Orły, Sokoły, Bociany... czyli POLSKA KADRA (s)KOPANA
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: Orły, Sokoły, Bociany... czyli POLSKA KADRA (s)KOPANA
We Włoszech W Juve i Interze.
Prawda jest taka, że wracamy na swoje miejsce. Witaj Austrio i Serbio, z nimi może będziemy czasem wygrywać
Prawda jest taka, że wracamy na swoje miejsce. Witaj Austrio i Serbio, z nimi może będziemy czasem wygrywać
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Kuba jest gotowy na powrót to Ekstraklasy.
nadal nie jestem przekonany do Brzęczka.
z jednej strony - mamy bilans bramkowy 4-6 po czterech meczach z Włochami i Portugalią - aktualnym mistrzem europy. no nie ma co sie zzymac, to nie sa jakies spektakularne sukcesy, ale nadal wyniki poszczegolnych meczow wygladaja calkiem przyzwoicie. tym bardziej, jak wziac pod uwage co sie z nami stalo na mundialu i ze jestesmy w okresie, w ktorym konieczna jest przebudowa.
tylko ona jakos nie nastepuje.
no bo z drugiej strony - jakoś takoś mam wrażenie, że jeszcze jedziemy siłą rozpędu jakościowego, który w naszej kadrze pojawił się dobre kilka lat temu.
czyli co, chwalić Brzęczka za to, że nie zepsuł?
no jednak trochę zepsuł. Kadra trzyma się na ślinę, powołania dostają jacyś przypadkowi kopacze, ktorych selekcjoner zna z wlasnej przeszlosci w szatniach ekstraklasy i pierwszej ligi.
kadra nie ma absolutnie zadnego stylu, gra opiera sie na umiejetnosciach poszczegolnych zawonidkow, wypracowanych wczesniej za nawalki automatyzmach pomiedzy znajacymi sie zawodnikami i ewentualnych zrywach typu Frankowski dzisiaj/Grosicki wczesniej.
Do tego nie umiemy wygrac, nie chcemy zaatakować przeciwnika, ktory wyszedl na mecz w kapciach, a na pol godziny przed koncem zostal zredukowany kadrowo o jednego zawodnika.
my kruwa dawaj niski pressing, powtorka z japonii. jak my sie mamy cieszyc z takich 'sukcesow' to powiem szczerze, ze mam dosc, ze mnie ta ekipa zwyczajnie zaczela denerwowac.
a powinna przeciez cieszyc.
no i dalej nie wiem co sadzic, chyba poczekam na eliminacje euro. tam juz bedzie szybka i konkretna weryfikacja.
z jednej strony - mamy bilans bramkowy 4-6 po czterech meczach z Włochami i Portugalią - aktualnym mistrzem europy. no nie ma co sie zzymac, to nie sa jakies spektakularne sukcesy, ale nadal wyniki poszczegolnych meczow wygladaja calkiem przyzwoicie. tym bardziej, jak wziac pod uwage co sie z nami stalo na mundialu i ze jestesmy w okresie, w ktorym konieczna jest przebudowa.
tylko ona jakos nie nastepuje.
no bo z drugiej strony - jakoś takoś mam wrażenie, że jeszcze jedziemy siłą rozpędu jakościowego, który w naszej kadrze pojawił się dobre kilka lat temu.
czyli co, chwalić Brzęczka za to, że nie zepsuł?
no jednak trochę zepsuł. Kadra trzyma się na ślinę, powołania dostają jacyś przypadkowi kopacze, ktorych selekcjoner zna z wlasnej przeszlosci w szatniach ekstraklasy i pierwszej ligi.
kadra nie ma absolutnie zadnego stylu, gra opiera sie na umiejetnosciach poszczegolnych zawonidkow, wypracowanych wczesniej za nawalki automatyzmach pomiedzy znajacymi sie zawodnikami i ewentualnych zrywach typu Frankowski dzisiaj/Grosicki wczesniej.
