I generalnie, jeśli macie jakieś sprawdzone podstawowe programy do ochrony komputera, to chętnie się dowiem
![:) :)](./images/smilies/1.gif)
Tylko jak w zeszłym roku była akcja z wirusem szyfrującym dane i "zapłać 400 dolców, to dostaniesz kod deszyfrujący"... To nawet się nie zająknął. Od tego czasu uważam że "skuteczny" i MSE to antonimy. Swoją drogą jak go używałem to nic nie wykrywał, było super itp. Ale z ciekawości sprawdziłem jakimiś SpyBotami itp, to się okazało że mam kilka wirusów, sporo spyware'u i malware'u. Także tak "gorąco polecam" MSE... jeśli chcesz mieć coś co nie działa.LLothar pisze:Microsoft Security Essentials. Zaskakująco lekki skuteczny i darmowy
Ja też. I pewnie po formacie przerzucę się na AVG, bo to się robi żenujące.Larofan pisze:ja mam avasta nadal i zaczyna mnie podkurwiac swoja namolnoscia ze kup kup kup dzis premium
To. A jak u Was z firewallami?SithFrog pisze:Od dawna AVG i nie narzekam.
U mnie tylko Zapora Windows i żyjęCherryy pisze:To. A jak u Was z firewallami?
Polecam.. zalozylem sobie jakis czas temu instagrama zeby costam sledzic i olalem.. miesiac potem odkopalem w mailach informacje ze moj recovery email zostal zmieniony na cos w stylu 'natasha99@costam.ru' i tyle mialem kontoMatthias pisze:Morał jest taki - nie używajcie tego samego hasła wszędzie, albo używajcie podwójnej autoryzacji.