FSGK.PL

since 1998
Teraz jest 23 lipca 2019, o 11:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 czerwca 2014, o 20:39 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 5105
Kurde, ktoś wie jak to naprawić i o co w tym chodzi?

Czasami mam taki film, który za cholerę nie da się odpalić na PS3 z pendrivea, chociaż jest w aviku i dostaję tylko komunikat "uszkodzone dane". A obok, na tym samym pendrivie, drugi film też w aviku ale już chodzi normalnie.

Ten działa:

Kod:
Format                         : AVI
Format/Info                    : Audio Video Interleave
File size                      : 699 MiB
Duration                       : 1h 5mn
Overall bit rate               : 1 496 Kbps

Video
ID                             : 0
Format                         : MPEG-4 Visual
Format profile                 : Advanced Simple@L5
Format settings, BVOP          : Yes
Format settings, QPel          : No
Format settings, GMC           : No warppoints
Format settings, Matrix        : Default (H.263)
Codec ID                       : XVID
Codec ID/Hint                  : XviD
Duration                       : 1h 5mn
Bit rate                       : 1 295 Kbps
Width                          : 720 pixels
Height                         : 400 pixels
Display aspect ratio           : 16:9
Frame rate                     : 23.976 fps
Color space                    : YUV
Chroma subsampling             : 4:2:0
Bit depth                      : 8 bits
Scan type                      : Progressive
Compression mode               : Lossy
Bits/(Pixel*Frame)             : 0.188
Stream size                    : 605 MiB (87%)
Writing library                : XviD 64

Audio
ID                             : 1
Format                         : AC-3
Format/Info                    : Audio Coding 3
Mode extension                 : CM (complete main)
Format settings, Endianness    : Big
Codec ID                       : 2000
Duration                       : 1h 5mn
Source duration                : 1h 5mn
Bit rate mode                  : Constant
Bit rate                       : 192 Kbps
Channel(s)                     : 2 channels
Channel positions              : Front: L R
Sampling rate                  : 48.0 KHz
Bit depth                      : 16 bits
Compression mode               : Lossy
Stream size                    : 89.7 MiB (13%)
Alignment                      : Aligned on interleaves
Interleave, duration           : 42 ms (1.00 video frame)



A ten nie:

Kod:
Format                         : AVI
Format/Info                    : Audio Video Interleave
File size                      : 2.86 GiB
Duration                       : 1h 45mn
Overall bit rate               : 3 895 Kbps

Video
ID                             : 0
Format                         : MPEG-4 Visual
Format profile                 : Advanced Simple@L5
Format settings, BVOP          : Yes
Format settings, QPel          : No
Format settings, GMC           : No warppoints
Format settings, Matrix        : Default (H.263)
Codec ID                       : XVID
Codec ID/Hint                  : XviD
Duration                       : 1h 45mn
Bit rate                       : 3 500 Kbps
Width                          : 1 280 pixels
Height                         : 532 pixels
Display aspect ratio           : 2.40:1
Frame rate                     : 23.976 fps
Color space                    : YUV
Chroma subsampling             : 4:2:0
Bit depth                      : 8 bits
Scan type                      : Progressive
Compression mode               : Lossy
Bits/(Pixel*Frame)             : 0.214
Stream size                    : 2.57 GiB (90%)
Writing library                : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)

Audio
ID                             : 1
Format                         : AC-3
Format/Info                    : Audio Coding 3
Mode extension                 : CM (complete main)
Format settings, Endianness    : Big
Codec ID                       : 2000
Duration                       : 1h 45mn
Bit rate mode                  : Constant
Bit rate                       : 384 Kbps
Channel(s)                     : 6 channels
Channel positions              : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate                  : 48.0 KHz
Bit depth                      : 16 bits
Compression mode               : Lossy
Stream size                    : 289 MiB (10%)
Alignment                      : Aligned on interleaves
Interleave, duration           : 32 ms (0.77 video frame)



Na kompie oczywiście wszystko działa normalnie. Przegrywałem kilka razy ale bez efektu...

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 czerwca 2014, o 21:14 
Avatar użytkownika
Konsolowiec
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 20:40
Posty: 835
Niektore .avi nie działają, miałem to samo.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 czerwca 2014, o 21:16 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
PS3 Media Server.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 czerwca 2014, o 21:38 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 5105
Czytałem, że na tym Media Serverze też są takie same kłopoty. Ale zobaczy się.