Do tego nie umiemy wygrac, nie chcemy zaatakować przeciwnika, ktory wyszedl na mecz w kapciach, a na pol godziny przed koncem zostal zredukowany kadrowo o jednego zawodnika.
my kruwa dawaj niski pressing, powtorka z japonii. jak my sie mamy cieszyc z takich 'sukcesow' to powiem szczerze, ze mam dosc, ze mnie ta ekipa zwyczajnie zaczela denerwowac.
a powinna przeciez cieszyc.
no i dalej nie wiem co sadzic, chyba poczekam na eliminacje euro. tam juz bedzie szybka i konkretna weryfikacja.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Lol, nadal? Ja póki co w ogóle. Nie widzę ani pomysłu, ani kierunkuPquelim pisze:nadal nie jestem przekonany do Brzęczka.
No ale wczoraj było jednak trochę mniej żenująco źle niż ostatnio....
2 lata temu w czerwcu graliśmy jak równy z równym ze Szwajcarią i potem Portugalią. Wygraliśmy pierwszy mecz w karnych, drugi przegrany, ale też dopiero po karnych.zodi pisze:No ale wczoraj było jednak trochę mniej żenująco źle niż ostatnio....
Dziś Portugalia wygrywa grupę LN z Polską i Włochami. Szwajcaria idzie od 0:2 do 5:2 z Belgią, a my? I nie, remis z Portugalią grającą o pietruszkę gdzie 30 minut gramy 11 na 10 i ledwo dowozimy remis, w dodatku po karnym, to nie jest dobry prognostyk na cokolwiek.
Gdzie ja napisałem, że to jakikolwiek prognostyk ?SithFrog pisze:2 lata temu w czerwcu graliśmy jak równy z równym ze Szwajcarią i potem Portugalią. Wygraliśmy pierwszy mecz w karnych, drugi przegrany, ale też dopiero po karnych.zodi pisze:No ale wczoraj było jednak trochę mniej żenująco źle niż ostatnio....
Dziś Portugalia wygrywa grupę LN z Polską i Włochami. Szwajcaria idzie od 0:2 do 5:2 z Belgią, a my? I nie, remis z Portugalią grającą o pietruszkę gdzie 30 minut gramy 11 na 10 i ledwo dowozimy remis, w dodatku po karnym, to nie jest dobry prognostyk na cokolwiek.
Napisałem tylko, że było mniej żenująco źle...
No to na co to miał być argument? Każda żenująca ekipa ma mniej i bardziej żenujące występy.
ale my nie mieliśmy za Brzęczka jeszcze żenującego występu.
żenujący występ - oklep od Litwy, porażka 1-4 ze Słowacją, takie sprawy.
Narazie to po protu wygląda kiepsko. Ale urodzić się może wszystko. Żurkowski wczoraj w u-21 na przyklad pokazal, ze jest gotowy do wypelnienia luki w środku pola, kreatywnego rozgrywajacego imho.
Tylko... no nie mam przekonania, że za Brzęczka.
żenujący występ - oklep od Litwy, porażka 1-4 ze Słowacją, takie sprawy.
Narazie to po protu wygląda kiepsko. Ale urodzić się może wszystko. Żurkowski wczoraj w u-21 na przyklad pokazal, ze jest gotowy do wypelnienia luki w środku pola, kreatywnego rozgrywajacego imho.
Tylko... no nie mam przekonania, że za Brzęczka.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Pquelim pisze:ale my nie mieliśmy za Brzęczka jeszcze żenującego występu.
Cóż, Nawałka przez kilka lat zupełnie zmienił optykę patrzenia na kadrę. Pamiętam, jak na początku wieku czuliśmy się mocni, bo udało się pokonać Norwegię, czy Ukrainę mniejszym lub większym fuksem, ale zawsze tak, że rękawami oddychali (i piłkarze, i kibice). Jakieś porażki, remisy z czwartą ligą europejską przyjmowane były ze spokojem. Gol Smolarka z Portugalią to był główny temat rozmów przez kilka następnych lat.
A teraz Brzęczek nie przekonuje, bo w grupie z PORTUGALIĄ i WŁOCHAMI ugraliśmy ''tylko'' dwa punkty.
