FSGK.PL

since 1998
Teraz jest 24 września 2018, o 07:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 lipca 2016, o 01:54 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5571
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Dziwne, że nie ma takiego tematu...

Na początek zatem karta graficzna z 1TB pamięci :O

http://www.pcgamer.com/amds-solid-state ... _pcgamerfb


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 2 sierpnia 2016, o 12:48 
Avatar użytkownika
brązowy
Offline

Dołączył(a): 11 maja 2014, o 00:36
Posty: 1704
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,204 ... #BoxBizImg

Może nie do tego tematu, ale nie wiedziałem gdzie wrzucić, a sprawa niepokoi o tyle, że każdy pamiętam jak fiskus zarżnął Optimusa... :/
Żeby się za kilka lat nie okazało, że tu sytuacja była podobna...


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 3 sierpnia 2016, o 11:21 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2863
Ale wiesz, Action to akurat wały robiło na potęgę :D Wykorzystywali złą konstrukcję prawną i napędzali swoje zyski przez sztuczny reeksport m. in. smartfonów. Wszystko w białych rękawiczkach, ale best practises bym tego nie nazwał. ;)

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 3 sierpnia 2016, o 11:36 
Avatar użytkownika
brązowy
Offline

Dołączył(a): 11 maja 2014, o 00:36
Posty: 1704
Ale wykorzystanie złej konstrukcji prawa niekoniecznie jest jego łamaniem :>


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 3 sierpnia 2016, o 13:50 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2863
Ale też nie jest usprawiedliwieniem, żeby wyłudzać miliony PLN na zwrotach VAT z fikcyjnego obrotu. :P

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 sierpnia 2016, o 10:03 
Avatar użytkownika
rooooooooooki
Online

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 23:09
Posty: 4054
Obrazek

_________________
You believe in the angels or the saints or there's such a thing as a state of grace. And you believe it, but it's got nothing to do with reality. It just an idea. I mean you got your ideas and you got reality, and they're all... they're all fucked up.

nie ma mnie nigdzie, z Wami też | cybernetyczna dupa | lekarze zaszczepili mnie | nie kontaktuje się
cyberkomuna wali mnie | nie muszę dzielić się | pierdole fejsa | pierdole mocno go


since 22/4/2003


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 sierpnia 2016, o 10:11 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14595
Mocne :D

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 października 2016, o 12:54 
Avatar użytkownika
A u nas w Norwegii
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 13:40
Posty: 4280
Lokalizacja: Sandnes, Norwegia
http://www.xda-developers.com/samsung-c ... en-leaked/

Ja chce to.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 października 2016, o 22:41 
Avatar użytkownika
Człowiek-Fotel
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2014, o 17:12
Posty: 453
Komentarz gdzies znalazlem zabawny, ze Samsung znalazl zastosowanie dla tych wszystkich S-Penow, ktore leca z powrotem do nich.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 3 stycznia 2017, o 10:27 
Avatar użytkownika
Grzechu z Polityki
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:45
Posty: 2673
Naoglądałem się w nowy rok filmów na jakimś wypasionym TV Samsunga, że jest wykrzywiony w banan, 4K i w ogóle chuje, muje, dzikie węże. Powiem, że te telewizory teraz wyprzedziły aż za bardzo kino :D

Avengers (przecież nie tak stary film z jak na pośpiech Marvela ok CGI) wyglądali jak telenowela, gdzie rzuca się w oczy makijaż aktorów, kartonowe ściany na planie rażą 100x bardziej niż Tarkin z plastyku w kinie, a efekty specjalne cofnęły się z doliny niesamowitości w erę CGI z lat 90 i wyglądały jakby brakowało klatek i animacja była jakaś taka nienaturalna... Masakra.

Ponoć po jakimś czasie idzie przywyknąć i pewnie filmowcy biorąc pod uwagę jaką żyletę potrafią wyświetlać nowe ekrany nauczą się ukrywać w postprodukcji charakteryzację, styropian i doklejone w paincie tła, ale i tak bałbym się teraz kupować wypasiony TV :P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 3 stycznia 2017, o 17:22 
Avatar użytkownika
Pan Bob Budowniczy Kierownik
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:00
Posty: 6038
Lokalizacja: Gdańsk / Wyszków
Pewnie miałeś włączony jakiś tryb pierdylion herców, który sztucznie dorabia klatki obrazu, przez co ruch jest nienaturalny.