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 czerwca 2014, o 21:40 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
Nigdy takich nie miałem. Napisy w srt i jedziesz z PCta. Jedynie czasem trafi się film z durnym DRMem. Co 15-20 min wyłącza audio. Trzeba zrobić pauzę i pyknąć kalendarz na konsoli o rok do przodu :P

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 czerwca 2014, o 21:51 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Jest tylko jeden warunek - trzeba mieć dobry router, ale kablami wszystko spięte.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 czerwca 2014, o 21:57 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 5105
SithFrog napisał(a):
Jedynie czasem trafi się film z durnym DRMem. Co 15-20 min wyłącza audio. Trzeba zrobić pauzę i pyknąć kalendarz na konsoli o rok do przodu :P



Lol, to tak się załatwia tę Cinavię? :P Myślałem, że jak już się włączy to koniec świata i trzeba innej wersji szukać...


Łącze mam okej i chyba by wystarczyło. No w każdym razie dzięki, spróbuję.

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 czerwca 2014, o 22:04 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Online

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 5304
Lokalizacja: no i znowu zasrana wieś
Ja dawno nie oglądałem nic na PS3 ale zawsze miałem w formacie .divx z dodanymi napisami, konwertowałem i wstawiałem napisy .srt w AVIAddXSub. Śmigało zawsze.

_________________
Obrazek Obrazek
Arbeit macht frei!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [50%] Spłacić kredyt [30%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 czerwca 2014, o 22:08 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
Cinavia! Właśnie, tak to się nazywało :D

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 26 czerwca 2014, o 22:54 
Avatar użytkownika
Człowiek-Fotel
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2014, o 17:12
Posty: 454
Warto też sięgnąć po tytuły oryginalne na blu-rayach bądź dvd. Chodzą w 99% bez zarzutu.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 27 czerwca 2014, o 07:50 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Online

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 5304
Lokalizacja: no i znowu zasrana wieś
Ja już nie akceptuje jakości DVD ;) A do wypozyczalni po BR nie chce mi sie jechać. VOD, C+, HBO, dekoder z dyskiem itp. usługi w zupełności mi wystarczają. Np. ostatnio widziałem Wprost z Grą Endera i Igrzyskami smierci na DVD za 29 zł podczas gdy każdy film w HD mozna sobie wypozyczyc z VOD za jakies 9 zeta. Nośnik to przeszłość ;)

_________________
Obrazek Obrazek
Arbeit macht frei!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [50%] Spłacić kredyt [30%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 27 czerwca 2014, o 09:12 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
Voo napisał(a):
Ja już nie akceptuje jakości DVD ;)


Ja jestem ślepy albo zbyt daleko od TV siedzę, bo jakość DVD z upscallingiem PS3 nie wydaje mi się zauważalnie gorsze od BR.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 27 czerwca 2014, o 16:15 
Avatar użytkownika
Człowiek-Fotel
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2014, o 17:12
Posty: 454
Notoś ślepy. DVD powinni wycofać ze sprzedaży. Ale jak ktoś akceptuje chujowego avika 699 MB to i jakością DVD nie powinien pogardzić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 27 czerwca 2014, o 17:06 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
Nie narzekam na wzrok ale podziwiam bursztynowców, którzy z 3 m na 42 calach widzą każdy piksel ;]

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 27 czerwca 2014, o 18:31 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Nie wiem, ja tam widzę i tez nie bardzo rozumiem jak można jeszcze oglądać filmy/seriale w SD w dzisiejszych czasach.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 27 czerwca 2014, o 20:00 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
Normalnie. Na telewizorze. Póki BRy mają ceny z czapy a DVD śmieszne (albo w ogóle w cenie pisma) to nieprędko zmienię jedno na drugie :P

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 czerwca 2014, o 12:03 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Well, można ściągnąć mkv, albo wypożyczyć coś via vod.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 czerwca 2014, o 13:04 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
Używacie tego VOD? Nie tnie? Ciekaw jestem jak to działa np. via PS3. Dekoder n-ki ściąga z tego co wiem film na dysk.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 czerwca 2014, o 13:17 
Avatar użytkownika
Człowiek-Fotel
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2014, o 17:12
Posty: 454
A jest już vod w Polsce? Ja wypożyczam regularnie i działa to świetnie. Przy szybkim łączu streaming jest bezproblemowy. Na dysk też można film ściągnąć i dopiero potem obejrzeć.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 28 czerwca 2014, o 14:18 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Ja korzystałem parę razy z Onet VOD. Z PS3 to tylko TVN Player używałem, bo generalnie dawno przestałem używać konsoli do filmów. Znacznie wygodniej podpiąć tablet do TV.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 września 2014, o 15:09 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 22:03
Posty: 146
Moja PS3 regularnie odpala wiatrak(i) na max obrotów, zupełnie jakby miała zaraz wystartować do lotu ;)