Ja tam się cieszę, to i tak świadczy o tym, że weszliśmy chyba już na stałe (bo i sportowo patrząc na młodzieżówkę, i mentalnie, patrząc na kibiców) na wyższy szczebel. Nawet pomimo tego, że spadliśmy ligę niżej, ale takie absurdy, to akurat zawsze była norma.
A teraz Brzęczek nie przekonuje, bo w grupie z PORTUGALIĄ i WŁOCHAMI ugraliśmy ''tylko'' dwa punkty.
Ja tam się cieszę, to i tak świadczy o tym, że weszliśmy chyba już na stałe (bo i sportowo patrząc na młodzieżówkę, i mentalnie, patrząc na kibiców) na wyższy szczebel. Nawet pomimo tego, że spadliśmy ligę niżej, ale takie absurdy, to akurat zawsze była norma.
Since 2001.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Podziwiam was chłopaki za te gigantyczne pokłady optymizmu. Serio. Ja widzę kurs kolizyjny na betonowy mur, ale mam nadzieję, że to wy macie rację.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Punkt. W ostatnim meczu Portugalia nie grała o nic więc wyszli, bo musieli i prawie wygrali mecz grając 30 minut w 10. Tak jak mówi Crowley, macie optymizmu pod sufitCherryy pisze:A teraz Brzęczek nie przekonuje, bo w grupie z PORTUGALIĄ i WŁOCHAMI ugraliśmy ''tylko'' dwa punkty.
O, tu genialny tekst:
http://weszlo.com/2018/11/22/czwartek-l ... lewski-89/
Najlepsze dla lewniwych (o meczu Por-Pol 1:1):
http://weszlo.com/2018/11/22/czwartek-l ... lewski-89/
Najlepsze dla lewniwych (o meczu Por-Pol 1:1):
Po pierwsze, już przed tą kolejką zdążyliśmy się spieprzyć z Ligi Narodów. Z hukiem. Jako pierwsi w historii imprezy.
Po drugie, wciąż nie wygraliśmy żadnego meczu za kadencji nowego selekcjonera, choć poza Ligą Narodów graliśmy dwa sparingi u siebie.
Po trzecie, Portugalia miała zapewniony awans już przed tą kolejką. I ta Portugalia, widać było gołym okiem, nie zamierzała umierać za wynik. Reprezentowała sparingowe tempo.
Po czwarte, to sparingowe tempo w zupełności na nas wystarczało. Ich prowadzenie nie podlegało dyskusji.
Po piąte, cały korzystny wynik ułożyła nam nie dobra gra drużyny, bo ta waliła głową w mur, ale jedna akcja, jeden zryw, a w zasadzie głupota defensora. Gdyby odrobił lekcje wiedziałby, że Arek Milik pewnie i tak by nie trafił, a tak mało, że jedenastka: jeszcze pozostawienie na talerzu spokojnych ostatnich minut, bo i czerwona kartka uniemożliwiająca pogoń.
Po szóste, sam styl gry zionął bezradnością. Tak samo jak w poprzednich meczach.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Ej serio... ale uzalanie sie ze spadlismy z tej Ligi Narodow dopiero jest zalosne. Niemcy czy Chorwaci tez spadli ze swoich grup. Chorwaci... wicemistrzowie swiata.... przy okazji zbierajac oklep od Hiszpanii na poziomie 6:0... wiec sorki, ale rozdzieranie o to szat jest akurat... naiwne
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
No ale to że jesteśmy tak chujowi jak inni (nawet wicemistrzowie świata), wcale nie jest powodem do klepania się po plecach.
Zrozumiałbym, gdyby sztab potraktował te rozgrywki, jak siatkarze Ligę Światową. Na wypróbowanie wielu nazwisk i jakichś wariantów taktycznych. Tymczasem ja widzę absolutny brak jakiegokolwiek pomysłu i trwanie przy schemacie, który przestał działać.