_________________
"Powolna degradacja całkowitej sumy funkcji, które stawiają opór śmierci."


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 3 stycznia 2017, o 18:29 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5571
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Gdzieś czytałem, że nowe TV trzeba kalibrować - nie wiem do końca, co to daje, ale ponoć bez tego kolory wyglądają sztucznie.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 3 stycznia 2017, o 20:47 
Avatar użytkownika
Grzechu z Polityki
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:45
Posty: 2673
No może, ale to centralnie wyglądało jak telenowela, albo goły film z planu :P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 3 stycznia 2017, o 22:02 
Avatar użytkownika
Pan Bob Budowniczy Kierownik
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:00
Posty: 6038
Lokalizacja: Gdańsk / Wyszków
To na pewno był w takim razie jakiś śmieszny tryb. Pierwsza rzecz, którą należy wyłączyć po wyjęciu telewizora z pudełka.

_________________
"Powolna degradacja całkowitej sumy funkcji, które stawiają opór śmierci."


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 3 stycznia 2017, o 22:29 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5571
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Te wszystkie badziewia są automatycznie powłączane, żeby telewizor lepiej się prezentował na wystawie w świetle jarzeniówkowym. Chyba każdy TV można ustawić w tryb kinowy, żeby dało się normalnie oglądać, no chyba, że od początku film był kręcony w hd - chyba przez to na Hobbita ludzie narzekali, że wygląda jak teatr telewizji.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 3 stycznia 2017, o 22:38 
Avatar użytkownika
Grzechu z Polityki
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:45
Posty: 2673
Matthias napisał(a):
no chyba, że od początku film był kręcony w hd - chyba przez to na Hobbita ludzie narzekali, że wygląda jak teatr telewizji.


To było przez tę wersję z 48 klatkami na sekundę (czy ile tam) jeśli dobrze pamiętam :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 stycznia 2017, o 09:12 
Avatar użytkownika
A u nas w Norwegii
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 13:40
Posty: 4280
Lokalizacja: Sandnes, Norwegia
Gregor napisał(a):
Matthias napisał(a):
no chyba, że od początku film był kręcony w hd - chyba przez to na Hobbita ludzie narzekali, że wygląda jak teatr telewizji.


To było przez tę wersję z 48 klatkami na sekundę (czy ile tam) jeśli dobrze pamiętam :)


Yup, bo TV typowo jest 525 linii 50i i stad przyzwyczajenie, ze wyzszy framerate to telewizja.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 maja 2017, o 13:40 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4754
Pany, czym to się wykręca? Obrazek

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 maja 2017, o 14:45 
Avatar użytkownika
A u nas w Norwegii
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 13:40
Posty: 4280
Lokalizacja: Sandnes, Norwegia
Albo specjalnym śrubokrętem, albo najtańszym zwykłym płaskim w którym zrobiłeś nacięcie po środku.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 maja 2017, o 16:07 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5571
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Ja mam końcówkę do czegoś takiego. Jakiś tańszy zestaw śrubokrętów jeszcze z Polski. Z reguły takie śrubki są na rzeczach, których autorowi bardzo zależało, żeby nikt się nie dostał.

Kogo trollujesz Thim? Zemsta na Kielcach? ;)


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 maja 2017, o 16:37 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4754
To niemiecka listwa super kurwa droga, co się zjebała, takie widłowe wkręty robi. Ale to Niemcy... Widocznie po Enigmie się wkurzyli i tera już nie dadzą sobie nic złamać. Zapodam to do Komisji Europejskiej, bo to na pewno niezgodne z przyjętą krzywizną.

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 10 października 2017, o 20:03 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3950
Dostałem w robocie nowiusienkiego iMaca 27" i powiem Wam, że po całym dniu pracy na Retinie powrót do domu i siedzenie przy 1440p jest bolesne.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 15 października 2017, o 20:41 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4754
Szukam takie coś w polszczy, ale ni mogę znaleźć (kolorki się różnią czy co...):

https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... le_to.html

Chcę z komórki, i tylko mogę z komórki, (nie wiem, jak to zrobić od strony aplikacji, ale chyba się da?) wysłać przez to sygnał audio na lewy i prawy kanał, a następnie lewy kanał do lewej słuchawki, prawy kanał do prawej słuchawki.