Czy to kwestia rozkręcenia, odkurzenia i wymiany pasty termoprzewodzącej? Chciałbym to zrobić zanim ją sprzedam.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 29 października 2014, o 10:52 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Mam taki problem z PS3. Ostatnio chciałem wejść do PlayStation Store, apka się odpaliła, pomieliła, zawiesiła i teraz jak ja odpalam to zawiesza się na niebieskim ekranie z napisami PlayStation Store, Wyszukaj , Koszyk na górze. Najgorsze jest to, że nie mogę z niej wyjść w żaden inny sposób niż hard resetem. Potem za każdym razem włącza się procedura odzyskiwania danych. Co ciekawe konsola się nie wiesza, bo w tle sciagała się DOA5 i w trakcie zwisu (zostawiłem PS Store włączony na kilka minut) sciągnęło się 30%.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 29 października 2014, o 11:30 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
Próbowałeś podłączyć np. drugiego pada i zobaczyć czy to coś da? Może zaskoczy kontrola z powrotem.

Ewentualnie próbował Pan włączyć i wyłączyć? ( http://community.us.playstation.com/t5/ ... p/37322987 )

Zakładając jednak długość tego wątku:

http://community.eu.playstation.com/t5/ ... 17/page/23

To jakiś babol po firmware update, podobno nad tym pracują.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 30 października 2014, o 11:39 
Avatar użytkownika
Wyścigowiec
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:11
Posty: 1111
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Mam dokładnie tak samo z PS Store jak boncek :/

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 30 października 2014, o 14:35 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Czyli musi być problem z FW. Kalten, na razie można zawsze odpalić psn via www i tam włączyć ściąganie zdalnie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 30 października 2014, o 14:37 
Avatar użytkownika
Wyścigowiec
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:11
Posty: 1111
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Aha, dzięki :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 30 października 2014, o 19:08 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Sprawdziłem radę Sitha, dalej to samo.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 30 października 2014, o 19:47 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 5105
Wylogować się i zalogować na nowo?

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 30 października 2014, o 20:53 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Jak się wyłącza i włącza konsolę to dokładnie to się dzieje. ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 1 listopada 2014, o 18:12 
Avatar użytkownika
Wyścigowiec
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:11
Posty: 1111
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Pojawiła się jakaś aktualizacja sklepu i już jest ok. Przynajmniej u mnie ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 2 listopada 2014, o 09:16 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Potwierdzam! U mnie też jest ok. :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 listopada 2014, o 00:29 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
Oglądam film przez PS3. Nagle ciemno, cisza, konsola zamilkła. Nawet dioda nie świeci na czerwono. Odłączyłem od prądu, podłączyłem. Działa.

Mieliście tak? To może być zapowiedź jakiejś katastrofy?

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 listopada 2014, o 00:58 
Avatar użytkownika
Konsolowiec
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 20:40
Posty: 835
Poszła na wybory na chwile.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 listopada 2014, o 01:10 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
Po 21:00? :P

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 grudnia 2014, o 12:18 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 15308
https://www.youtube.com/watch?v=84oXv9w8_hc
https://www.youtube.com/watch?v=GapgMlj_6H8

Koleś mówi głosem, od którego można zasnąć. Nieważne, bo rozbebeszenie konsoli i regulacja na razie zadziałały. Wczoraj zapuściłem film z BR i konsola nie wyłączyła się przez 1,5 h gdzie wcześniej całkowity balckout następował po 30-40 min.

Internet rządzi.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 6 kwietnia 2015, o 11:04 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 5105
A mi się wreszcie udało rozwiązać problem z nieczytaniem przez PS3 blurayów dwustronnych. Niektórzy kombinują z przywracaniem systemu i tego typu softwarowymi sztuczkami, ale to u mnie nie zadziałało. Za to zadziałał mega prosty hardwarowy trick - przechylenie konsoli do pionu... :P Jak już PS3 odczytała płytę, to można było ją postawić w poziomie.

