Do rozpoczęcia tego wątku zachęciły mnie... problemy z tym systemem, co udało mi się obejść i czego się ewentualnie spodziewać w przyszłości. Jestem też ciekaw, kto ma podobne problemy.
Od razu zaznaczę, że na obu moich radiach AA działa dokładnie tak samo, więc przynajmniej mogę wykluczyć ich wadliwość (albo przynajmniej założyć, że jest to wyjątkowo mało prawdopodobne, bo kupione w różnych miejscach).
Na razie wynik kilku godzin użytkowania bezprzewodowo.
Telefon 1 - Huawei Mate 20 Pro - to urządzenie nie wspiera oficjalnie bezprzewodowego AA, więc spodziewałem się czkawek. Mapy działają - w sensie, że coś się pokaże, ale jak włączę nawigację - wiesza się koszmarnie, w najlepszym przypadku restartuje się i gubi cel jazdy. Raz zawiesił mi całe radio, które się samoczynnie zrestartowało... Na szczęście YouTube Music działa. Mapy po kablu próbowałem dwa razy - dopiszę jak będę wiedział więcej, ale na razie jest 50/50 działa-nie działa.
Telefon 2 - Samsung Galaxy S9 - tutaj na pierwszy rzut oka było niby wszystko ładnie, pięknie... Ale bateria zaczęła znikać w zastraszającym tempie - 40% w 20 min - mapy + YTM. Tymczasem raport stanu baterii dla tych apek + AA pokazuje może 10% łącznie. Żadna inna apka nie jest ewidentnym winowajcą...
Zapisałem się na bety Google Maps z nadzieją, że pojawi się wkrótce patch, który coś pomoże. Widziałem też, że mogę ściągnąć apk do bety AA - niektórzy piszą, że najnowsza wersja (6.0) ma poprawiony jeden z błędów związanych z połączeniem kablowym - kiedy bateria zostaje naładowana na 100%, Android przerywa połączenie, żeby zapobiec uszkodzeniu baterii... jednocześnie rozłączając z AA (chyba właśnie ten błąd dopadł mnie wcześniej - jeszcze testuję...).
Android 11 będzie małą rewolucją w temacie, gdyż odblokuje on bezprzewodowe AA na wszystkich urządzeniach... Tylko moje telefony tej wersji oficjalnie nie dostaną (Mate 20 pro dostanie EMUI 11, ale ten bazuje na wciąż na Androidzie 10, wbrew numerowi wersji tego systemu). Zobaczymy, jakie będą opinie...
No to tyle... Upieram się, że znajdę sposób na AA, żeby było wystarczająco dobrze
![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Kto jeszcze tutaj używa tego regularnie? Albo próbował używać i się poddał?