Zrozumiałbym, gdyby sztab potraktował te rozgrywki, jak siatkarze Ligę Światową. Na wypróbowanie wielu nazwisk i jakichś wariantów taktycznych. Tymczasem ja widzę absolutny brak jakiegokolwiek pomysłu i trwanie przy schemacie, który przestał działać.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
- Razorblade
- Mr. Kroper
No ale wlasnie ja odnosze wrazenie ze bylo to robione. Moze naiwne ale: miales testowanych pilkarzy, miales taktyke na ktora kopacze jojczyli itd.
No i pamietaj ze sobie wystartowalismy w "najsilniejszej dywizji". Tej z ktorej no... musielismy spasc i jak ktos wierzyl w cos innego to byl naiwny. Nie watpie ze rownie chujowo nasi zagraliby z dajmy na to ze Szwecja czy Austria, ale wlasnie tam jest poziom naszych kopaczy...
No i pamietaj ze sobie wystartowalismy w "najsilniejszej dywizji". Tej z ktorej no... musielismy spasc i jak ktos wierzyl w cos innego to byl naiwny. Nie watpie ze rownie chujowo nasi zagraliby z dajmy na to ze Szwecja czy Austria, ale wlasnie tam jest poziom naszych kopaczy...
Razor, a możesz wymienić liczbę i nazwiska tych nowych, testowanych piłkarzy? Bo nawet jak z ławki wpuszczał Brzęczek to najczęściej młodzików typu Błaszczykowski...
Tu nie chodzi o rozdzieranie szat, bo spadliśmy do niższej dywizji, to jest głupotka. Chodzi o brak koncepcji, brak pomysłu i masturbowanie się wynikiem z Portugalią bez tych kilku punktów w zestawieniu, które cytowałem. Widzisz różnicę jakościową na plus między późnym Nawałką, a obecnym Brzęczkiem? Widzisz jakiś nowy koncept, widzisz, że to wszystko idzie ku lepszemu?
Bo ja nie.
Tu nie chodzi o rozdzieranie szat, bo spadliśmy do niższej dywizji, to jest głupotka. Chodzi o brak koncepcji, brak pomysłu i masturbowanie się wynikiem z Portugalią bez tych kilku punktów w zestawieniu, które cytowałem. Widzisz różnicę jakościową na plus między późnym Nawałką, a obecnym Brzęczkiem? Widzisz jakiś nowy koncept, widzisz, że to wszystko idzie ku lepszemu?
Bo ja nie.
Niemcy z 2. koszyka ?
Nope, pofarciło się. Austria.zodi pisze:Niemcy z 2. koszyka ?
Któraż to już Grupa Marzeń ?
- Razorblade
- Mr. Kroper
Marzen? My nawet z ostatnim koszykiem mozemy w pysk dostac
+1Razorblade pisze:Marzen? My nawet z ostatnim koszykiem mozemy w pysk dostac
- Razorblade
- Mr. Kroper
Nie no, serio - trafilismy jedne z gorszych druzyn dla nas. Znaczy kazda by byla zla, ale tutaj serio dla naszych Orlow kazdy moze byc problemem. Rozumiem hurraoptymizm ze nie Niemcy z 2, ale nie przesadzajmy... nawet Lotwa i Macedonie na tle pozostalych druzyn ze swojej polki sa "mocne"
Raczysz żartować.Razorblade pisze:Nie no, serio - trafilismy jedne z gorszych druzyn dla nas. Znaczy kazda by byla zla, ale tutaj serio dla naszych Orlow kazdy moze byc problemem.
Z 2 koszyka wolałbyś Rosję, Szwecję czy Danię ? A z 3 Serbię, Irlandię czy Turcję ?
Oczywiście jestem daleki od huraoptymizmu, doskonale zdaję sobie sprawę, że przegrać możemy z każdym, a "grup marzeń" pamiętam już kilka do czasów MŚ 2002. To wszystko nie zmienia faktu, że losowanie fartowne.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Z drugiego? Rosja czy Dania to serio zadna roznica wzgledem Austrii... z trzeciego akurat Izrael jest tak egzotycznym rywalem.ze nie wiem czy dla naszych pseudokopaczy nie byloby lepiej
grupa jest śmieszna, powinniśmy awansować z niej w palcem w dupie.
przypominam, że Nawałka miał trudniejszych rywali w swoich grupach eliminacyjnych. Pomijając Niemcy, ale Szkocja, Irlandia, Rumunia - to sa ekipy na poziomie Austrii. Dalej Gruzja, Mołdawia, Kazachstan - to jest poziom dzisiejszej Słowenii czy Izraela. Jedynie Macedonia i Łotwa to drużyny silniejsze niż te, które wylosowywał Nawałka, czyli Gibraltar i San Marino. Ale bądźmy poważni.
