FSGK.PL

since 1998
Teraz jest 23 stycznia 2019, o 21:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 533 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 stycznia 2019, o 19:09 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2984
Mam sprawę, poszukuję darmowego VPN na swój użytek. Ktoś, coś?

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 8 stycznia 2019, o 15:18 
Avatar użytkownika
TR-8R
Online

Od: 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3600
Lokalizacja: Dreadfort
Zależy do czego potrzebujesz. Generalnie opinie na temat darmowych VPN-ów są średnie. Z kolei ceny abonamentu w takim TunnelBear są niskie, więc może warto wyłożyć te 20-30 zeta miesięcznie? A jeśli potrzebujesz VPN tylko po to, by raz na jakiś czas ukryć IP na jakiejś pojedynczej stronie, to może lepszy byłby Tor?

_________________
CD-Action: https://www.cdaction.pl/
Kawaii: https://www.facebook.com/magazynkawaii/
Świat Wiedzy Historia: http://swiatwiedzy.interia.pl/


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 8 stycznia 2019, o 17:06 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4898
Tunnello wtyczka do Chrome - bez pieniędzów starcza na krótko, ale jak trzeba wejść na fsgk to wystarcza.

Edit: a nie, już chyba się da tylko za pieniędze

https://tunnello.com/

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Ostatnio edytowano 9 stycznia 2019, o 22:27 przez ThimGrim, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 stycznia 2019, o 11:24 
Avatar użytkownika
A u nas w Norwegii
Offline

Od: 4 maja 2014, o 13:40
Posty: 4374
Lokalizacja: Sandnes, Norwegia
ja uzywam do ogladania Magdy Gessler zzagramanicy vpnonline.pl. Jest pakiet 100GB na 3 miesiace za 19.90. Jak za darmo.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 10 stycznia 2019, o 14:22 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2984
Hm potrzebuje incydentalnie... to wydam dwie dyszki i tyle, dzięki.

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 10 stycznia 2019, o 20:16 
Avatar użytkownika
TR-8R
Online

Od: 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3600
Lokalizacja: Dreadfort
LLothar napisał(a):
ja uzywam do ogladania Magdy Gessler


Czyli to prawda, że VPN wykorzystuje się do rzeczy, o których wstyd mówić... ;)

_________________
CD-Action: https://www.cdaction.pl/
Kawaii: https://www.facebook.com/magazynkawaii/
Świat Wiedzy Historia: http://swiatwiedzy.interia.pl/


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 00:46 
Avatar użytkownika
Biedaklasa Manager
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:36
Posty: 2495
Lokalizacja: Bydgoszcz
Słuchajcie, głupia sprawa, ale właśnie sobie uświadomiłem, że nie formatowałem swojego laptoka od... 7 lat. Czyli od momentu, jak go kupiłem, no i zaczęło to dawać mi się we znaki. Do pracy mi wystarczy i chcę, żeby jeszcze posłużył.

W międzyczasie chcąc nie chcąc siódemka zaktualizowała się do dziesiątki. Jak puszczę pełny format, to zostanie mi dziesiątka? Na stronie Toshiby są instrukcje, jak to zrobić, ale gdzieniegdzie można przeczytać, że po aktualizacji do dziesiątki ponoć z formatowaniem jest problem.

_________________
Obrazek
Since 2001.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 09:33 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Od: 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2981
Jak puscisz pełny format to zostanie Ci pusta partycja

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 10:37 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4898
Ja ostatnio robiłem formata po przejściu z 7 na 10 (przez 8). Możesz za free pobrać obraz płyty 10 ze strony Microsoftu (mają narzędzie do tego), ja go zainstalowałem na pendrive'a. Wtedy możesz sformatować dysk/partycję podczas czystej instalki Windowsa. Klucz Windowsa do wpisania to ten, który się wyświetlał w Systemie i trzeba go było podać przed instalacją Windy (ale już po formacie ;)).

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 11:20 
Avatar użytkownika
rooooooooooki
Offline

Od: 4 maja 2014, o 23:09
Posty: 4155
a mi sie ten mityczny upgrade z 7 do 10 sprzed kilku lat nigdy nie zrobił... i bardzo się z tego cieszę :D

dlatego tez nie formatowalem lapka od nowosci... bedzie juz z 5,5 roku. boje sie, ze jak zrobie to mi tą gównianą dyche wciśnie.

_________________
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 12:15 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14920
Pquelim napisał(a):
a mi sie ten mityczny upgrade z 7 do 10 sprzed kilku lat nigdy nie zrobił... i bardzo się z tego cieszę :D


Haj fajw! Wszyscy mnie namawiali i pukali się w głowę, że nie chcę darmowego apgrejdu. 7 for lajf!

