Polygamia
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Fingers crossed manDaeL pisze:Co do tożsamości Tajemniczego Inwestora, to niestety jedyna osoba (spoza bauerowskiej wierchuszki), która wie na pewno, nie chce nikomu powiedzieć. Zresztą słusznie. Ale chyba i tak udało nam się to odgadnąć metodą eliminacji. Przypuszczamy, że to pewna firma, która działa w prężnej branży, związanej z gamingiem, ale która nie miała do tej pory doświadczenia na rynku prasowym.
O, w którą stronę?Pquelim pisze:(kupuje dla i czytam tylko DaeLa, choc SMG w tym numerze popłynął z tym pseudofelietonem o LGBT i CDPRED
Za miłe słowa bardzo dziękuję. Co się tyczy felietonu Smugglera - to w sumie trochę reakcja na parę głupich listów, które przyszły do redakcji, a trochę część takiej wewnątrzredakcyjnej dyskusji na temat tego, czy to cynizm i hipokryzja ładować tęczę w krajach zachodnich, a chować gdzie indziej, czy jednak coś normalnego. Ja w każdym razie tak źle tekstu nie oceniam, ale może to dlatego, że poznałem kontekst całej wypowiedzi.Pquelim pisze:CDA 8/20 już mam (kupuje dla i czytam tylko DaeLa, choc SMG w tym numerze popłynął z tym pseudofelietonem o LGBT i CDPRED), czy będzie coś więcej?
Już myślałem, że platformą będzie www.indierausraus.deMatthias[Wlkp] pisze:Czyli to będzie kraut-funding?
Cytat z: https://beesfund.com/blog/jak-sprzedac- ... -pobrania/Counterman pisze:NewConnect to już jest kicha, a jak to jest niżej to ufff.... Takie łowienie leszczy. Ale spoko, niech zbierają.
Najczęściej zadawanym pytaniem przez przyszłych akcjonariuszy jest możliwość wyjścia z inwestycji. Nic dziwnego, inwestycja w start-upy wiąże się ze sporym ograniczeniem w tej kwestii na początku działalności spółki. W jaki sposób można zarobić na akcjach start-upów?
Po pierwsze, założyciele mogą zgłosić chęć wykupu akcji od reszty akcjonariuszy chcąc odzyskać pełnię władzy nad spółką. Po drugie w przypadku dynamicznego rozwoju, możliwy jest wykup przez inwestora strategicznego. Trzecia możliwość, najbardziej pożądana przez większość inwestorów, to debiut na giełdzie NewConnect lub Giełdzie Papierów Wartościowych – najbardziej elastyczna forma upłynnienia papierów wartościowych. Jest jeszcze jedna metoda zbycia aktywów, która przez wielu inwestorów jest notorycznie pomijana. Mowa tu o najbardziej bezpośredniej metodzie sprzedaży papierów wartościowych – sprzedaż akcji na mocy umowy cywilnoprawnej.
Tak tak, ja tylko dodatkowo potwierdzalem Twoja teze. Stosunek zysku do ryzyka wyjatkowo kiepski.Counterman pisze:No to piszę łowienie leszczy. Nie wyjdziesz z tego za cholerę.
O to to to to. Trzeba to traktowac jak GoFundMe, gdzie ludzie zbieraja na operacje psa, laserowa korekte wzroku czy nawet wycieczke na bermudy. Paradoksalnie, nie mozna tego traktowac jako inwestycje, zeby to mialo sens.DaeL pisze:dajesz pieniądze, żeby pomóc marce, z którą jesteś emocjonalnie związany i chcesz, żeby istniała i dalej się rozwijała
Sprawdziłem Beesfund, tam też się nic nie zmieniło. Może czekają na koniec wakacji? Swoją drogą najlepszy czas na emisję to byłby listopad/grudzień, bo można komuś prezent zrobić.Pquelim pisze:no i jak tam? bauerowskie numery chyba już się wyczerpały, sprawdzam strone i FB a tam info z początku lipca... to nie wszystek umarł w końcu? czy jednak operacja udana, potwierdzić zgon pacjenta?
LLothar pisze:Jedyne co mnie trochę ukłuło, to minimalna wartość zbiórki ustawiona na 20 000 zł. Przepraszam, jaki cel można osiągnąc za 20 000zł? Taki Stomil Olsztyn zbiera podobną kwotę (2mln) i minimum ustalili na poziomie 500 000zł. Chociaż Klub speedway, ikonka obok CDA, szuka 1mln, ale przyjmą i osiem stówek. Wisła chciała 4mln a przyjmą i sto złotych.