Powinna nam zagrozić Austria. Z resztą - może i nie spacerkiem, ale jednak - musimy sobie poradzić.
Jeśli Brzęczek to zepsuje, to będzie kompletnym nieudacznikiem.
przypominam, że Nawałka miał trudniejszych rywali w swoich grupach eliminacyjnych. Pomijając Niemcy, ale Szkocja, Irlandia, Rumunia - to sa ekipy na poziomie Austrii. Dalej Gruzja, Mołdawia, Kazachstan - to jest poziom dzisiejszej Słowenii czy Izraela. Jedynie Macedonia i Łotwa to drużyny silniejsze niż te, które wylosowywał Nawałka, czyli Gibraltar i San Marino. Ale bądźmy poważni.
Powinna nam zagrozić Austria. Z resztą - może i nie spacerkiem, ale jednak - musimy sobie poradzić.
Jeśli Brzęczek to zepsuje, to będzie kompletnym nieudacznikiem.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Z taką formą i pomysłem na grę jak we wszystkich meczach Brzęczka (może poza pierwszym z Włochami) to w ogóle nie ma o czym mówić, bo nie awansujemyPquelim pisze:grupa jest śmieszna, powinniśmy awansować z niej w palcem w dupie.
-
- sraczkowaty
Jeśli Milik faktycznie był chory to dlaczego Piątek nie grał od początku (no i dlaczego Brzęczek nie wpuścił go od razu, tylko jak Zieliński złapał kontuzję)? Ogólnie mecz z tego co widziałem słaby, no ale są punkty na wyjeździe
mecz słaby, ale wynik dobry. Wuja Brzęczol ma farta, najlepsza kadrowo kadra od '82 do tego w zdecydowanej większości w gazie. Ciężko byłoby te eliminacje przerżnąć nawet Franciszkowi Smudzie w obecnej kondycji intelektualnej.
Ale wynik trzeba uznać za sukces, a zmiany na jakie się zdecydował sprawiły, że Brzęczek wyszedł na sprytnego i reagującego taktyka. W pierwszej połowie gra w ogóle się nie kleiła, dopiero jak pojawili się typowi skrzydłowi zaczęliśmy ruszać.
Nie rozumiem tych zachwytów nad Zielińskim, moim zdaniem nic się nie działo na lewej flance tak samo jak na prawej.
Pozytywne zaskoczył Frankowski. Nad Piątkiem rozwodzić się faktycznie nie trzeba, ale dobre pytanie z tą chorobą Milika - moim zdaniem nie wyglądał dobrze, więc argument może być prawdziwy. Ale tak jak grel pisał - po co było go w ogóle wystawiać w takim razie?
W ogóle nie pasowali mi Klich z Krychowiakiem. Zaczynają mnie już męczyć, poszukałbym na środku innych rozwiązań. Jeżeli nie Linetty, to z Żurkowskim w kadrze też już można kombinować. Krycha lepszy już chyba nie będzie (czekamy na jego "powrót do formy" trzeci sezon, przypominam), a Klich może być użyteczny, ale raczej jako stachanowiec i uzupełnienie składu. Z nim jak z Linettym - niby solidni piłkarze, ale w pierwszej jedenastce jakby w za dużych butach.
Nadal mam mocno ambiwalentne uczucia co do tej kadry. Z jednej strony powinni wymiatać i przynosić radość kibicom, z drugiej wciąż nie mogę przekonać się co do kompetencji selekcjonera. Mam nadzieję, że nawet jeżeli wsadzili go na zbyt wysokiego końca, to ostatecznie on się w tym wszystkim połapie - zadania ze względu na formę reprezentantów jakoś wybitnie trudnego nie ma. Eliminacje raczej będą do zapomnienia, no chyba że zaliczymy kilka spektakularnych wiktorii jak już chłopacy się zgrają.