Gorzej, że jak kupię pewnie nowego kompa w tym roku to będzie z dychą :(

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 12:30 
Avatar użytkownika
menda+
Offline

Od: 4 maja 2014, o 15:19
Posty: 4070
Lokalizacja: Tír na nÓg
w przyszłym roku kończy się support siódemki :(

_________________
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 16:31 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Od: 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2981
Ja upgrade do siódemki zrobiłem chyba w październiku i w sumie to wiem czemu dokładnie mialem przed tym opory

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 17:31 
Avatar użytkownika
Social Media Ninja
Offline

Od: 5 maja 2014, o 10:15
Posty: 3885
Lokalizacja: Poznań, Poland
Ja też nie kumam co tak ludzi odstrasza od dychy jakoś

Sent from my OnePlus 5t using Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 18:43 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4898
Bo o niej coś słyszą w prasie internetowej. A to, że jakaś aktualizacja coś skasowała, że śledzi bardziej niż zwykle itp., itd. O siódemce nic nie piszą, bo jest starsza od Windowsa XP! ;)

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 18:56 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14920
Larofan napisał(a):
Ja też nie kumam co tak ludzi odstrasza od dychy jakoś


Wygląd i to, że jest wypadkową systemu tworzonego jednocześnie na PC i ekrany dotykowe. Dla mnie już ósemka jest kompletnie nieintuicyjna, przebajrzona i ma mnóstwo opcji poukrywanych. Ja lubię prostotę.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 19:10 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Od: 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5719
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Ja używam 10 od premiery i dla mnie jest prostsza niż W7. Zamiast np. szukać włącznika Bluetooth, możesz po prostu wpisać komendę w pasku szukania "Włącz bluetooth". Wyszukiwarka znajduje wszystkie zagnieżdżone funkcje, więc jak szukam ustawień wygaszacza ekranu i wpiszę "wygaszacz", to mnie odsyła do odpowiedniego menu ustawień, mimo, że to się nazywa inaczej. Dotyczy to chyba wszystkich ustawień.

Skróty w tzw. "Starcie" są IMHO bardziej praktyczne niż ikony na pulpicie (nie trzeba minimalizować, żeby się do nich dostać).

Ale ja to jestem w ogóle dziwny, bo jak kupiłem laptopa ~9 lat temu, to miał Vistę, na której siedziałem aż kupiłem nowy sprzęt, a wtedy akurat wyszła 8-ka, więc w domu nigdy Win7 nie miałem. A tamten komp był podłączony do TV, więc duże ikony w "Starcie" były wtedy całkiem praktyczne. Teraz mam 3 kompy z 10-tką i sobie chwalę.

Krzystałem z Win7 tylko w pracy i był to dla mnie taki "OK" system. Wszystko było pochowane jak w typowym Windowsie :P. Bez googla ani rusz.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 19:50 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14920
Matthias[Wlkp] napisał(a):
Skróty w tzw. "Starcie" są IMHO bardziej praktyczne niż ikony na pulpicie (nie trzeba minimalizować, żeby się do nich dostać).


W XP wymyślono qiuck launch bar, słyszałeś o tym? ;)

A co do Visty... ja miałem tak samo. Kupiłem sto lat temu uber-lapka Alienware, była na nim Vista i używałem parę lat bez reinstalacji i było super.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 20:43 
Avatar użytkownika
menda+
Offline

Od: 4 maja 2014, o 15:19
Posty: 4070
Lokalizacja: Tír na nÓg
Ja przesiadłem się z XP na 7kę i jak musiałem popracować chwilę na Viście, to była to męczarnia.

10tka ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne. Powershell, intuicyjność, szybkość działania... z drugiej strony kolejne aktualizacje potrafią zjebać działające elementy systemu, a coś co nas ugryzło w dupę w robocie, to fakt, że 10tk obsługuje maksymalnie 10 urządzeń po USB.

_________________
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 21:49 
Avatar użytkownika
TR-8R
Online

Od: 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3600
Lokalizacja: Dreadfort
Hmmm... Ja korzystałem i z Visty, i z 7, i z 10 (udało mi się szczęśliwie ominąć Windows 8). I powiem Wam, że pomimo, iż szlag mnie chciał trafić podczas aktualizacji (pewnego dnia zmienili położenie przycisku anulowania aktualizacji, więc zafundowałem sobie nowy system przypadkiem), to uważam, że 10-ka jest systemem wygodniejszym od 7-ki. Do tego stopnia, że teraz trudno mi się na siódemce odnaleźć. Choć muszę przyznać, że kilka dni trwało, nim się do dziesiątki przyzwyczaiłem. I rozumiem, że dla niektórych 7-ka to druga skóra, i nie chcą eksperymentować.

Natomiast jest też zupełnie obiektywny dowód na wyższość 10 nad 7. Nowa Winda jest szybsza i mniej zasobożerna.

_________________
CD-Action: https://www.cdaction.pl/
Kawaii: https://www.facebook.com/magazynkawaii/
Świat Wiedzy Historia: http://swiatwiedzy.interia.pl/


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 22:03 
Avatar użytkownika
Social Media Ninja
Offline

Od: 5 maja 2014, o 10:15
Posty: 3885
Lokalizacja: Poznań, Poland
Mnie ominęła Vista i 8 :) wyszedłem z założenia że z Windowsami jest tak że co drugi jest dobry i poki ci się sprawdza

Sent from my OnePlus 5t using Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 stycznia 2019, o 23:11 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Od: 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5719
Lokalizacja: Londyn, Ontario
SithFrog napisał(a):
Matthias[Wlkp] napisał(a):
Skróty w tzw. "Starcie" są IMHO bardziej praktyczne niż ikony na pulpicie (nie trzeba minimalizować, żeby się do nich dostać).


W XP wymyślono qiuck launch bar, słyszałeś o tym? ;)

A co do Visty... ja miałem tak samo. Kupiłem sto lat temu uber-lapka Alienware, była na nim Vista i używałem parę lat bez reinstalacji i było super.
Ten fragment paska zadań, co mieści raptem parę ikon? :-*


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 stycznia 2019, o 00:33 
Avatar użytkownika
rzuff
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:58
Posty: 3732
Lokalizacja: Warszawa
SithFrog napisał(a):
W XP wymyślono qiuck launch bar, słyszałeś o tym?


W sumie to w win 98 :)...

Ja też zwykle wpisuje to czego szukam, na pulpit praktycznie nie zaglądam

_________________
Obrazek
#sgk 4 life. | +12300


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 stycznia 2019, o 00:43 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14920
Matthias[Wlkp] napisał(a):
Ten fragment paska zadań, co mieści raptem parę ikon? :-*


Mam 5 na widoku, a jak klikniesz małą strzałkę to kolejnych... 20. Magia!
Turtles napisał(a):

SithFrog napisał(a):
W XP wymyślono qiuck launch bar, słyszałeś o tym?


W sumie to w win 98 :)...



Serio? WOW, tego nie wiedziałem!

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 stycznia 2019, o 10:28 
Avatar użytkownika
rooooooooooki
Offline

Od: 4 maja 2014, o 23:09
Posty: 4155
pracuje wszędzie na 10tce w biurze i na uczelniach. wszędzie i zawsze mnie po prostu irytuje.

znalezienie potrzebnych opcji jest nieintuicyjne, konfigurowanie ręczne sieci WiFi to makabra, ogolnie wszystko jest pochowane pod kafelkami, zakładkami, nakładkami, podkładkami. Wygląda ładnie, ale w "rdzeniu" ma dokładnie te same opcje, co 7 z tą różnica, że są porozpierdzielane na kilka(naście) dodatkowych ekranów, przez które musisz sie przeklikiwać jak osioł. Dla mnie, człowieka wychowanego na 98, Me i XP, Win10 to antonim przejrzystości i intuicyjności. Jak MacOS. Ja po prostu lubie wiedzieć dlaczego coś nie działa, lubię zajrzec do ustawień i pogmerać w konfiguracji, bo całe życie tak robiłem - i czesto potrafiłem sprawić, że działa.
A w dzisiejszych OSach jest 1 lub 0. Jak samochody dla kobiet - nie działa to nie działa. Mozesz co najwyzej kliknać "wyszukaj rozwiązanie" i zobaczyć wielce wymowny komunikat "nie znaleziono problemów w ramach rozwiązywania problemów" czy jakoś tak to leci.

No i nie wspominam o aktualizacjach, które trwają godzinami. Albo o wyskakujących powiadomieniach aplikacji o jakimś nieistotnym gównie (np. aktualizacji), których nie można zamknąć.

Win7 forever. Chociaż, tak jak Sithfrog, zdaję sobie sprawę, że niebawem zostane pozbawiony tego luksusu.

_________________
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 stycznia 2019, o 10:51 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14920
Pquelim napisał(a):
znalezienie potrzebnych opcji jest nieintuicyjne, konfigurowanie ręczne sieci WiFi to makabra, ogolnie wszystko jest pochowane pod kafelkami, zakładkami, nakładkami, podkładkami. Wygląda ładnie, ale w "rdzeniu" ma dokładnie te same opcje, co 7 z tą różnica, że są porozpierdzielane na kilka(naście) dodatkowych ekranów, przez które musisz sie przeklikiwać jak osioł. Dla mnie, człowieka wychowanego na 98, Me i XP, Win10 to antonim przejrzystości i intuicyjności


Plus bazylion.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 stycznia 2019, o 11:46 
Avatar użytkownika
Pan Bob Budowniczy Kierownik
Offline

Od: 4 maja 2014, o 20:00
Posty: 6228
Lokalizacja: Gdańsk / Wyszków
Coś w tym jest ALE z biegiem lat coraz bardziej doceniam idiotoodporne i wygodnickie rozwiązania. 10 jest naprawdę całkiem niezła w codziennym użytkowaniu i okazuje się, że normalny człowiek naprawdę nie musi zaglądać do zaawansowanych ustawień, żeby wszystko działało jak należy. Gorzej jest w robocie, gdzie nie dość, że czasami pojawiają się absolutnie absurdalne problemy ze sprzętem, to jeszcze mamy poblokowany dostęp do większości miejsc, gdzie można coś zepsuć i muszę prosić informatyków o pomoc w błahych sprawach. Najlepszy byłby złoty środek, czyli wygoda użytkowania 10 z bezproblemowym dostępem do bebechów. Niestety te czasy już minęły i nie wrócą.

Co do aktualizacji i wyskakujących powiadomień to niestety zmora. Pierwsza osoba, która wymyśli guzik "odpierdolcie się ode mnie, wiem, co robię", rozbije bank. ;)

_________________
Jest na tym padole wiele dobrych wynalazków: jedne z nich są pożyteczne, inne znów miłe: za nie też i ziemię miłować należy. Zaś niejedno jest tak dobrze wynalezione, że jest jako pierś kobieca: i pożyteczne, i miłe zarazem.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 stycznia 2019, o 13:10 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14920
No właśnie. Dobrze napisał Pq, ja mam tak z Android vs iOS. Android jest super, żeby wszystko zrobić pod siebie jak się chce. iOS jest dla tych co chcą instalować apki i ich uzywać, a reszta jest defaultowa i nie do zmiany, bo użytkownik ma uzywać, a nie gmerać.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 stycznia 2019, o 13:13 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Od: 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5719
Lokalizacja: Londyn, Ontario
A macie jakiś przykład schowanego ustawienia? Ja jak chcę coś zmienić, to wpisuję czego szukam w pasku i wyskakuje mi od razu link do ekranu, w którym to ustawienie jest...


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 stycznia 2019, o 13:27 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14920
Nie wiem jak jest w 10, ale w 8.1 wyłączanie to klikanie 3 czy 4 razy róznych menusów o ile nie uzyjesz Alt+F4.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 stycznia 2019, o 13:39 
Avatar użytkownika
TR-8R
Online

Od: 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3600
Lokalizacja: Dreadfort
SithFrog napisał(a):
Nie wiem jak jest w 10, ale w 8.1 wyłączanie to klikanie 3 czy 4 razy róznych menusów o ile nie uzyjesz Alt+F4.

Ale to dlatego, że 8.1 miał domyślnie interfejs tabletowy. Natomiast 10 wygląda jak 7, tylko ze zmienionym (na lepsze!) menu start.

_________________
CD-Action: https://www.cdaction.pl/
Kawaii: https://www.facebook.com/magazynkawaii/
Świat Wiedzy Historia: http://swiatwiedzy.interia.pl/


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 stycznia 2019, o 14:31 
Avatar użytkownika
Pan Bob Budowniczy Kierownik
Offline

Od: 4 maja 2014, o 20:00
Posty: 6228
Lokalizacja: Gdańsk / Wyszków
Matthias napisał(a):
A macie jakiś przykład schowanego ustawienia? Ja jak chcę coś zmienić, to wpisuję czego szukam w pasku i wyskakuje mi od razu link do ekranu, w którym to ustawienie jest...


Chociażby ustawienia sieciowe. W 7 podejrzenie hasła do wifi zajmowało bodaj 4 kliknięcia. Teraz za każdym razem muszę pytać gugla, jak to zrobić.

_________________
Jest na tym padole wiele dobrych wynalazków: jedne z nich są pożyteczne, inne znów miłe: za nie też i ziemię miłować należy. Zaś niejedno jest tak dobrze wynalezione, że jest jako pierś kobieca: i pożyteczne, i miłe zarazem.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 22 stycznia 2019, o 23:54 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4898
Podejrzewam, że ja na win 10 zrobiłbym to w 3 kliknięcia. :) Z pamięci: llp na tym czymś co jest po prawej na dole, a co rozwija opcje systemu, potem llp na ustawienia, llp ustawienia sieciowe.
Koniec
Chyba pokaże tylko ogólne (cośtam da się tam zrobić, ale nie wszystko chyba) , jak chcesz np wpisać dns itd. to jeszcze raz llp, na skrócie (jest na tej samej karcie) , który otworzy taki zwykły folder z ikonami sieciowymi. No a potem to już klikanie zwykłe, więc się nie liczy!

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 533 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL