#FSGK15 14-16.08.2015
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: #FSGK15
420!
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
a widzieliście kto nam pozazdrościł udanego zlotu?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Oho, czyzby dyskutowali nad nowym modelem biznesowym wprowadzonym przez ss?
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
podbijam bo na drugą podstronę spadło
Święta idą, a nie zlot Ci w głowie
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
W połowie kwietnia jedziemy reaktywować domek do sezonu, więc dam znać jak sprawy się mają. Byliśmy na chwilę w tym miesiącu, ale tylko dosypać proszku do szamba. W każdym razie po zimie wszystko jest ok.
W tym roku na pewno jest plan przerobienia jednej szopki na domek gościnny, naprawa kominka, przebudowa tarasu, zrobienie markizy, naprawa altanki, kupno dużego grilla i zrobienie miejsca na ognisko. Ile z tych planów wyjdzie - zobaczymy. Na pewno jednak nie ma sensu robić u mnie Zlotu wcześniej niż w połowie lipca, a chyba najlepiej byłoby celować w pierwotny termin #FSGK14 (bodajże pierwszy weekend sierpnia).
W tym roku na pewno jest plan przerobienia jednej szopki na domek gościnny, naprawa kominka, przebudowa tarasu, zrobienie markizy, naprawa altanki, kupno dużego grilla i zrobienie miejsca na ognisko. Ile z tych planów wyjdzie - zobaczymy. Na pewno jednak nie ma sensu robić u mnie Zlotu wcześniej niż w połowie lipca, a chyba najlepiej byłoby celować w pierwotny termin #FSGK14 (bodajże pierwszy weekend sierpnia).
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
termin taki, żeby był LLo i forumowiczki
Przecież to jakiś mit, że takowe istniejąDragon_Warrior pisze: forumowiczki
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
pozwolisz, że odpowiem tytułem filmu:
i kto to mówi?
i kto to mówi?
drugi! pierwszy weekend sierpnia to brudstock i mnie na pewno by wtedy nie było... to musiał byc drugi weekend sierpnia.boncek pisze:#FSGK14 (bodajże pierwszy weekend sierpnia).
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
zebraliśmy się dzisiaj z towarzyszami w Spiskowcach Rozkoszy i uradziliśmy, że dobrze by było ustalić termin zlotu do końca maja. Jak ludzie ustalą sobie wcześniej urlopy i wyjazdy do będzie pozamiatane.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
i jak? Bonzo, sypnij jakimiś terminami, żeby ludzie zaczęli mówić "cholera, wszystko tylko nie (tu wstaw termin)"
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Patrzyłem na festiwale i chyba najsensowniej będzie to zrobić w jednym z tych dwóch terminów:
31-2.08
14-16.08
Natomiast nie ukrywam, że w tym roku wolałbym, żeby sam Zlot odbył się gdzieś w okolicy mojego domku, a nie w nim samym. W sensie niech on będzie do wymycia się itd., ale właściwa impreza mogłaby być gdzieś obok.
Obawiam się po prostu, że w tym roku będzie 2x chętnych, a tego już moja działeczka może nie przeżyć.
Jak się jednak nie uda niczego sensownego wykombinować, to oczywiście zrobimy go u mnie.
31-2.08
14-16.08
Natomiast nie ukrywam, że w tym roku wolałbym, żeby sam Zlot odbył się gdzieś w okolicy mojego domku, a nie w nim samym. W sensie niech on będzie do wymycia się itd., ale właściwa impreza mogłaby być gdzieś obok.
Obawiam się po prostu, że w tym roku będzie 2x chętnych, a tego już moja działeczka może nie przeżyć.
Jak się jednak nie uda niczego sensownego wykombinować, to oczywiście zrobimy go u mnie.
ZDECYDOWANIE 14-16.08
tylko nie w woodstock! już mi jedna impreza odpadła, bo ją wtedy robią
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
31 - 02.08. Dziecko z dziadkami nad morzem w tym terminie! Epic win
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Mnie obojętne. Będę prawie na pewno*.
*oczywiście nie licząc losowych.
*oczywiście nie licząc losowych.
A nie, sry, faktycznie akurat jest w tym terminie. Lipa trochę. Tydzień później jest OFF chyba. Czyli praktycznie zostaje ten 14-16.08.boncek pisze:Woodstock w tym roku jest jakoś w lipcu.
Wykopiemy Ci dołek i zalejemy wodą - będzie jak w Broodstock'uPquelim pisze:ZDECYDOWANIE 14-16.08
nieee, ale ja serio nie mogę się stawić, jesli to będzie w woodstock. poumawiany jestem z ludźmi już, także naprawde bardzo mi zalezy.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ok, w okolicy jest fajny kemping nad wodą:
http://www.rafa-jeziorsko.eu/cennik_domkow.html
Trzebaby zrobić nowy topic z sondą i sprawdzić na ile osób mamy brać domki i które byśmy chcieli rezerwować, bo są zróżnicowane.
edit - no i niestety nie spojrzałem na daty - dla mnie 14-15 sierpnia to już termin zagrożony, bo mniej więcej od tego weekendu planuję dwutygodniowy wyjazd, więc raczej odpadam (chociaż na razie nie mam nic potwierdzone)
Trzebaby zrobić nowy topic z sondą i sprawdzić na ile osób mamy brać domki i które byśmy chcieli rezerwować, bo są zróżnicowane.
edit - no i niestety nie spojrzałem na daty - dla mnie 14-15 sierpnia to już termin zagrożony, bo mniej więcej od tego weekendu planuję dwutygodniowy wyjazd, więc raczej odpadam (chociaż na razie nie mam nic potwierdzone)
Ostatnio zmieniony 2 czerwca 2015, o 15:39 przez Halaster, łącznie zmieniany 1 raz.
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
no i mnie znowu nie pasuje termin
- Counterman
- Waniaaa!
Ja potwierdzić nie mogę, ale wstępnie brzmi dobrze. Tylko żeby nie było jak rok temu, że na tydzień przed zlotem mi wyskoczył konflikt.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
czyli obecna propozycja mi pasuje dość szczęśliwie06 12-14 Turniej - Ostróda
06 20-21 Turniej Rycerski w Dąbrównie
06 27-28 Turniej Rycerski w Olsztynku
07-10-12 Skiercon
17-19.07 - VIII Otwarty Turniej Łuczniczy o Puchar Juranda,
08-08/09 Turniej Rycerski w Mrągowie / lub Avangarda w Warszawie
08-22/23 Turniej Rycerski w Drygałach
09-19-20 Turniej Rycerski w Grunwaldzie
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Niezły patron turnieju łuczniczego17-19.07 - VIII Otwarty Turniej Łuczniczy o Puchar Juranda
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Osz fak Szkoda, że nie inny słynny rycerz, Stevie Wonder
Ostatnio zmieniony 3 czerwca 2015, o 09:12 przez SithFrog, łącznie zmieniany 1 raz.
SithFrog pisze:Stewie Wonder
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Przy tym jeziorze jest kilka takich ośrodków, zawsze je mijam jak jadę z Wro. Może w piątek podskoczę zobaczyć co i jak, bo powinienem być na działce.Halaster pisze:Ok, w okolicy jest fajny kemping nad wodą:
Jak dla mnie git!boncek pisze:A nie, sry, faktycznie akurat jest w tym terminie. Lipa trochę. Tydzień później jest OFF chyba. Czyli praktycznie zostaje ten 14-16.08.boncek pisze:Woodstock w tym roku jest jakoś w lipcu.
Pytanie do kiedy można się będzie zdecydować? Ja pewnie będę wiedział czy dostanę jakiś urlop na kilka dni przed terminem dopiero.
Since 2001.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ja będę. Termin dowolny.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Swiety od internetow tez programista nie byl a Pan na zamku byl zawsze organizatorem wydarzen w nim.
Re: #FSGK15 14-16.08.2015
Dobra, chyba nic się nie zmieni, a ja już chcę sobie klepać urlop.
It's official:
#FGSK15 - 14-16.08.2015
Niestety szanse na to, że Zlot znów odbędzie się u mnie na działce topnieją, więc postaram się ogarnąć okoliczne zalwy itd. zaczynając od propozycji Hala.
It's official:
#FGSK15 - 14-16.08.2015
Niestety szanse na to, że Zlot znów odbędzie się u mnie na działce topnieją, więc postaram się ogarnąć okoliczne zalwy itd. zaczynając od propozycji Hala.
Ja z bólem serca potwierdzam, że w tym roku mnie nie będzie - mam wyjazdowy wieczór kawalerski w tym czasie, a dodatkowo planuje w tym okresie wyjazd więc na zlot nie dotrę na pewno
Może i ja bym odwiedził Was w ten zlot? W sumie, możliwe że będę miał wolny weekend
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ale zgodę rodziców musiałbyś mieć
Znacie to uczucie kiedy chcecie odpisać "Twojej mamy już mam" ale nie wiecie, czy druga strona się nie obrazi, albo nie popełnimy jakiegoś faux pas, jeśli ta druga osoba ma jakaś skomplikowaną sytuację rodzinną?
- Razorblade
- Mr. Kroper
NieOlsen pisze:Znacie to uczucie kiedy chcecie odpisać "Twojej mamy już mam" ale nie wiecie, czy druga strona się nie obrazi, albo nie popełnimy jakiegoś faux pas, jeśli ta druga osoba ma jakaś skomplikowaną sytuację rodzinną?
Czyli tak od połowy lipca trzeba zacząć trzydziestodniową kurację wątrobową
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
+1 nopeRazorblade pisze:NieOlsen pisze:Znacie to uczucie kiedy chcecie odpisać "Twojej mamy już mam" ale nie wiecie, czy druga strona się nie obrazi, albo nie popełnimy jakiegoś faux pas, jeśli ta druga osoba ma jakaś skomplikowaną sytuację rodzinną?
Ja jak będę mógł, to po prostu się pojawię ze śpiworem, więc nie będę się deklarował.
Since 2001.
O, jednak coś się organizuje. To muszę się zjawić w takim razie. A ty Sobieś musisz się odstawić.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Kto?cns pisze:A ty Sobieś musisz się odstawić.
Poznasz, podzielę się nim z tobą.PIOTROSLAV pisze:Kto?cns pisze:A ty Sobieś musisz się odstawić.
Dwa szybkie tematy.
1. Od dłuższego czasu zmagałem się z tą decyzją, ale w końcu z ciężkim sercem postanowiłem, że nie będę robić w tym roku (i pewnie w latach kolejnych) Zlotu u siebie na działce. Jest to po prostu decyzja racjonalna - działka mocno się przepoczwarzyła od zeszłego roku i już nie byłbym w stanie zapanować nad wszystkim w należyty sposób.
2. Co prawda nigdzie nie było to powiedziane wprost, ale być może istnieje takie przeświadczenie na Forum, że będę zajmować się organizacją #FSG15.
Otóż niestety nie jestem w stanie temu sprostać z przyczyn prozaicznych - nie mam czasu. Chętnie za to pomogę w organizacji na tyle, na ile będę w stanie.
Aha, sprawdziłem w ten weekend zalew Murowaniec, jednak chyba nie będzie to najlepsze miejsce na Zlot. Na miejscu są cztery przyczepy na krzyż, zero infrastruktury i multum pijanych tubylców. Co prawda obok jest odwyk, co dodaje pewnego smaczku, ale raczej tam nie zamieszkamy.
1. Od dłuższego czasu zmagałem się z tą decyzją, ale w końcu z ciężkim sercem postanowiłem, że nie będę robić w tym roku (i pewnie w latach kolejnych) Zlotu u siebie na działce. Jest to po prostu decyzja racjonalna - działka mocno się przepoczwarzyła od zeszłego roku i już nie byłbym w stanie zapanować nad wszystkim w należyty sposób.
2. Co prawda nigdzie nie było to powiedziane wprost, ale być może istnieje takie przeświadczenie na Forum, że będę zajmować się organizacją #FSG15.
Otóż niestety nie jestem w stanie temu sprostać z przyczyn prozaicznych - nie mam czasu. Chętnie za to pomogę w organizacji na tyle, na ile będę w stanie.
Aha, sprawdziłem w ten weekend zalew Murowaniec, jednak chyba nie będzie to najlepsze miejsce na Zlot. Na miejscu są cztery przyczepy na krzyż, zero infrastruktury i multum pijanych tubylców. Co prawda obok jest odwyk, co dodaje pewnego smaczku, ale raczej tam nie zamieszkamy.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
hmmm - ten tego - faktycznie wydaje mi się że było takie przeświadczenie...
w związku z czym trzeba szybko ustalić dwie rzeczy:
- ile osób deklaruje chęć w wyznaczonym (w sumie to nie wiem przez kogo ale wyznaczonym) terminie?
Druga to szybki przetarg na gospodarza zlotu, gdzie każdy mniej lub bardziej chętny gospodarz określi (prócz oczywistej gotowości) także poziom zlotu jaki może zapewnić, powiedzmy od 1 do 10 gdzie 1 to dziki kawał łąki bez prądu i wody a 10 to przystosowany do konferencji hotel z internetem i projektorami
Kwestię przetargu mogę ogarnąć ale czy coś do niego zgłoszę to muszę pomyśleć czy cokolwiek powyżej 2/10 jestem w stanie zaproponować
w związku z czym trzeba szybko ustalić dwie rzeczy:
- ile osób deklaruje chęć w wyznaczonym (w sumie to nie wiem przez kogo ale wyznaczonym) terminie?
Druga to szybki przetarg na gospodarza zlotu, gdzie każdy mniej lub bardziej chętny gospodarz określi (prócz oczywistej gotowości) także poziom zlotu jaki może zapewnić, powiedzmy od 1 do 10 gdzie 1 to dziki kawał łąki bez prądu i wody a 10 to przystosowany do konferencji hotel z internetem i projektorami
Kwestię przetargu mogę ogarnąć ale czy coś do niego zgłoszę to muszę pomyśleć czy cokolwiek powyżej 2/10 jestem w stanie zaproponować