Drugi sezon zakończony z Mistrzostwem Polski na 4 kolejki przed końcem sezonu, Pucharem Polski i Superpucharem Polski, do tego udało mi się zdobyć wg gry rekordową liczbę 90 pkt. Kryeziu przez cały sezon zdobył łącznie we wszystkich rozgrywkach 18 bramek więc jakoś tam formę ustabilizował. Dodatkowo sprowadziłem w przerwie zimowej za 2,2 mln Mihajlo Jungdal
Kolejny sezon zaczęliśmy również z grubej rury natłokiem meczy w eliminacjach Ligi Mistrzów oraz w Lidze, co było nieprawdopodobnym obciążeniem dla zespołu, a jednocześnie mogło być szansą dla rezerwowych. Dudelange rozbiliśmy 19:1 w dwumeczu, Astane 12:2, walczyliśmy z Ludogoretsem i osiągneliśmy sukces w dwumeczu 4:3 aby w ostatniej rundzie odpaść z Celticiem przez bramki na wyjeździe (1:1 w dwumeczu)

.
No nic, wylądowaliśmy w pucharze UEFA w grupie z Arsenalem, Realem Sociedad i Galatasaray. Wyniki spotkań? Dwukrotna przegrana z Arsenalem po 2:1, przegrana 2:1 oraz remis 1:1 z Sociedad i wygrana 2:1 oraz przegrana 1:0 z Galatasaray. Niby całkiem przyzwoicie, ale z przebiegu meczy mogliśmy pokusić się o wyjście z grupy. A tak awansowaliśmy z 3 pozycji do Europa Conference League, faza pucharowa - gdzie zmierzymy się z Vorskla. Szczerze to w losowaniu było sporo szczęścia.
Na półmetku (a właściwie na przerwę zimową po 20 spotkaniach) zajmujemy pozycję lidera z 47 pkt (drugi Górnik i Legia mają po 43) i odpadliśmy już w pierwszej rundzie w której uczestniczyliśmy w PP po rzutach karnych z... Polonią Środa Wielkopolska

. Dodatkowo pojawiają się niezadowolenia z racji małej ilości czasu na murawie moich staruszków w postaci Burligi czy Sadloka... A to nie jest akurat dobry objaw...
Co do transferów przed sezonem 21/22:
Kamil Wojtkowski udał się do Leeds za 13 mln PLN
Krzysztof Drzazga do Widzewa za 600k PLN
David Niepsuj do Andory za 1,3 mln PLN
Mało brakowało a pod koniec okna transferowego klub opuściliby Kryeziu za niemal 30 mln PLN (odrzucił kontrakt od Bastii) oraz Zhukov za 8 mln - prosił aby nie akceptować po awanturze więc tego nie zrobiłem co okazało się błędem gdyż... nie chce podpisać nowego kontraktu a ten kończy się wraz z sezonem.
Do klubu trafili:
Kevin Piscopo (skrzydłowy) za darmo z Empoli
Andreas Jungdal (bramkarz) za darmo z Milanu
Lazar Zlicic (pomocnik) za 1 mln z Vozdovac
Ognjen Djordjevic za 250k z FK Rad
Mam budżet transferowy obecnie na poziomie 20 mln PLN i nie mam pomysłu na wzmocnienia
Obecny skład:
Buchalik (Jungdal) - Grgic, Hoyo-Kowalski, Janicki, Hołownia - Basha (Zlicic), Savicevic - Piscopo, Zhukov (Chuca), Neskovic - Kryeziu (Myszoglad)
Strzelcy:
Kryeziu - 23 bramki
Piscopo - 14
Janicki - 9 (głównie karne bo Savicevic przestał trafiać)
Neskovic - 6
Asystenci:
Savicevic - 11
Chuca - 8
Grgic - 7
Hołownia - 6
Emeryture po sezonie zapowiedział Kuba Błaszczykowski... Może to i lepiej