Ale wynik trzeba uznać za sukces, a zmiany na jakie się zdecydował sprawiły, że Brzęczek wyszedł na sprytnego i reagującego taktyka. W pierwszej połowie gra w ogóle się nie kleiła, dopiero jak pojawili się typowi skrzydłowi zaczęliśmy ruszać.
Nie rozumiem tych zachwytów nad Zielińskim, moim zdaniem nic się nie działo na lewej flance tak samo jak na prawej.
Pozytywne zaskoczył Frankowski. Nad Piątkiem rozwodzić się faktycznie nie trzeba, ale dobre pytanie z tą chorobą Milika - moim zdaniem nie wyglądał dobrze, więc argument może być prawdziwy. Ale tak jak grel pisał - po co było go w ogóle wystawiać w takim razie?
W ogóle nie pasowali mi Klich z Krychowiakiem. Zaczynają mnie już męczyć, poszukałbym na środku innych rozwiązań. Jeżeli nie Linetty, to z Żurkowskim w kadrze też już można kombinować. Krycha lepszy już chyba nie będzie (czekamy na jego "powrót do formy" trzeci sezon, przypominam), a Klich może być użyteczny, ale raczej jako stachanowiec i uzupełnienie składu. Z nim jak z Linettym - niby solidni piłkarze, ale w pierwszej jedenastce jakby w za dużych butach.
Nadal mam mocno ambiwalentne uczucia co do tej kadry. Z jednej strony powinni wymiatać i przynosić radość kibicom, z drugiej wciąż nie mogę przekonać się co do kompetencji selekcjonera. Mam nadzieję, że nawet jeżeli wsadzili go na zbyt wysokiego końca, to ostatecznie on się w tym wszystkim połapie - zadania ze względu na formę reprezentantów jakoś wybitnie trudnego nie ma. Eliminacje raczej będą do zapomnienia, no chyba że zaliczymy kilka spektakularnych wiktorii jak już chłopacy się zgrają.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Mówisz o tej wymuszonej lekką kontuzją Zielińskiego? Czy o zdjęciu w przerwie Milika i przyznaniu post factum, że był chory i miał gorączkę dzień wcześniej (więc po kiego ch grał od 1 minuty on, a nie piątek)? Czy może ostatniej, jak wszedł Pazdan i miał w doliczonym czasie taką stratę, że kontra fartem nie zmieniła się w gola na 1:1?Pquelim pisze:zmiany na jakie się zdecydował sprawiły, że Brzęczek wyszedł na sprytnego i reagującego taktyka
Bardzo mnie zaciekawiłeś z tym reagującym taktykiem Pq
tak, chodziło mi o wycofanie się z pomysłu Zielka na skrzydle, wpuszczenie frankowskiego i przesuniecie Piątka do pary z Lewym. Wyszlo dobrze, zaczelismy cos grac. A że najpierw byl idiotyczny pomysl to inna sprawa. Wazne, ze potrafil to spostrzec i poprawic.SithFrog pisze:Bardzo mnie zaciekawiłeś z tym reagującym taktykiem Pq
Gorzej, ze wczoraj znowu probowal zagrac to samo ustawienie. Grosicki i Zielinski to nie jest para skrzydlowych, to jest jeden skrzydlowy i pół rozgrywającego.
