Wlasnie chcialem to napisac. U nas w Norwegii wszystkie sklepy zamkniete w niedziele i święta, mocne trunki (czyli powyzej 4.5%, lol) tylko w specjalnych, panstwowych sklepach monopolowych w mocno ograniczonych godzinach. W marketach tylko piwo (do 4.5% alko.) Tez w ograniczonych godzinach.
Normalnym jest, ze zakupy te sa kontrolowane - np w przypadku rozwodu i walki o opieke nad dziecmi wyciaga sie wyciagi z karty i sprawdza, kto co ile kupuje.
Nie idźmy tą drogą
Każdy kto był w jakimkolwiek markecie dzień przed świętem z zamkniętymi sklepami trzęsie się ze złości. Teraz tak będzie wyglądać każda sobota i poniedziałek z pustymi pułkami...
A te wolne niedziele to będą z góry narzucone, czy sklepy będą mogły się wybrać i dogadać się, że np. dogadać się, że my jesteśmy otwarci w pierwszą i trzecią a wy w drugą i czwartą?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Ja tam idę na protest w obronie pracowników kin, którzy będą pracować w niedzielę, podczas gdy reszta narodu zamiast do kościoła będzie wolała iść się nażreć popcornu.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Co tam się kurna już wyprawia z tymi sądami. Czekam tylko aż już klepną tę ostatnią ustawę i będzie można napisać ładne podsumowanie tych wszystkich ich przewałek. Daelowi dobrze wychodzi pisanie takich podsumowań tematów, może on spróbuje?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
ThimGrim pisze:Co tam się kurna już wyprawia z tymi sądami.
ja sie zastanawiam czy to sie nie skonczy jakims dramatem.. poki co jeden sie spalil ale trafi sie ktos mniej sklonny do samopalenia i postanowi zastrzelic jednego z drugim i bedzie jak z gmachem reichstagu..
About Mankind
Łat? A mi się wydaje, że jakby nie patrzeć to najważniejsze pozostanie ciągle aktualne.
TVN nigdy nie pokaże prawdy o tym.......że artyści chcą los Polski oddać w ręce pani Merkel.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Czy da się przebić PADowe:
„PiS i Nowoczesna podniosły, że to jest sprzeczne z konstytucją, dlatego przygotowałem jej zmianę”?
Da się, oto milady Pawłowicz:
"Z powodu umowy politycznej będę głosowała tak jak mój klub, natomiast podzielam w pełni pogląd pana ministra Warchoła i uważam, że zapis jest wprost jaskrawie sprzeczny z konstytucją w swoim brzmieniu".
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Czyli tak: rano opozycja odwołuje premier, wniosek przepada, wieczorem premier jest już odwołana... I co, niedowiarki? Opozycja nic nie może, bo nie ma większości?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Czyli mieliśmy najlepszą premierę świata a teraz będziemy mieć jeszczebardziejnajlepszego premiera. Jak ja tego gamonia nie znoszę, to tylko ja wiem. Bardziej niż Tuska i Suskiego. W skarpetach nas wszystkich puści a i tych skarpet nie jestem pewien.
About Mankind
Mnie smutno że prezes nie idzie na premiera . Ale cóż, wiedzą że nadal muszą spierdolić masę rzeczy, za które mogą być pociągnięci później do odpowiedzialności, to prezes nie będzie tego bezpośrednio sygnował.
Bo to są amatorzy, którym w dodatku teskno do czasów, kiedy Partia była centrum wszechświata. Bo nie chodziło o to, żeby zniszczyć komunę, tylko żeby wziąć ja w swoje łapy. To się Jarkowi i wielu innym tak naprawdę marzyło i teraz te marzenia się spełniły. Będziemy rządzić za pomocą "komitetu partii", ręcznie ustalać ceny na rynku i walczyć z wrogim elementem. A przy okazji oddajcie nam pieniądze burżuazyjne świnie.
About Mankind
Turtles pisze:Przeczołgali ją ładnie. I nadal sie musi usmiechać i mówić, że to deszcz pada
Przecież teraz będzie najlepszą wicepremierą na świecie. To prawie jak awans.
About Mankind
Crowley pisze:Bo to są amatorzy, którym w dodatku teskno do czasów, kiedy Partia była centrum wszechświata. Bo nie chodziło o to, żeby zniszczyć komunę, tylko żeby wziąć ja w swoje łapy. To się Jarkowi i wielu innym tak naprawdę marzyło i teraz te marzenia się spełniły. Będziemy rządzić za pomocą "komitetu partii", ręcznie ustalać ceny na rynku i walczyć z wrogim elementem. A przy okazji oddajcie nam pieniądze burżuazyjne świnie.
+1 No i wszystko co poza naszymi granicami to zuo
Trochę przesada z zamieszaniem medialnym, że Jarek zmienił swojego avatara na forum (publicznym) Tylko trochę strach taki premier bankster, który ostatnie 2 lata spędził na kreatywnej księgowości...
About Mankind
Tylko zanim do wyborów prezydenckich dojdzie, oni już spadną z piedestału z tym premierem - byłym doradcą Tuska i facetem, którego elektorat PiSu po prostu nie zrozumie. A Becia była prosta i trafiła prosto w serca brunatnych wyborców PiSu.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
VAT-man będzie miał jeszcze mniejszy wpływ na swój rząd niż miała Beata. Ona przynajmniej miała za sobą Ziobrę i jego klan, a on ma tylko namaszczenie prezesa. Nic poza tym. Jak Jarosława zabraknie to go rozszarpią na strzępy (Ziobry, Macierewicze i inne Kępy!). A tajemnicą poliszynela jest podobno fakt, że ze zdrowiem JK jest kiepsko.
Najpierw ją publicznie upokorzyli żeby potem wystawić na prezydenta? To jest dopiero coś: makiaweliczny Jarek zaraz napisze drugą część Księcia
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego musieli ją tak przeczołgać i nie mogli tego załatwić - z punktu widzenia opinii publicznej - elegancko i w białych rękawiczkach. Jeśli chcą ją gdziekolwiek jeszcze wykorzystać w polityce to było to marnowanie zasobów - zbędne pokazanie wszystkim, że Bełata jest nikim, jedynie marionetką, bez własnego zdania ani poczucia godności.
Crowley pisze:Jak ja tego gamonia nie znoszę, to tylko ja wiem. [...] W skarpetach nas wszystkich puści a i tych skarpet nie jestem pewien.
Dwóch nas jest, dwóch
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Ale w sumie to napiszę, że bardzo się cieszę z tej zmiany. Patrząc na ostatnie sondaże zacząłem się już trochę na zapas martwić, że w najbliższych parlamentarnych PiS może znowu zdecydowanie zwyciężyć i rządzić samodzielnie. Ale na szczęście chłopaki z PiS dali jednak radę spierdolić
Co za ulga
Może pojawi się jakaś szansa na powstrzymanie debilnych Morawieckich wielkich budów socjalizmu I dalszej etatyzacji i socjalizmu
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz