. Wypełniłeś wszystkie żółte pola w górnej części, tak jak pokazałem na filmiku. Niektórzy wypełnili tylko mistrza, albo tylko ksywkę.
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Nie tylko forum się bawi we FLEPA .Taki Mou np. bardzo kocha swojego Nemanję, ale w kilku punktach może mieć rację ("the little one wil win " ). Gdyby jednak Grupa H poszła po jego myśli, nie miałbym nic przeciwko. "It's quite ballanced", więc wszystko się może zdarzyć. Gdyby wyszło jak mówi Mou, jedziemy z Anglią jak z k******i, później cudem wygrywamy 1:7 z Brazylią, w półfinale Szczęsny broni karne z Francją, a w finale spotykamy się z Niemcami w idealnym finale stulecia i niech się dzieje wola nieba. To by były mistrzostwa!
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Napisz Matt, kto uzupełnił jak trzeba. Albo kto nie.
Rozumiem, że do niedzieli jeszcze mogę zmieniać typy?
Rozumiem, że do niedzieli jeszcze mogę zmieniać typy?
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Pełne typy:
Matthias
hat
SithFrog
Zolt
Piotroslav
Crowley
Voo
Skoob
MajinFox
Niepełne:
Sobieś
Peterpan
Razor
Brak typów:
pquelim
Cherryy
Zodi
Galador
Matthias
hat
SithFrog
Zolt
Piotroslav
Crowley
Voo
Skoob
MajinFox
Niepełne:
Sobieś
Peterpan
Razor
Brak typów:
pquelim
Cherryy
Zodi
Galador
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Zostali jeszcze Sobieś, pq, Cherryy i Galador...
Długo nad tym myślałem, ale poszło
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Mam już wszystkich, oprócz Wisienia... PW widzę, że doszła, więc czekają nas emocje do ostatniej chwili .
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
No to mamy komplet! Poczekam jeszcze do północy, jakby ktoś chciał coś jeszcze zmienić. Jedną rzecz, którą będę musiał wszystkim poprawić, to strzelców - wszyscy muszą mieć wpisanych tak samo. Będzie tylko po nazwisku, a do akrusza będę wpisywał tylko tych, których ktokolwiek typował. Będzie git .
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Dziękuję wszystkim za typy w terminie! Oto krótkie podsumowanie:
MISTRZ:
Zdecydowanym faworytem wśród naszych typerów są Niemcy - aż siedmiu z Was typuje sąsiadów zza Odry. Dalej jest Francja i Brazylia - odpowiednio 4 i 3 typy. Znalazło się jeszcze miejsce dla dwóch drużyn z jednym typem - to Hiszpania i Polska!
DRUGIE MIEJSCE:
Tutaj nie jesteśmy tak jednomyślni, chociaż znowu królują Niemcy z 4 głosami. Dalej jest Francja i Brazylia po 3 typy oraz Hiszpania z dwoma typami. Dalej to każdy ma swojego faworyta - Portugalia, Belgia, Anglia i Argentyna.
TRZECIE MIEJSCE:
Na tej pozycji jesteśmy równie niezdecydowani. Tym razem króluje Brazylia (4 typy). Pozostałe drużyny się powtarzają, więc nie będę ich wymieniał. Na uwagę zasługują nowe drużyny - po jednym typie dostała Polska i Urugwaj.
KRÓL STRZELCÓW
Najwięcej typów otrzymał Neymar - aż 5, a tuż za nim z 4 typami Griezmann. Dalej już zdania są mocno podzielone: Ronaldo, Lewandowski, Jesus, Suarez, Cavani.
MIEJSCE REPREZENTACJI POLSKI
Powiem krótko - na pewno ktoś trafi. Wszystkie możliwe miejsca zostały obstawione. Spodziewałem się, że wyjątkowo wysoka nagroda zachęci Was do typowania Polski na mistrza, ale takowy śmiałek znalazł się tylko jeden. Dwie osoby typowały nieco ostrożniej w także wysoko punktowany półfinał. Po pięc osób typuje stosunkowo bezpieczny ćwierćfinał i raczej pewną (oby!!) 1/8 finału. 3 osoby pesymistycznie w koniec marzeń na fazie grupowej.
GÓWNIANY JOKER
To chyba zdecydowanie najciekawsza kategoria bonusowa - patrząc na dane historyczne, można tutaj zgarnąć nawet 7 punktów! Typy idą po całości i w zasadzie trudno powiedzieć, jaka była najlepsza metoda - czy typować w kogoś, kto nie ma w ogóle szans, czy raczej typować wpadkę jakiegoś faworyta? Nasze typy nie dają jednoznacznej odpowiedzi - oto drużyny, które znalazły się wśród waszych typów:
Egipt
Nigeria
Chorwacja
Australia
Kostaryka
Brazylia
Tunezja
Islandia
Szwajcaria
Drużyna Tygodnia - BRAZYLIA
W każdym tygodniu będę próbował w jakiś sposób nawiązać do drużyny, która w jakiś sposób się wyróżniła w naszym typowaniu. Tym razem jest to Brazylia, na którą typowaliśmy we wszystkich kategoriach - od podium, przez króla strzelców, kończąc na Gównianym Jokerze .
===================
Ogłoszenia Parafialne:
Proszę typować strzelców tylko nazwiskiem bez żadnych znaków szczególnych! Jedyny wyjątek - jeśli w danym meczu pojawi się więcej graczy z tym samym nazwiskiem - wtedy dodatkowo wpisujemy numer koszulki, np. Lewandowski 10.
MISTRZ:
Zdecydowanym faworytem wśród naszych typerów są Niemcy - aż siedmiu z Was typuje sąsiadów zza Odry. Dalej jest Francja i Brazylia - odpowiednio 4 i 3 typy. Znalazło się jeszcze miejsce dla dwóch drużyn z jednym typem - to Hiszpania i Polska!
DRUGIE MIEJSCE:
Tutaj nie jesteśmy tak jednomyślni, chociaż znowu królują Niemcy z 4 głosami. Dalej jest Francja i Brazylia po 3 typy oraz Hiszpania z dwoma typami. Dalej to każdy ma swojego faworyta - Portugalia, Belgia, Anglia i Argentyna.
TRZECIE MIEJSCE:
Na tej pozycji jesteśmy równie niezdecydowani. Tym razem króluje Brazylia (4 typy). Pozostałe drużyny się powtarzają, więc nie będę ich wymieniał. Na uwagę zasługują nowe drużyny - po jednym typie dostała Polska i Urugwaj.
KRÓL STRZELCÓW
Najwięcej typów otrzymał Neymar - aż 5, a tuż za nim z 4 typami Griezmann. Dalej już zdania są mocno podzielone: Ronaldo, Lewandowski, Jesus, Suarez, Cavani.
MIEJSCE REPREZENTACJI POLSKI
Powiem krótko - na pewno ktoś trafi. Wszystkie możliwe miejsca zostały obstawione. Spodziewałem się, że wyjątkowo wysoka nagroda zachęci Was do typowania Polski na mistrza, ale takowy śmiałek znalazł się tylko jeden. Dwie osoby typowały nieco ostrożniej w także wysoko punktowany półfinał. Po pięc osób typuje stosunkowo bezpieczny ćwierćfinał i raczej pewną (oby!!) 1/8 finału. 3 osoby pesymistycznie w koniec marzeń na fazie grupowej.
GÓWNIANY JOKER
To chyba zdecydowanie najciekawsza kategoria bonusowa - patrząc na dane historyczne, można tutaj zgarnąć nawet 7 punktów! Typy idą po całości i w zasadzie trudno powiedzieć, jaka była najlepsza metoda - czy typować w kogoś, kto nie ma w ogóle szans, czy raczej typować wpadkę jakiegoś faworyta? Nasze typy nie dają jednoznacznej odpowiedzi - oto drużyny, które znalazły się wśród waszych typów:
Egipt
Nigeria
Chorwacja
Australia
Kostaryka
Brazylia
Tunezja
Islandia
Szwajcaria
Drużyna Tygodnia - BRAZYLIA
W każdym tygodniu będę próbował w jakiś sposób nawiązać do drużyny, która w jakiś sposób się wyróżniła w naszym typowaniu. Tym razem jest to Brazylia, na którą typowaliśmy we wszystkich kategoriach - od podium, przez króla strzelców, kończąc na Gównianym Jokerze .
===================
Ogłoszenia Parafialne:
Proszę typować strzelców tylko nazwiskiem bez żadnych znaków szczególnych! Jedyny wyjątek - jeśli w danym meczu pojawi się więcej graczy z tym samym nazwiskiem - wtedy dodatkowo wpisujemy numer koszulki, np. Lewandowski 10.
Do kiedy typujemy I kolejkę ?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
e) Zestaw par na daną kolejkę, może być zmieniony do momentu, kiedy rozpocznie się mecz.
dziękuję za odpowiedź, cokolwiek ona znaczy...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
e) Typ na daną kolejkę może być zmieniony do momentu, kiedy rozpocznie się pierwszy mecz.
Tak lepiej?
Tak lepiej?
oczywiście! bo już chciałem sobie obstawić np Polska - Iran
wszystkim zwolennikom pragnącym zdobyć punkty na Hiszpanii proponuje przemyśleć swoje podejście - właśnie zwolnili selekcjonera
okoliczności są takie, że poza standardowym w takich przypadkach zamieszaniem, kontrowersjami i niepokojem wokół wokół reprezentacji, czeka ich prawdopodobnie klasyczna mundialowa historia z pokłóconą wewnętrznie i rozbitą z zewnątrz drużyną.
okoliczności są takie, że poza standardowym w takich przypadkach zamieszaniem, kontrowersjami i niepokojem wokół wokół reprezentacji, czeka ich prawdopodobnie klasyczna mundialowa historia z pokłóconą wewnętrznie i rozbitą z zewnątrz drużyną.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Właśnie miałem sprawdzać ilu postawiło na Hiszpanię
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Przypominam, że mecz otwarcia już jutro!!!
5 typów brakuje: Sobieś, pq, Zolt, Voo, Zodi
Przy okazji niezłe głąby pracują w tej federacji, mistrzowski ruchPquelim pisze:wszystkim zwolennikom pragnącym zdobyć punkty na Hiszpanii proponuje przemyśleć swoje podejście - właśnie zwolnili selekcjonera
done!Matthias[Wlkp] pisze:Przypominam, że mecz otwarcia już jutro!!!
Jest szansa, żeby jeszcze dołączyć do zabawy?
- Mr. Kroper
Ja bym sie zgodzil ale organizator decyduje