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 7 kwietnia 2015, o 21:47 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Od niedawna mam problem z padem od X360. Z dnia na dzień zaczął mi się wyłączać. Problemem jest ewidentnie ten pierdolnik na baterię, bo wyłącza się też jak go zacznę ruszać. Odginałem jakieś blaszki w środku, ale nic to nie dało.

Miał ktoś z Was podobny problem?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 8 kwietnia 2015, o 07:42 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 3157
Może baterie Ci siadły i wystarczy wymienić / naładować

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 8 kwietnia 2015, o 07:57 
Avatar użytkownika
Wielki Pan Bonzo
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:38
Posty: 3973
Włożyłem nowe, świeżo wyjęte z opakowania.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 8 kwietnia 2015, o 08:35 
Avatar użytkownika
Człowiek-Fotel
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2014, o 17:12
Posty: 454
Miałem to samo. Faktycznie coś nie łączyło i to w obu padach. Zaczęło się to dziać raczej na początku użytkowania konsoli i samo przeszło po jakimś czasie.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 6 grudnia 2016, o 21:09 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Online

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 5304
Lokalizacja: no i znowu zasrana wieś
Pad mi padł od PS4. Co za ironia, że padł mi pierwszy pad od jakiejkolwiek konsoli od 15 lat i to akurat ten najmniej używany.

Jest o tyle dziwnie, że przestał działać z dnia na dzień. Jak go podłączamy kablem do konsoli to nic nie działa, nie świeci się a pad szybko i dość mocno ...nagrzewa się w okolicy touchpada :|

_________________
Obrazek Obrazek
Arbeit macht frei!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [50%] Spłacić kredyt [30%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 11 grudnia 2016, o 18:54 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 5105
Voo napisał(a):
Pad mi padł od PS4.

Jeśli mogę jakoś pomóc, to ja napisałbym "Padł mi pad", a nie "Pad mi padł", bo to dziwnie brzmi. Dziwnie się akcent rozkłada, tym bardziej że zdanie bardzo krótkie.
Pozdrawiam

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 grudnia 2016, o 18:26 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Online

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 5304
Lokalizacja: no i znowu zasrana wieś
Szkoda, że jednak nie możesz pomóc, bo widzisz, pad mi padł :)

_________________
Obrazek Obrazek
Arbeit macht frei!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [50%] Spłacić kredyt [30%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 grudnia 2016, o 19:40 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 5105
Pod L2 jest podobno jakiś otwór, trzeba coś tam włożyć (kawałek papieru) i może pad, który padł, się podniesie i pobiegnie dalej.

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 14 stycznia 2017, o 15:01 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Online

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 5304
Lokalizacja: no i znowu zasrana wieś
Kończąc wątek nieszczęsnego pada - naprawa w serwisie Sony z wysyłką poprzez Media Markt potrwała ok 10 dni. Polegała na tym, że dostaliśmy nowego pada. Lubię to :)

_________________
Obrazek Obrazek
Arbeit macht frei!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [50%] Spłacić kredyt [30%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 31 maja 2017, o 15:54 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 3191
Mam pytanie do Was, konsolowcy niepoprawni - czy jeżeli gra zakłada regularne wciskanie jakiegoś przycisku (powiedzmy, że najbardziej ergonomicznie do tego celu umiejscowionego na padzie) to jak bardzo jest to męczące/wkurzające, a na ile da się z tym żyć?

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 31 maja 2017, o 16:04 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Online

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 5304
Lokalizacja: no i znowu zasrana wieś
Jeśli chodzi Ci o przycisk gazu w samochodówkach to da się z tym żyć.

Nie znam gier, które bardziej od powyższych wymagałyby ustawicznego wciskania jednego klawisza ;)

_________________
Obrazek Obrazek
Arbeit macht frei!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [50%] Spłacić kredyt [30%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 31 maja 2017, o 16:09 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 3191
Jest taka gra Perception (horror) tam trzeba kilkać regularnie żeby "odświeżać" sobie to co widzisz jako gracz. Czyli to nie jest trzymanie a regularne klikanie (jest to o tyle celowe, bo gra chce w niektórych momentach żebyś zapomniał o kliknięciu, tak żebyś się bardziej przestraszył).

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 31 maja 2017, o 22:45 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Online

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 5304
Lokalizacja: no i znowu zasrana wieś
Brzmi zajebiście. Na pewno nie będzie z tym żadnego manualnego problemu na padzie.

_________________
Obrazek Obrazek
Arbeit macht frei!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [50%] Spłacić kredyt [30%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 1 czerwca 2017, o 10:45 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 3191
No to git, dziękować.

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL