Rządy PiS

... czyli Toksyczne Gøwno®

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Re: Rządy PiS

Post autor: PIOTROSLAV »

Ha, zgadzam się.
Koleś co robi tę zbiórkę to choleryk i jak mu jakis profesor pokazał wyliczenia (których nikt nie widział) to pewnie się spuścił natychmiast w gacie.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

Razorblade pisze:I na dzien dobry bzdura w postaci "kosztuje nas" i skladowa "taca+co laska" 6mld
Dalej są też darowizny prywatne. To też pewnie kosztuje "nas", bo gdyby nie Kościół, to pewnie to by były darowizny dla państwa. Śmieszne zestawienie, które udowadnia rzecz dokładnie odwrotną od zamierzonej.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
Crowley
Pan Bob Budowniczy Kierownik

Post autor: Crowley »

https://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/popo ... Id,4721055

Pan rzecznik mówi, że jak zatrudniali w spółkach skarbu państwa fachowców, to było źle, bo nie chcieli robić tak jak chce partia. Więc wolą zatrudniać kolegów, bo jest łatwiej sterować. I ta partia rządzi i jeszcze długo będzie rządzić w tym kraju.
My to jednak lubimy, jak nam się sra na ryj.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

Crow - jedyne co się zmieniło, to mówienie o tym jakby nic się nie stało i wszystko było w porządku. Jedyne co mnie w tym dziwi, to że dziwi to Ciebie ;)
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
Crowley

No ale właśnie w przeszłości każda obrośnięta tłuszczem i nachapana władza była szybko odsuwana od koryta. A ta nie dość, że się nie kryje, to właśnie jej nie spada. Cieszy mnie jedynie to, że kiedyś przegną pałę, bo czują się tak pewnie jak kadra Engela przed meczem z Koreą.
About Mankind
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

To imo problem jest innej natury - nie ma nikogo "lepszego" :D
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

Jestem pozytywnie zaskoczony PiSem w sprawie ochrony zwierząt. Zakaz hodowli zwierząt futerkowych jest bardzo postępowy - dopiero od niedawna podobne prawo wprowadzały Niemcy czy Norwegia. Bardzo uważnie się będę przyglądał kto jak się do tego projektu odnosi.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Post autor: Razorblade »

LLothar pisze:Jestem pozytywnie zaskoczony PiSem w sprawie ochrony zwierząt. Zakaz hodowli zwierząt futerkowych jest bardzo postępowy - dopiero od niedawna podobne prawo wprowadzały Niemcy czy Norwegia. Bardzo uważnie się będę przyglądał kto jak się do tego projektu odnosi.

Ale wiesz ze to wyglada na temat zastępczy bo znowu wpada pomysł na bezkarność za naruszanie prawa z powodu COVIDu? ;-)

Znaczy jak przejdzie to spoko ale nie liczylbym za bardzo na to, a raczej patrzyłbym przez pryzmat "co chcemy ukryc ;-)". Ot, zboczenie związane z polska polityka :)

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Razorblade pisze:
LLothar pisze:Jestem pozytywnie zaskoczony PiSem w sprawie ochrony zwierząt. Zakaz hodowli zwierząt futerkowych jest bardzo postępowy - dopiero od niedawna podobne prawo wprowadzały Niemcy czy Norwegia. Bardzo uważnie się będę przyglądał kto jak się do tego projektu odnosi.

Ale wiesz ze to wyglada na temat zastępczy bo znowu wpada pomysł na bezkarność za naruszanie prawa z powodu COVIDu? ;-)

Znaczy jak przejdzie to spoko ale nie liczylbym za bardzo na to, a raczej patrzyłbym przez pryzmat "co chcemy ukryc ;-)". Ot, zboczenie związane z polska polityka :)

Wole zeby tak cos chowali, niz jakas ustawa o ochronie przed LGBT.

Ustawe najlepiej poprzec, przeglosowac, i skonczyc dyskusje.
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

A tu sie zgadzam. Niemniej uwazam ze to zaslona dymna. Serio.

Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

Cholera, wkoło sami socjaliści :sciana:
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Post autor: Counterman »

e? Co to ma do socjalizmu?
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

Theeck narzekał jak likwidowali niewolnictwo...
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Counter - w tym kontekście chodzi mi o to, że socjalizm to ustrój, w którym państwo ogranicza swobodę działalności gospodarczej. A zakaz hodowli to modelowy przykład takiego postępowania/myślenia.
Piotro - :D
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Theeck - tak wiec wszystko poza anarchia to socjalizm? :)
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Theeck, daj że spokój... To ograniczenie zatrudnienia nieletnich także jest socjalizmem?
IRON MAIDEN are KINGS

Awatar użytkownika
Theeck
złoty

LLo - ustalanie reguł jest obowiązkiem i rolą państwa, anarchia pod to nie podpada :). Z tym, ze reguły powinny stymulować i chronić wolność gospodarowania, a nie przeciwnie. A zakazy, niezależnie jak motywowane, ani chronią ani stymulują.

Counter - dla mnie nie jest - bo dotyczy dzieci i młodzieży. A wolność gospodarcza i wszelkie swobody dotyczą - co do zasady - dorosłych obywateli.
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

Theeck, ale w tym przypadku dla każdego, kto nie jest za przeproszeniem skończonym kutafonem, dogmaty się wysypują i zwracają errora. Można z tego wyciągnąć pewne wnioski na temat dogmatów ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Theeck pisze:LLo - ustalanie reguł jest obowiązkiem i rolą państwa, anarchia pod to nie podpada :). Z tym, ze reguły powinny stymulować i chronić wolność gospodarowania, a nie przeciwnie. A zakazy, niezależnie jak motywowane, ani chronią ani stymulują.

Counter - dla mnie nie jest - bo dotyczy dzieci i młodzieży. A wolność gospodarcza i wszelkie swobody dotyczą - co do zasady - dorosłych obywateli.
Podstawowe pytanie - czy maltretowanie zwierząt powinno być dozwolone czy nie. Przypuszczam że byłbys przeciwko automatowi, który za złotówkę dla zabawy odetnie kotu w klatce łapkę.

Tak więc jakaś granica i tak jest. Ta ustawa, o której mówimy, przesuwa ją nieco w lewo i tyle.

Awatar użytkownika
Crowley

No ale jak by nie patrzeć, jest różnica między zakazem jakiejś działalności, a przepisami ją regulującymi. Samo zakazywanie hodowli zwierząt na futra to nie to samo co zakaz maltretowania. No bo ubojni nie zamykamy, a też się tam uśmierca zwierzęta.
Myślę, że jak zwykle próbuje się wyważać otwarte drzwi i robić szum w mediach. Wystarczy doprecyzować i EGZEKWOWAĆ przepisy o ochronie zwierząt, żeby hodowla i ubój (na taki, czy inny cel) były prowadzone w sposób "humanitarny". I jestem za tym, żeby kary za niestosowanie się do tych przepisów były jak najdotkliwsze, z więzieniem włącznie.
About Mankind
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Dokładnie jak Crow. Bo najprościej jest zakazać. I sumienie czyste jak lelija.
No bo już przygotować pakiet regulacji jak wolno hodować jest za trudno.

LLo - "trochę" w lewo? To przecież całkowity zakaz. Już bardziej w lewo się nie da.
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Czyli już nie można trzymać w domu Szynszyli?

Kiedyś się rozpiszę bardziej nt. kapitalizmu, ale życie w kraju nieco bardziej kapitalistycznym niż Polska, obok kraju jeszcze bardziej kapitalistycznego jednak otwiera oczy...
Awatar użytkownika
Crowley

Można, jeśli nie przerobisz ich na szalik.
About Mankind
Awatar użytkownika
Crowley

A tak w ogóle to projekt zakłada, że dowolna organizacja, mająca w statucie ochronę zwierząt, będzie mogła wejść na dowolną posesję, w asyscie policji, nawet wbrew woli właściciela i pod jego nieobecność. Pod pretekstem ochrony praw zwierząt.
Ta ustawa to bubel.
About Mankind
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Post autor: ThimGrim »

No, to w sumie prawda, że z dnia na dzień pozbawia się ludzi pracy. Chujów generalnie, no ale jednak ludzi, pracodawców i pracobiorców. To tak trochę jakby zamknąć nagle wszystkie kopalnie wungla - zresztą w tej sprawie pewnie też tak będzie. Rach, ciach, a potem „łolaboga, o co oni mają pretensje?”.

Ale ten sejm jest znany z takiego tempa prac, więc nawet jak wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.

I co ja robię tu

uuu
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

ThimGrim pisze:No, to w sumie prawda, że z dnia na dzień pozbawia się ludzi pracy. Chujów generalnie, no ale jednak ludzi, pracodawców i pracobiorców. To tak trochę jakby zamknąć nagle wszystkie kopalnie wungla - zresztą w tej sprawie pewnie też tak będzie. Rach, ciach, a potem „łolaboga, o co oni mają pretensje?”.

Ale ten sejm jest znany z takiego tempa prac, więc nawet jak wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.

I co ja robię tu

uuu
Takie regulacje powinny być powiązanie albo z długim terminem (5 lat?), albo z odszkodowaniami.

Nie wiem jak jest w projekcie, ale dobre zmiany można zrobić w bardzo zły sposób, i tutaj moja wiara w PiS jest raczej na "tradycyjnym" poziomie.

Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Znaczy jak przejdzie to spoko ale nie liczylbym za bardzo na to, a raczej patrzyłbym przez pryzmat "co chcemy ukryc"
Chyba Lex Sasin vel ustawa bezkarnościowa...
Obrazek
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Gregor pisze:
Znaczy jak przejdzie to spoko ale nie liczylbym za bardzo na to, a raczej patrzyłbym przez pryzmat "co chcemy ukryc"
Chyba Lex Sasin vel ustawa bezkarnościowa...
Oczywiscie. Przeciez to napisalem w pierwszym poscie do LLo ze o joa zapewne chodzi ;)

Awatar użytkownika
Crowley

W świetle aktualnych doniesień medialnych, jeśli okaże się, że rząd, który przepychał każdą możliwą ustawę i robił co chciał, wywali się na jakiejś fretce, to będzie to idealne zwieńczenie całej historii.
Nie wierzę co prawda, że spotka nas tyle szczęścia, że Ziobro sam się wymiksuje z rządu na własne życzenie, ale miło popatrzeć, jak się między sobą żrą. I gdyby się okazało, że kilka norek i szynszyli jest bardziej skutecznych od całej "opozycji".
About Mankind
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Post autor: Pquelim »

PiS straszy przedwczesnymi wyborami... jezu, jakie to są bawłanki. JaroKacz ewidentnie nie nauczył się z 2007 roku i znowu myśli, że nie ma z kim przegrać.

Sytuacja z "piątką dla zwierząt" jest bardziej skomplikowana. To miał być pokaz muskułów ze strony Ziobry i Gowina, a but na koalicjantów ze strony JK. Wszystko dlatego, że panowie Z i G zaczęli fikać w sprawie rekonstrukcji rzadu - trudno im się dziwić, skoro pan JK stwierdził, że weźmie dla PiS wszystkie możliwe ministerskie teki. Propozycja z Noworgodzkiej (a raczej dyktat) był taki, że Gowin dostaje potworka z Edukacją, Sportem i Kulturą razem (potem były jeszcze inne pomysły), a Ziobro miał pozostać na stanowisku. Natomiast wszyscy inni z koalicji (m.in. Emilewicz, która notabene można za parę rzeczy w tej kadencji pochwalić, ale co tam) - out.

Kaczyński ponownie poczuł się zbyt pewnie, wczoraj nastraszył konsekwencjami, ale - jak widać - nic to nie dało, bo kilkadziesiąt posłów z Prawicy zagłosowało przeciw ustawie. Ustawa przeszła, bo KO i lewica zagłosowały za (tym ekipom ponownie wypada "pogratulować" inteligencji i sprytu, mieli okazję podpalić lont, a dalej sikają pod wiatr). No i teraz zacietrzewiony JaroKacz nie wycofa się ze swoich gróźb, bo wypadłby niepoważnie (a już tak wygląda). No więc rozpad koalicji, rządy mniejszościowe a w perspektywie - nowe wybory.

Mówiłem że tak będzie :cool: chociaz spodziewałem się, że korona odegra w tym znaczną rolę. Jak widać na "naszych" wystarczy trochę urażonej dumy i korytko :)
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Czemu zakladane jest ze rzad mniejszosciowy = nowe wybory?

Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

bo do normalnych wyborów 3 lata, a tyle jeszcze żaden mniejszościowy nie przetrwał. rekordzistą jest ten Buzka - 16 miesięcy.

rząd mniejszościowy to taka w sumie permamentna obstrukcja demokracji. drugi bieg w sześciobiegowej skrzyni. zwykle nic ważnego nie uchwala, bo nie ma większości (już widzę pracę nad budżetem :D). rozwiązanie tymczasowe, chociaż nie mogę wykluczyć że JaroKacz postanowi ciągnąć go przez te trzy lata. Ma prezydenta, może na siłę próbować.

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Crowley

Czyli jak z tym zapłodnieniem krowy za pomocą lodu: wpuścić krowę na lód to się sama wy*ierdoli. Perspektywa jest całkiem fajna: Ziobro i Gowin bez PiSu się rozpłyną, a bez Ziobry i Gowina PiS może mieć problem z samodzielnym zdobyciem władzy. O ile dobrze pamiętam to już druga rebelia posła Zero i mam nadzieję, że ostatnia. Chociaż on akurat na pewno zdążył nazbierać różnych ciekawych materiałów, więc być może uda mu się coś ugrać.
Każda opcja inna niż powtórne pojednanie jest zła dla Zjednoczonej prawicy, więc podejrzewam, że w końcu się dogadają. Jeśli nie, to będą równie głupi jak opozycja. Wychodzi na to, że mamy w polityce głupiego i głupszego.
About Mankind
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

Zobaczymy ile z tego Kaczor zdoła wyrzeźbić. Generalnie ja to widzę tak - Solidarna Polska mogła sobie fikać tak długo, jak przedwczesne wybory były tylko mirażem. Ale teraz Kaczor powiedział "sprawdzam". Wielu z tych, którzy wczoraj głosowali przeciw piątce, dzisiaj sobie uświadomiło, że nie mają kasy/perspektyw na wyborcze zwycięstwo, gdyby były przedwczesne wybory i szli by bez PiS-u. Więc ja nie wątpię, że kilku ludzi z SP sobie uświadomi, że to jednak był błąd. Czy to wystarczy, by po dobraniu kilku posłów z PSL (o czym się mówiło od dawna), możliwe było utrzymanie większości? Nie wiem. Ale jestem ciekawy.

Nawiasem mówiąc sądzę, że krótkie vacation legis (stanowczo za krótkie!) wzięło się stąd, żeby powstrzymać przemysł futrzarski przed finansowaniem alternatywy dla PiS na prawicy - bo mieli kontakty z Konfederacją i SP właśnie, a także opłacali kilka sporych serwisów internetowych. Likwidując biznes nie będą mogli rzucić kasiory dla Ziobry. Plus, nawet gdyby rzucili, to i tak niewiele by to dało, bo i tak w następnej kadencji się tego nie odkręci.

Oczywiście koszt tej operacji jest wysoki, ale Kaczor wykorzystał do tego sprawę na której mu autentycznie zależy (tak z 10 lat temu głośna była opowieść o tym, jak Kaczor kazał skreślić jakiegoś działacza z listy wyborczej jak się dowiedział, że trzyma psa na łańcuchu).

A jeśli będą wybory (i tak jak Pq nie wątpię, że Kaczor się przed nimi nie cofnie), to wcale nie wykluczałbym takiej oto opcji, że PiS zachowuje większość. Opozycja jest rozbita, w PO się żrą, Sławku Nowaku trzyma miliony poukrywane w meblach i jeszcze może zacząć sypać, a gdyby PSL nie załapało się na próg wyborczy, to w zasadzie PiS by pozamiatał.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Ustawa o norkach i tak nie ma notyfikacji UE, więc idzie do pieca.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

W sumie każdy rząd w którym nie ma Ziobry jest lepszy od tego w którym Ziobro jest
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Powyższe da się powiedzieć o 90% polskich polityków :)
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Ubicie branży futrzarskiej i Zera0 za jednym zamachem? Fajnie by było :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Ej, ja wypadłem zupełnie z tego kręcenia się w szambie - ktoś ma jakieś TL;DR o co chodzi?
IRON MAIDEN are KINGS

Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Counterman pisze:Ej, ja wypadłem zupełnie z tego kręcenia się w szambie - ktoś ma jakieś TL;DR o co chodzi?
PiS to nie PiS. PiS to tak naprawde:

1. PiS wlasciwy
2. Porozumienie (Gowin)
3. Solidarna Polska (Ziobro)

2 i 3 to de facto plankton, ktory sam do sejmu nie wejdzie, ale maja teraz po ~15 poslow. Jedni i drudzy sa potrzebni do wiekszosci w Sejmie.

Gowin fikal, ale podal sie sam do dymisji. Ziobro fikal, i sie nie chcial dac stlamsic. Kaczynski niedawno zabronil mu powrotu do PiSu, czyli nie ma jak walczyc o wladze, jak juz JarKacz odpadnie.

I teraz Jaroslaw przepychal wlasny projekt, i zarowno Ziobro jak i Gowin nie poparli projektu (Ziobro przeciw, Gowin sie wstrzymal), prawdopodobnie dlatego, bo Jaroslaw chcial ich zbyt krotko trzymac, dac mniej stolkow niz chcieli itp. Oni wiedza, ze bez nich PiS nie ma wiekszosci, i ze Jaroslaw potrzebuje ich bardziej, niz oni jego.

Jaroslaw mowi teraz "sprawdzam" i wywala Ziobro z rzadu. Prawdopodobnie bedzie teraz szukanie koalicjanta (Konfederacja? PSL?) a jak sie nie uda, to po paru miesiacach rzadu mniejszosciowego nowe wybory.
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Ahaaaa. Czyli burdel w chlewie, aż dziw że dopiero teraz.
IRON MAIDEN are KINGS

Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Obrazek
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Albo wielka koalicja lewicy: PiS - SLD, w końcu za zwierzątkami właśnie taka się stworzyła. Dadzą Czarzastemu paru ministrów, zlikwidują pare kopalni, postawią wiatraki i zrobią nowe 5 parków narodowych, dopuszczą LGBT do głosu i 3 lata wyżerania karmy z koryt przed nimi :)
Awatar użytkownika
Crowley

W sobotę Przemysław Czarnek odwiedził w szpitalu w Lublinie babcię - podaje "Gazeta Wyborcza". Zgodę na jego wejście, mimo że obowiązuje zakaz odwiedzin, miał wyrazić kierownik oddziału. W poniedziałek polityk poinformował, że stwierdzono u niego zakażenie SARS-CoV-2. Okazuje się, że na oddziale odwiedzonym przez Czarnka 90 proc. pacjentów ma koronawirusa, zakażeni są także lekarze i pielęgniarki. Szpital w komunikacie podał, że "nie jest możliwe wskazanie źródła zakażenia".
Myślałem, że ktoś sobie coś dopowiedział i przekręcił, ale dziś w radiu Zet tłumaczyli, że nic złego się nie stało i miał prawo wejść. No kurwa...
About Mankind
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

dzisiaj Kaczynski nawołuje do obrony Kosciołów. Wszystkich swoich zwolenników.

Kaczynski konczy jak prawdziwy dyktator. Idzie na wojnę z własnym narodem.

Zarządzanie kryzysem w wykonaniu PiS skonczy się obwinianiem spoleczenstwa za pandemie :lol2: tzn smialbym sie, gdyby to nie było takie przerażająco głupie.

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Obrazek
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Chyba PiS chce pobić rekord spadku poparcia...
Awatar użytkownika
Crowley

Pquelim pisze:Kaczynski konczy jak prawdziwy dyktator. Idzie na wojnę z własnym narodem.
Yup. Do dziś myślałem, że znowu się będzie śmiał z nieudolnych protestów, które nic nie dadzą. Na szczęście chyba właśnie przegiął pałę.
About Mankind
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

No to jutro napierdalanka zamiast teleranka...

Czyżby plan PiSu był taki prosty jak się wydaje? Poszczuć ludzi na siebie podczas gdy służba zdrowia pada na pysk?

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

nie wiem czy dobrze strzelam, ale JaroKacz może się szykować na wprowadzenie stanu wyjątkowego. Wtedy już zostanie oficjalnym sequelem Jaruzelskiego.

since 22/4/2003
Zablokowany