Przeznaczenie: net, office, przeglądanie zdjęć.
Ktoś ostatnio się orientował w lapkach?
![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
Możliwe że to taśma od LCD się przełamała i jedynie ona wymaga wymiany. Zakładam że obraz 'skacze' jak ruszasz matrycą, si?ThimGrim pisze:(...) karta graficzna chyba pada bo na ekranie pojawiają się dziwne pasy i całość się zawiesza, niezależnie od obciążenia.
PAiN pisze:Thim, ta Toshiba ma tylko jedną taśmę: http://allegro.pl/nowa-tasma-kabel-matr ... 41819.html Pozostałe kable jakie mogą tam się znaleźć to zapewne coś od kamery bądź antenki wifi.
Zacząłbym od wymiany tego, gdyż w większości przypadków kabel się na zagięciach umałuje. W przypadku innych modeli, slot przy matrycy się rozrywa bądź wtyczka od taśmy się po prostu wypina.
Jeśli zaś chodzi o dostanie się do matrycy. Większość lapków ma wszystkie elementy elastyczne i zaclipowane, zatem otwarcie przy odrobinie siły winno się udać. Gorzej jeśli producent użył jakiegoś kleju by uszczelnić/zabezpieczyć dojście do matrycy
Matthias[Wlkp] pisze:MSI ma stosunkowo tanie lapki z dedykowaną kartą graficzną (bez takiej chyba ani rusz z nowszymi grami). A musi być koniecznie laptop? Jak szukałem dla siebie następcy mojego lapka i przeanalizowałem, jak często korzystałem z jego mobilności, to kupiłem stacjonarkę i podłączyłem do TV w salonie.
To jest mit, że czerwone laptopy są szybsze od czarnych!hat pisze:Dell wygląda fajnie, szkoda tylko ze nie ma systemu. W sumie sprzęty od Della robią dobre wrażenie, na oko wyglądają dość solidnie.
Wpadło mi w oko coś z niższej półki http://allegro.pl/czerwony-laptop-hp-pa ... 69554.html z procesorem od AMD
Nie chciałem się rozpisywać, ale skoro o tym wspomniałeś, to właśnie u brata był ten problem, że jak nawet obfotografował i napisał do serwisu "po prawej stronie" to mu odesłali lapka i odpowiedzieli, że nic nie widzą po lewej stronie...Mithrandir pisze:
Pamiętajcie żeby ZAWSZE obfotografować sprzęt przed wysyłką do serwisu, choc to i tak nie daje gwarancji spokoju:/
spokojnie. HD8870 to takie nowsze moje, a ja gram w Last Lighta na wysokich. Wiadomo, ze nie wszystko pójdzie płynnie ale pograć - pograsz.ThimGrim pisze:Jak myślicie, dałoby się w coś pograć na takim Dellu?
5737 i7-4500U 8GB FHD HD8870M 17 cali mat
No ale mi właśnie chodzi o procesor, a nie kartę graficzną, bo ta, jak na lapka, jest w miarę ok.Pquelim pisze:spokojnie. HD8870 to takie nowsze moje, a ja gram w Last Lighta na wysokich. Wiadomo, ze nie wszystko pójdzie płynnie ale pograć - pograsz.ThimGrim pisze:Jak myślicie, dałoby się w coś pograć na takim Dellu?
5737 i7-4500U 8GB FHD HD8870M 17 cali mat
bardziej bym sie martwil i7 U, bo te niskonapięciowe procesory nigdy do mnie nie przemawiały.