Wiesz, słupek się zgadza.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
I o to mi counter chodziło, zwyczajnie sobie jaja robiłemrzuff mnie rozbawił, nie powiem.
TAK MI SIE WLASNIE WYDAWALO ze cos spieprzyliVoo pisze:Oglądam czwarty sezon "The Last Kingdom" i jestem po prostu załamany.
ja widziałem, całkiem niezłe, dałbym 7/10.Voo pisze:The North Water, o kurteczka, widział to ktoś?
Odkładaj dalej az bedzie calosc. Serio. Zgadzam sie ze jest mocno spoko ale nadal masz tylko czesc sezonuCounterman pisze:Tak? O to obejrzę, bo odkładałem na później
Mi też serial się generalnie podoba. Po prostu te szkolne historie 11 psuły mi klimat bo wyglądały jak parodia filmów z lat 80-tych. Ten bullying był aż przerysowany, podobnie jak prześladowcy 11. Poza tym poprzednie sezony jednak bardziej kojarzyły mi się z fantastyką i kinem przygodowym z lat 80-tych (które uwielbiałem) a ten sezon zdaje się być bardziej ukłonem w stronę kina grozy z tego okresu, za którym nigdy nie przepadałem.Pquelim pisze:Każdy jest jak dobry film grozy o popukulturze i nastolatkach z 80s (nie rozumiem posta Voo, na co tu narzekać?)
Aż założyłem konto, by odpowiedziećHalaster pisze:A widział ktoś serial Pozostawieni na HBO? Zaczęliśmy oglądać z żoną, jest intrygujący ale jeszcze nie umiem ocenić czy dobry..
Obejrzałem 2 odcinki i niestety wyszła im bardzo poprawna, wierna adaptacja, nic więcej. Czytaj: nie spi****li tego, ale jeśli zna się komiks, to według mnie oglądanie serialu to strata czasu. Wizualnie jest średnio, jeśli ktoś liczył na eksperymentalne CGI - mocny zawód.Pquelim pisze:Sandman na podstawie Gaimana to już nawet jest dostępny, a to też chciałem sprawdzić.
A to juz wystartowalo? Dobrze wiedziec.Voo pisze:Wszyscy jadą po Pierścieniach jak po burej suce a ja zachowam się jak przekupny recenzent i napiszę, że mi się podoba.
Tylko moja biedna, nieznająca Tolkiena żona prawie zasnęła oglądając i tak sobie myślę, że jak to się nie spodoba ani fanom ani przęciętnemu widzowi to słabo to widzę.
Mam dokładnie tak samo. I wkurza mnie to, że każdy krytyk jest wrzucany do jednego wora z rasistami. Bardzo mało widziałem komentarzy "słabe, bo czarny". Za to zbyt wiele o trollach i orkachVoo pisze:Mi kolor skóry postaci też nie przeszkadza, przestałem to zauważać po kilkunastu minutach.
Bardziej doskwiera mi to, że niektórzy z elfów nie wyglądają.... godnie, oględnie pisząc. U Jacksona dobierano do ról elfów jednak raczej urodziwych ludzi o takim dostojnym typie urody. Może to było banalne podejście ale jednak miało klimat
Mąż. I dla mnie wycięcie tej postaci jest skandalem. Zostawmy książki, bo tam też wersje ich historii były różne. Albo się spotkali w Valinorze, albo w Doriath, a w Drugiej Erze byli rozsiani po całym Śródziemiu, rządząc własnymi królestwami. Czasem razem, czasem osobno.Pquelim pisze: Nie rozumiem dlaczego nie można było wziąć innej postaci - chociażby Celeborna (brata) którego uśmiercili chyba też nie do końca zgodnie z kalendarium autora.
Super. Ja uwielbiam ten serial.Halaster pisze:A ja zachęcam do Leftovers, serial wybitny, ze wszystkich innych najbardziej kojarzy mi się z Twin Peaks