Biedny mecz, nie widze stylu, widze farta. Ta asysta Recy moze zrobic wiecej zlego ni dobrego w dluzszej perspektywie. Wuja bedzie teraz mowil ze wszystko dziala, sa trzy punkty etc. I tak bedziemy sobie zaciemniac obraz przez cale eliminacje. A potem w finalach moze byc smiesznie, jak nas powazni pilkarze rozpykają.
ja wiem, ze my mamy naprawde mocna kadre. ale brzeczek prowadzi ja, jakby to byl samograj do wygrywania. a ze nie jest, pokazal ostatni mundial. moim zdaniem kadra cofa sie w rozwoju, a ze mamy ogorkowa grupe to jeszcze tego nie widac.
ale poczekajmy. Macedonia jest grozna u siebie, Izrael urwał wczoraj zwyciestwo Austriakom. Jeszce moze byc solidny dzwon.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ale jakie spostrzec? Jakie poprawić? To była wymuszona zmiana, bo Zielu zgłosił kontuzję!Pquelim pisze:tak, chodziło mi o wycofanie się z pomysłu Zielka na skrzydle, wpuszczenie frankowskiego i przesuniecie Piątka do pary z Lewym. Wyszlo dobrze, zaczelismy cos grac. A że najpierw byl idiotyczny pomysl to inna sprawa. Wazne, ze potrafil to spostrzec i poprawic.SithFrog pisze:Bardzo mnie zaciekawiłeś z tym reagującym taktykiem Pq
Wczorajszy mecz tylko udowadnia tezę, że Brzęczek nie ma pomysłu na nic. Cały plan na mecz: lewym skrzydłem, wrzutka, wybili, rozegraj na prawo, prawym skrzydłem, wrzutka, wybili, cofnij, rozegraj na lewo... i zapętlone. Nawet z Senegalem nie graliśmy tak słabo. To jest jakiś koszmar, a ten Reca to w ogóle mistrzowskie znalezisko. Czapki z głów...
Gdyby zamiast Łotwy była reprezentacja złożona z dobrych piłkarzy to byśmy zebrali w beret tak ze 4:0 przy minimalnym wysiłku przeciwnika.
-
- sraczkowaty
Z Recą to jest problem o tyle, że tam naprawdę nie za bardzo jest kim grać (Jaroszyński niby gra w poważnej lidze, ale w drużynie, która jest czerwoną latarnią), co nie zmienia tego, że wystawianie gościa co ma więcej minut rozegranych w kadrze niż w klubie to kompromitacja
No przecież mógł Kubę wpuścić!SithFrog pisze:
Ale jakie spostrzec? Jakie poprawić? To była wymuszona zmiana, bo Zielu zgłosił kontuzję!
- Razorblade
- Mr. Kroper
Smiej sie, ale z Lotwa to wlasnie Blaszczykowski "zrobil" mecz... co tylko pokazuje poziom talatajstwa jakie graja teraz nasi kopacze.
Poziom poziomem, ja to rozumiem, ale po 4 meczach mamy 12 pkt i 8:0 w bramkach a tu cichosza...
Forum traci klimat
Forum traci klimat
Wiesz, wszystko spoko, ale to nie ma znaczenia, bo przy tym limicie drużyn zakwalifikują się wszyscy poza Wyspami Owczymi, Gibraltarem i San Marino.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Bez przesady.
Z gr A może nie wejść Czarnogóra i Bułgaria, z B Serbia, z C Holandia, z D Dania albo Szwajcaria, z F Norwegia, Rumunia albo Szwecja (2 z nich), z H Islandia albo Turcja - rzeczywiście Wyspy Owcze i San Marino.
Z gr A może nie wejść Czarnogóra i Bułgaria, z B Serbia, z C Holandia, z D Dania albo Szwajcaria, z F Norwegia, Rumunia albo Szwecja (2 z nich), z H Islandia albo Turcja - rzeczywiście Wyspy Owcze i San Marino.
A przy tej padace znowu trzy mecze, niski pressing, nie ma słabych drużyn i kończymy
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Chodzi o styl, ja już nie mogę czytać takich wpisów, serio. Męczymy się z Macedonią, wyszarpujemy 3 pkt po farfoclu, a ludzie "o co chodzi, komplet punktów". A potem oklep na ME i zdziwienie: co poszło nie tak? Komplet punktów był...zodi pisze:Poziom poziomem, ja to rozumiem, ale po 4 meczach mamy 12 pkt i 8:0 w bramkach a tu cichosza...
Forum traci klimat
łeeee tam...
chodzi mi o to, że nie ma z kim pogadać.
o siatkówce cisza, o koszykówce cisza (jeden Mati coś dziś napisał ), i jeszcze o kopanej cisza więc jak to tak ?
chodzi mi o to, że nie ma z kim pogadać.
o siatkówce cisza, o koszykówce cisza (jeden Mati coś dziś napisał ), i jeszcze o kopanej cisza więc jak to tak ?
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Widzisz, kiedyś dział o polityce zdominował dział o grach. Teraz tematy o chorobach wyprą tematy o sporcie
Życie
Życie
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
-
- sraczkowaty
Za to z Izraelem już był dobry mecz. Poza tym przypominam Ci co sam pisałeś w tym temacie:SithFrog pisze:
Chodzi o styl, ja już nie mogę czytać takich wpisów, serio. Męczymy się z Macedonią, wyszarpujemy 3 pkt po farfoclu, a ludzie "o co chodzi, komplet punktów". A potem oklep na ME i zdziwienie: co poszło nie tak? Komplet punktów był...
Więc jak to jest?Z taką formą i pomysłem na grę jak we wszystkich meczach Brzęczka (może poza pierwszym z Włochami) to w ogóle nie ma o czym mówić, bo nie awansujemy
Ogólnie jestem wobec Brzęczka sceptyczny, chociaż widzę, że ma pewne plusy - nie ociąga się ze zmianami, i jak widzi, że coś nie działa to jest skłonny do zmiany taktyki
spokojnie awansujemy, wuja choc dobrym selekcjonerem nie jest - to ma sporo czasu zeby sie nauczyc. i ma szczescie, a to w sprocie bywa wazniejsze od kompetencji.
generalnie w tej kadrze mozna by probowac powtorzyc '74 lub '82, bo potencjal jak najbardziej jest. ale nie sadze ze akurat wuja bedzie w stanie to zrobic, szybciej widzialbym tam jakiegos motywatora w typie Michniewicza or Probierza. wtedy to mogloby wypalic.
a tak, to pewnie pojedziemy na te pseudoeuro i odpadniemy w 1-2giej rundzie powaznego grania, czyli po wyjsciu z grupy.
generalnie w tej kadrze mozna by probowac powtorzyc '74 lub '82, bo potencjal jak najbardziej jest. ale nie sadze ze akurat wuja bedzie w stanie to zrobic, szybciej widzialbym tam jakiegos motywatora w typie Michniewicza or Probierza. wtedy to mogloby wypalic.
a tak, to pewnie pojedziemy na te pseudoeuro i odpadniemy w 1-2giej rundzie powaznego grania, czyli po wyjsciu z grupy.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Zakładałem, że w tych meczach, które wygraliśmy na farcie po farfoclu albo jednym zrywie na 90 minut (czyli wszystkie poza ostatnim z Izraelem) nie wygramy.grel3gargamel pisze:Za to z Izraelem już był dobry mecz. Poza tym przypominam Ci co sam pisałeś w tym temacie:Więc jak to jest?Z taką formą i pomysłem na grę jak we wszystkich meczach Brzęczka (może poza pierwszym z Włochami) to w ogóle nie ma o czym mówić, bo nie awansujemy
Uwielbiam to żonglowanie bramkarzami
To już oficjalne. Kuba Błaszczykowski nie pojedzie na Euro.
https://www.youtube.com/watch?v=AjlCzqe ... e=emb_logo
https://www.youtube.com/watch?v=AjlCzqe ... e=emb_logo
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Paulo Sousa - co Wy na to ?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Kto?
No dobra - przejrzałem wikipedię - na papierze wygląda lepiej niż Brzęczek i tyle? Nigdzie nie zagrzał miejsca, więc nie wykluczone (wręcz bardzo prawdopodobne!), że wyleci zaraz po rozczarowujących wynikach na Euro 2020.
No dobra - przejrzałem wikipedię - na papierze wygląda lepiej niż Brzęczek i tyle? Nigdzie nie zagrzał miejsca, więc nie wykluczone (wręcz bardzo prawdopodobne!), że wyleci zaraz po rozczarowujących wynikach na Euro 2020.