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 18 października 2017, o 08:51 
Avatar użytkownika
still better than traitor
Offline

Dołączył(a): 18 lipca 2016, o 19:10
Posty: 252
Google Play Service - komunikat o aktywacji ułatwień dostępu
Nowy WIRUS NA ANDROIDA, zmienia pin, szyfruje wszystkie dane np. zdjęcia i kontakty.

https://businessinsider.com.pl/technolo ... in/gv6bzj2
https://www.chip.pl/2017/10/wirus-doubl ... artfonach/
https://tech.wp.pl/nowy-grozny-wirus-wc ... 278073473a


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 8 listopada 2017, o 16:23 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4754
Ja tam się nie znam, ale to chyba spory news:
https://www.dobreprogramy.pl/Grafika-AM ... 84063.html

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 29 listopada 2017, o 09:30 
Avatar użytkownika
A u nas w Norwegii
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 13:40
Posty: 4280
Lokalizacja: Sandnes, Norwegia
Chcesz sie w najnowszym MacOS zalogowac jako root? Proste! Wpisz login "root", puste haslo, kliknij "login" dwa razy i voila!

http://www.bbc.com/news/technology-42161823

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 29 listopada 2017, o 09:54 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3950
Heh, działa.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 29 listopada 2017, o 12:07 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2863
:D życie chłoszcze

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 30 listopada 2017, o 11:24 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3950
Przynajmniej szybko załatali.
Załącznik:
Zrzut ekranu 2017-11-30 o 09.58.30.png
Zrzut ekranu 2017-11-30 o 09.58.30.png [ 66.04 KiB | Przeglądane 12076 razy ]

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 grudnia 2017, o 21:09 
Avatar użytkownika
rzuff
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:58
Posty: 3700
Lokalizacja: Warszawa
Gdzieś tu niedawno był temat o ekpresach, kawie itp. Na święta rodzicom kupiliśmy

https://www.tommycafe.pl/kawowe-aboname ... nizki.html

Ciekawe czy dobra kawa urywa dupę czy nie aż tak

_________________
Obrazek
#sgk 4 life. | +12300


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 grudnia 2017, o 21:14 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14595
Turtles napisał(a):
Ciekawe czy dobra kawa urywa dupę


Chyba wolałbym nie.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 grudnia 2017, o 15:17 
Avatar użytkownika
Konsolowiec
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 20:40
Posty: 813
Turtles napisał(a):
Gdzieś tu niedawno był temat o ekpresach, kawie itp. Na święta rodzicom kupiliśmy

https://www.tommycafe.pl/kawowe-aboname ... nizki.html

Ciekawe czy dobra kawa urywa dupę czy nie aż tak



Jeżeli ziarno jest odpowiednio wypalone i przygotujesz kawę zgodnie z tym pod jaką metodę była wypalona (alternatywy/espresso) to tak. Tutaj niby wszystko spoko ale zupełnie nie ma info pod jaką metodę wypalają te kawy.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 grudnia 2017, o 14:21 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2861
A żesz faktycznie, czy ram zawsze był taki drogi?

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 grudnia 2017, o 15:27 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3950
Faktycznie sporo. Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 grudnia 2017, o 20:59 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14595
:lol2:

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 27 grudnia 2017, o 09:28 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2861
Dobra, trochę poszperałem w guglach i w sumie sam nie wiem...

Mam PC z 8GB RAM. Drugie tyle zajmuje mi plik stronicowania w windzie, który jest większy niż ilość wolnego miejsca. Pomyślałem sobie, ze jak go zmniejszę, to będzie fajnie, ale przy redukcji do 1GB odpaliłem sobie grę, przeczytałem bład o skończeniu się pamięci i musiałem restartować kompa.
Czyli póki nie będę miał więcej RAMu, to muszę trzymać te 8GB pamięci wirtualnej, aye?
Dobra i teraz tak - płyta główna pozwala mi na 4 kości pamięci - obecnie mam dwie (2x4GB).
Czy jak sobie dokupię dodatkowe 8Giga, to będzie miało sens? A jeśli tak to lepiej w dwóch, czy w jednej kości?
I czy dostosowywać uwagę na taktowanie?

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 27 grudnia 2017, o 10:08 
Avatar użytkownika
menda+
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:19
Posty: 3991
Lokalizacja: Tír na nÓg
A nie masz drugiego dysku/partycji zeby przeniesc plik stronicowania?

_________________
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 27 grudnia 2017, o 14:01 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2861
Mam.

EDIT: Niby miałem pisać, że nie o to pytałem, ale Twoje rozwiązanie ma najwyższy wskaźnik cebuli, więc... problem solved ;)

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 27 grudnia 2017, o 20:21 
Avatar użytkownika
menda+
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:19
Posty: 3991
Lokalizacja: Tír na nÓg
Nie czaję, działa? Czy wpadłeś na jakiś inny pomysł oprócz kredytu na więcej RAMu? Pytam z zawodowej ciekawości, może mi się to kiedyś przyda.

_________________
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 grudnia 2017, o 00:29 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2861
Ta, przeniosłem plik stronicowania na drugi dysk i jest bosko

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 grudnia 2017, o 15:22 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4754
PIOTROSLAV napisał(a):
Ta, przeniosłem plik stronicowania na drugi dysk i jest bosko
Oprócz pliku pagefile.sys jest też plik hibernacji. Wyłączając hibernację też możesz zwolnić miejsce.

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 grudnia 2017, o 15:59 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2861
To zrobiłem jakieś pół roku temu ;) WinDirStat to the rescue!

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 lutego 2018, o 00:24 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14595
Po co komuś klawiatura mechaniczna jeśli nie jest pro gamerem? Byłem ostatnio w Staurnie i podotykałem klawiatur mechanicznych najlepszych producentów. Ostatni raz taki duży skok miałem w klawiaturze z 1996 roku, a hałas jaki robią to jakiś kosmos :P Po co to komu jak nie gra turniejowo?

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 lutego 2018, o 12:55 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 4898
Lokalizacja: small village near Bydgoszczu
Nawet gracz PC chce czasem wydać pieniądze na coś fajnego i związanego z graniem. Nie odbieraj im tego.

_________________
Obrazek
Arbeit macht frei!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [50%] Spłacić kredyt [20%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 lutego 2018, o 12:58 
Avatar użytkownika
rooooooooooki
Online

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 23:09
Posty: 4054
z tego co wiem, to mechklawy są zajebiste do pisania.
myślę, że gdybym miał stacjonarny komputer to właśnie na takim sprzęcie pisałbym wszystkie poważne naukowe artykuły posty na forum. podwójna przyjemność :D

_________________
You believe in the angels or the saints or there's such a thing as a state of grace. And you believe it, but it's got nothing to do with reality. It just an idea. I mean you got your ideas and you got reality, and they're all... they're all fucked up.

nie ma mnie nigdzie, z Wami też | cybernetyczna dupa | lekarze zaszczepili mnie | nie kontaktuje się
cyberkomuna wali mnie | nie muszę dzielić się | pierdole fejsa | pierdole mocno go


since 22/4/2003


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 lutego 2018, o 17:16 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2861
Czekam aż zrobi się hajp na klawiatury w postaci maszyn do pisania

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 11 lutego 2018, o 13:25 
Avatar użytkownika
TR-8R
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3485
Lokalizacja: Dreadfort
SithFrog napisał(a):
Po co komuś klawiatura mechaniczna jeśli nie jest pro gamerem? Byłem ostatnio w Staurnie i podotykałem klawiatur mechanicznych najlepszych producentów. Ostatni raz taki duży skok miałem w klawiaturze z 1996 roku, a hałas jaki robią to jakiś kosmos Po co to komu jak nie gra turniejowo?


To zależy od rodzaju switchów jakich używa klawiatura. Są mechaniczne z małym przeskokiem i ciche - i właśnie z nich korzysta większość progamerów. Generalnie te z dużym przeskokiem i głośne są najlepsze do pisania. Ja mam klawiaturę mechamembranową (Razer Ornata Chroma), która jest hałasuje średnio, ale przeskok ma spory. To jest takie rozwiązanie pośrednie - pisze się fantastycznie, ale da się też grać całkiem sympatycznie.

Tu masz taki przewodnik po różnych switchach: https://www.pcgamer.com/best-mechanical ... or-gaming/

W każdym razie ja naprawdę polecam. Klawiatura mechaniczna (czy tam mechamembranowa) to jest chyba obok dysku SSD najbardziej polepszający produktywność gadżet.

_________________
CD-Action: https://www.cdaction.pl/
Kawaii: https://www.facebook.com/magazynkawaii/
Świat Wiedzy Historia: http://swiatwiedzy.interia.pl/


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 11 lutego 2018, o 13:43 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14595
W czym to polepsza pisanie?

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 11 lutego 2018, o 14:07 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4754
Ogólnie. Lepsze teksty, posty i hejt.

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 11 lutego 2018, o 17:05 
Avatar użytkownika
TR-8R
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3485
Lokalizacja: Dreadfort
SithFrog napisał(a):
W czym to polepsza pisanie?

Nie mam pojęcia dlaczego, ale po prostu to pisanie jest fizycznie przyjemniejsze. Zdaje się, że mówią na to "tactile feedback", czyli "namacalne karmię plecy" ;) To trochę jak z wyjaśnieniem dlaczego strzelanie folią bąbelkową jest przyjemne. No nie wytłumaczysz tego nikomu, bo co byś nie powiedział, to zabrzmi głupio. Ale fakt pozostaje faktem, że strzelanie bąbelkami jest dziwnie przyjemnym doznaniem. I tak samo jest z pisaniem na klawiaturze mechanicznej.

_________________
CD-Action: https://www.cdaction.pl/
Kawaii: https://www.facebook.com/magazynkawaii/
Świat Wiedzy Historia: http://swiatwiedzy.interia.pl/


Góra
 Zobacz profil  
      
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL