Luźno o filmie
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Re: Luźno o filmie
Gdzieś czytałem, że Papryk specjalnie te filmy tak nagłaśnia żeby realizm był większy.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
tak, i pewnie jeszcze specjalnie każe swoim aktorom wypluwać z ust niezrozumiałe gulgotanie, poprzetykane wulgaryzmami, żeby było wiadomo że postać na ekranie w ogóle coś mówi, a nie np. dostała ataku padaczki.
Efekt tego "realizmu" jest taki, że seans mi się wydłużył do dwóch i pół godziny, bo jakieś 20 minut straciłem na przewijanie scen w odtwarzaczu i próbę zrozumienia co Ci ludzie w ogóle mówią.
To jest absurd i bzdura, a nie żaden realizm. To jest reżyserska niedbałość i przyzwolenie na zwyczajną amatorszczyznę, słabszą jeszcze od poziomu v-logów na youtube. Nie po to się aktorów uczy przez lata emisji głosu, żeby teraz Wielce Oświecony Vega stwierdzał, że to gówno warte, bo realizm.
Serio, obejrzyjcie sobie Stracha w Niebezpiecznych Kobietach. Aż poszukałem sceny podlgądowej, ale na youtube są tylko "NAJLEPSZE SCENY Z PITBULLA".
Chociaż... w sumie to może warto te najlepsze sceny przytoczyć:
najlepsza scena 1
najlepsza scena 2
i jeszcze kapitalna scena ze sparafrazowanym dowcipem, który śmieszył Vooplayera przed komunią:
I wierzcie mi na słowo (odradzam sprawdzanie empiryczne), to jest jeszcze naprawdę nieźle w porównaniu z "botoksem".
Efekt tego "realizmu" jest taki, że seans mi się wydłużył do dwóch i pół godziny, bo jakieś 20 minut straciłem na przewijanie scen w odtwarzaczu i próbę zrozumienia co Ci ludzie w ogóle mówią.
To jest absurd i bzdura, a nie żaden realizm. To jest reżyserska niedbałość i przyzwolenie na zwyczajną amatorszczyznę, słabszą jeszcze od poziomu v-logów na youtube. Nie po to się aktorów uczy przez lata emisji głosu, żeby teraz Wielce Oświecony Vega stwierdzał, że to gówno warte, bo realizm.
Serio, obejrzyjcie sobie Stracha w Niebezpiecznych Kobietach. Aż poszukałem sceny podlgądowej, ale na youtube są tylko "NAJLEPSZE SCENY Z PITBULLA".
Chociaż... w sumie to może warto te najlepsze sceny przytoczyć:
najlepsza scena 1
najlepsza scena 2
i jeszcze kapitalna scena ze sparafrazowanym dowcipem, który śmieszył Vooplayera przed komunią:
I wierzcie mi na słowo (odradzam sprawdzanie empiryczne), to jest jeszcze naprawdę nieźle w porównaniu z "botoksem".
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Pq, ja dobrze Cię rozumiem i mnie też wkurwia, że gość od pierwszego Pitbulla teraz znalazł taką niszę epizodycznego gówna bez fabuły z mamrotaniem pod nosem.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Po 'Nowych porządkach' popełniłem błąd i poszedłem na 'Niebezpieczne kobiety' do kina... w dodatku połowa sali to był jakiś plebs, który pewnie tylko te 'żarty' rozumiał.
to jest ekranizacja bardzo dziwacznej powieści Vandermeera. Cykl Southen Reach - polecał go ktoś tutaj na forum i swego czasu kupiłem wszystkie tomy. Do dzisiaj nie skończyłem trzeciego - dalej historia rozwija się jeszcze bardziej psotmodernistycznie - czyli wiadomo jeszcze mniej i sensu nie widać.
Ogólnie to próba sfilmowania tej ksiązki, w której niewiele trzyma się jakiejkolwiek kupy, a boahterowie nawet nie mają imion to bardziej robota dla Davida Lyncha i jego formalnych eksperymentów IMHO, niż materiał na przyzwoity, "normalny" film.
Ogólnie to próba sfilmowania tej ksiązki, w której niewiele trzyma się jakiejkolwiek kupy, a boahterowie nawet nie mają imion to bardziej robota dla Davida Lyncha i jego formalnych eksperymentów IMHO, niż materiał na przyzwoity, "normalny" film.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Yo kochani znawcy filmów wszelakich. Dostałem zagadkę niemożliwą na twarz. Znajoma poszukuje filmu, ale wie o nim bardzo bardzo niewiele. Wszystko co była mi w stanie powiedzieć zmieści się w takim zdaniu:
Jak znacie miejsca gdzie mogę uderzyć z takim zapytaniem to poproszę o namiary.
Ani aktorów, ani epoki, nic. Szukam trochę na czuja, ale nic mi to nie mówi. Myślałem o Ptaśku czy Odmiennych stanach świadomości, ale to nie to.Fabuła mniej więcej taka: chłopak wydobywa się z kryzysu zmieniając równocześnie dzięki serii doświadczeń chyba ekstremalnych, w których uczestniczy za sprawą innego gościa chyba...
Jak znacie miejsca gdzie mogę uderzyć z takim zapytaniem to poproszę o namiary.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
A może po prostu chodzi o Wilbur chce się zabić?
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Fight Club
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Karate Kid
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
moze byc zarówno The Master jak i Into the Wild.... trochę szerokie pole do poszukiwan... a jakis cenzus czasowy?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Kurde, ten Peaceful Warrior to może być to! Sprawdzę!
Pq: Mistrza nie widziałem, ale Into the Wild raczej nie pasuje jeśli dobrze kojarzę fabułę.
Pq: Mistrza nie widziałem, ale Into the Wild raczej nie pasuje jeśli dobrze kojarzę fabułę.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Mistrz też nie, nie nazwałbym Phoenixa "chłopakiem".
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Gwiezdne wojny.SithFrog pisze:Fabuła mniej więcej taka: chłopak wydobywa się z kryzysu zmieniając równocześnie dzięki serii doświadczeń chyba ekstremalnych, w których uczestniczy za sprawą innego gościa chyba...
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Władca Pierścieni
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Tamte dni, tamte noce.
Wywiad z Wampirem?
- Counterman
- Waniaaa!
Mia Khalifa: The First Bang?
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
nowy tomb Raider podobno niezły, ale ze względu na brak płci głównej bohaterki, co niektórzy zwą równouprawnieniem i walką z seksualnym niewolnictwem w Hollywood, widownia w kinach nie dopisuje. W stanach film zarobił niecałe 50mln$, kosztował dwa razy tyle, więc planowany zawczasu sequel stanął pod znakiem zapytania. albo więcej cycków większe cycki, albo szuflada
nawiasem mówiąc to zastanawia mnie to podejscie amerykanów do box office. Nowy tomb raider zarobił już prawei tyle samo, co droższa (115mln$) jedynka z Angeliną Jolie, tyle że ponad 3/4 wpływów to zagranica. I oni jakby to zupełnie ignorują, zawsze najwazniejszy jest ten "domestic gross". Musze się zorientować dlaczego, może chodzi tutaj o mechanizm wyciagania tej kasy od zagranicznych dystrybutorow, wszystkie prowizje i potracenia po drodze, podatki etc.
W naszym pięknym kraju z kolei, w box office wciaż nieźle trzymają się fantazje Vegi - "Kobiety mafii" łącznie obejrzało już prawie dwa miliony "widzów"... Na pierwszym miejscu "Pitbull" Pasikowskiego, ale z otwarciem 300k to jest inna skala sukcesu - obecnie film zobaczyło prawie 700 tys. Nieźle, jak na nasze warunki to finansowy sukces.
nawiasem mówiąc to zastanawia mnie to podejscie amerykanów do box office. Nowy tomb raider zarobił już prawei tyle samo, co droższa (115mln$) jedynka z Angeliną Jolie, tyle że ponad 3/4 wpływów to zagranica. I oni jakby to zupełnie ignorują, zawsze najwazniejszy jest ten "domestic gross". Musze się zorientować dlaczego, może chodzi tutaj o mechanizm wyciagania tej kasy od zagranicznych dystrybutorow, wszystkie prowizje i potracenia po drodze, podatki etc.
W naszym pięknym kraju z kolei, w box office wciaż nieźle trzymają się fantazje Vegi - "Kobiety mafii" łącznie obejrzało już prawie dwa miliony "widzów"... Na pierwszym miejscu "Pitbull" Pasikowskiego, ale z otwarciem 300k to jest inna skala sukcesu - obecnie film zobaczyło prawie 700 tys. Nieźle, jak na nasze warunki to finansowy sukces.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
Mówiłem, że do Tomb Raidera powinni byli wziąć Brie Larson. Po Kongu nawet by się nie musiała przebierać, a kształty ma dużo bardziej odpowiednie do roli. Powinienem zostać producentem filmowym.
About Mankind
About Mankind
Ja uwazam, ze casting do nowego Tomb Raidera akurat sie zajebiscie udal - Alicia Vikander to zajebista aktorka i nie musi byc silikonów żeby film był dobry. Zresztą już w ex-machina pokazala, ze moze byc seksowna bez wielkich bimbałów.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Halu, Natalie będzie przykro, że teraz kochasz się w młodszej chudzince.
Mówisz o fizjonomii, czy o tym, że teraz bohaterowie w filmach są tacy, że role można obsadzać bez jakichkolwiek zmian w scenariuszu do woli obojętnie babą, chłopem czy kim tam chcesz?ale ze względu na brak płci głównej bohaterki
Alicia jest super, zgadzam się z Halem, a przy okazji jest lepszą aktorką niż NP więc rozgrzeszam Hala.
Pq: bo z domestic gross masa kasy, większość idzie do studia. Z zagranicy 1/3 albo 1/4 ledwie.
Pq: bo z domestic gross masa kasy, większość idzie do studia. Z zagranicy 1/3 albo 1/4 ledwie.
Pisiont lat stuknęło Odysei Kosmicznej 2001. Szok. Szacun po wsze czasy dla Stanleya.
Niesamowite jest to, że ten film się praktycznie w ogóle nie zestarzał. I mówię tu o warstwie technicznej, która po prostu nie miała prawa być tak dobrą.SithFrog pisze:Pisiont lat stuknęło Odysei Kosmicznej 2001. Szok. Szacun po wsze czasy dla Stanleya.
Ale skoro mowa o filmach, które się nie starzeją, to polecam dzisiejszą recenzję filmu "Boss Nigger".
http://fsgk.pl/wordpress/2018/04/boss-nigger-1975/
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
DaeL, mogłeś nie wspominać o Elzie wilczycy z SS w swoim tekście na głównej
Już tego nie odzobaczę
Ale cycki prima sort!
Już tego nie odzobaczę
Ale cycki prima sort!
Ostrzegałem, że to nie dla fanów Krainy LoduVoo pisze:DaeL, mogłeś nie wspominać o Elzie wilczycy z SS w swoim tekście na głównej
Już tego nie odzobaczę
Ale cycki prima sort!
Ale trzeba przyznać, że film to klasyk gatunku
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
W Biedrze Kubo i dwie struny za dziewiećdziewięciesiontdziewieć.
- Ptaszor
- zielony
Chętnie obejrzałbym takie indyjskie "Catch Me If You Can", bo historia jak z filmu.
https://www.hindustantimes.com/delhi-ne ... zzBDI.html
Polecam również komentarze z twittera do obiadu.
https://twitter.com/i/moments/985920465687465986
https://www.hindustantimes.com/delhi-ne ... zzBDI.html
Polecam również komentarze z twittera do obiadu.
https://twitter.com/i/moments/985920465687465986
"Avengers: Infinity War" w skrócie: powtórka z rozrywki. To samo co jedynka i Age of Ultron tylko jeszcze więcej bohaterów, w końcu jakaś namacalna stawka i po raz pierwszy w tym uniwersum świetny czarny charakter. Zdecydowanie za dużo humoru (szczególnie tego slap-stickowego) jak na ton, w którym utrzymano film plus to co się obawiałem: Guardiansi pasują tu jak pięść do nosa. Niestety.
Generalnie niezła rozrywka plus ciekawa historia Thanosa, ale drugi raz bym nie poszedł. Więcej wkrótce.
Generalnie niezła rozrywka plus ciekawa historia Thanosa, ale drugi raz bym nie poszedł. Więcej wkrótce.
Sith, musimy zrobić dyskusję na głównej, bo mnie się film bardzo podobał. Powiedziałbym, że w prywatnym rankingu marvelowej najlepszości jest na trzecim miejscu - za pierwszymi Guardianami i Iron Manem, ax aequo z pierwszymi Avengerami. Duuuuuuuuużo lepszy od Age od Ultron.
Bardzo chętnie. Dla mnie takie solidne 7, może dam 8 jak jutro zostanie mi w głowie więcej dobrego niż złego. Jestem otwarty na reckę w formie dialoguDaeL pisze:Sith, musimy zrobić dyskusję na głównej, bo mnie się film bardzo podobał. Powiedziałbym, że w prywatnym rankingu marvelowej najlepszości jest na trzecim miejscu - za pierwszymi Guardianami i Iron Manem, ax aequo z pierwszymi Avengerami. Duuuuuuuuużo lepszy od Age od Ultron.
- Ptaszor
- zielony
Jak taka dyskusja wygląda, bo zawsze byłem ciekaw? Rzeczywiście Sith wsiada w pociąg i jedzie do Sosnowca, a później tylko wrzucacie wersję tekstową czy każdy pisze własną recenzję, a później próbujecie wyciągnąć z tego dialog?
Dramatu z Don Kichotem w roli głównej ciąg dalszy. Shieeet, ten dokument o powstawaniu filmu na przestrzeni lat, co go jeszcze nikt nie zapowiedział, ale na pewno ktoś zrealizuje, będzie puszczany w każdej szkole filmowej.
http://www.filmweb.pl/news/Tw%C3%B3rcy+ ... zie-128013
Dramatu z Don Kichotem w roli głównej ciąg dalszy. Shieeet, ten dokument o powstawaniu filmu na przestrzeni lat, co go jeszcze nikt nie zapowiedział, ale na pewno ktoś zrealizuje, będzie puszczany w każdej szkole filmowej.
http://www.filmweb.pl/news/Tw%C3%B3rcy+ ... zie-128013
Jak recenzowaliśmy Dunkierkę, to pojechaliśmy na miejsce i analizowaliśmy poziom realizmu odwzorowany przez Nolana. Sith przechadzał się po wybrzeżu Francji i chrząkał, przeklinając Aliantów i Marvela.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ty z kolei leciałeś z Dover spitfire'em i patrzyłeś ile zeżre paliwa?
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Nie, topił niszczyciele i patrzył jak szybko nabierają wody
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Zolt ma bardzo piękny obrazek w awatarze i w podpisie, z najlepszej bajki świata.
Long John Silver to król ambiwalentnych moralnie postaci jak lew jest król dżungli! Książka jest jedną z moich ulubionych, a Planeta Skarbów to moja ulubiona bajkaLai pisze:Zolt ma bardzo piękny obrazek w awatarze i w podpisie, z najlepszej bajki świata.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
i co, to było to?SithFrog pisze:Kurde, ten Peaceful Warrior to może być to! Sprawdzę!
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
GŁOŚNIKI NA FULL!Zolt pisze:Long John Silver to król ambiwalentnych moralnie postaci jak lew jest król dżungli! Książka jest jedną z moich ulubionych, a Planeta Skarbów to moja ulubiona bajkaLai pisze:Zolt ma bardzo piękny obrazek w awatarze i w podpisie, z najlepszej bajki świata.
Aye, aye, Captain, głośniki na full!
Uwielbiam ten film! Nie jest może najlepszą bajką świata ale muzykę ma fantastyczną! Miło bylo sobie o tym przypomnieć
- Crowley
Planeta skarbów, Atlantyda - zaginiony ląd i przede wszystkim Titan - Nowa Ziemia - jedne z najbardziej niedocenionych animacji, jaki znam.
About Mankind
About Mankind