Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Czy byłoby zainteresowanie czymś takim jak "FLEF"? Typowanie wyników F1 w tabelkach jak FLEP?
Mógłbym zrobić coś takiego, że typujemy kolejność w Kwalifikacjach i Wyścigu. Za każdą trafioną pozycję 6 punktów, +/- 1 pozycja - 3 punkty, +/- 2 pozycje - 1 punkt. Co wyścig jeden kierowca jest "Jokerem" - trafienie jego pozycji to ilość punktów x2 lub x3.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Połowa sezonu, fajna walka o drugie miejsce, ale... Do tytułu Verstappenowi brakuje już tylko trzecich miejsc. Czyli ilekroć Max dojeżdża na podium, wizja jego 4-tego tytułu się nie oddala... To jest przy założeniu, że drugi w klasyfikacji Norris wszystko wygrywa, z czym jest ostatnio różnie...
To jeszcze nie ten ten moment, żeby ktoś na serio zagroził Maxowi ale nie chodzi tu chyba tylko o prędkość samochodu czy strategię zespołu. Pamiętam jak Max podgryzał Lewisa na początku swojej kariery - Holender od początku był zajadłym skurwysynem i egocentrykiem, miał 18 lat a ego miał jak trzykrotny mistrz świata. Zresztą sam Lewis dźwignął w pierwszym sezonie fochy Alonso w jednym zespole.
Teraz biedny Lando "martwi się" o swoje "koleżeńskie" stosunki z Maxem bo raz się spiknęli na torze i może, ojej, za dużo powiedział.
Ś.P. Senna gdyby żył to chyba by się popłakał ze śmiechu. Co to za pomysł, żeby "kolegować się" z największym rywalem? Zresztą tak to widzi pewnie biedny Lando, bo Max pewnie ma to w dupie.
Moim zdaniem Lando NIE BĘDZIE mistrzem świata. Chyba, że dojrzeje do walki na torze i gierek psychologicznych poza torem.
Ale fakt faktem, że F1 jest ostatnio bardzo ciekawa.
Słyszeliście, że F1 planuje doprowadzić do wyścigu w ...Rwandzie. Na stałym torze. Który oczywiście trzeba będzie w tej Rwandzie wybudować.
Jaki odlot. 137 kraj w rankingu PKB.
Nie jestem fanem teorii spiskowych, ale patrząc na obecne problemy Maxa z Monzy z prowadzeniem bolidu po zdjęciu juz nielegalnego układu hamulcowego i przypominajac sobie nagle utraty tempa Pereza w poprzednim sezonie to serio pojawia się mysl czy Sergio nie mial tego "wylaczanego"
Baku to zdecydowanie mój ulubiony nie-klasyczny tor w F1.
Rok w rok zajebiste ściganie i na dokładkę spektakularne kraksy. W F2 bolidy aż fruwały a i w F1 koledzy nie zawiedli
Ciekawostka - pierwsze w historii podium F1 złożone w całości z mistrzów F2.
Voo pisze:Baku to zdecydowanie mój ulubiony nie-klasyczny tor w F1.
Rok w rok zajebiste ściganie i na dokładkę spektakularne kraksy. W F2 bolidy aż fruwały a i w F1 koledzy nie zawiedli
Nie wiem. Za to wiem, że jestem złym kibicem j uwielbiam takie dramy
Oscar nerwy ze stali.
Typowy RA tak jak uznali sędziowie. Można by deliberować bez końca ale po co.
Trzeba cieszyć się tym, co się dzieje teraz w F1 bo ja takiej sytuacji nie pamiętam od wielu lat, żeby względnie wyrównaną walkę toczyły 4 zespoły. Max tytułu z rąk nie wypuści ale też miło popatrzeć jak musi spinać poślady na maxa Do tego młode twarze - Colapinto, Bearman, może za chwilę Lawson. Osobiście nie mam nic przeciwko, żeby kierowcy tacy jak Danny albo Bo77as odeszli z F1 i pojawiło się więcej nowych twarzy. Do tego jeszcze Newey w Astonie. Wewnętrzna rywalizacja w McLarenie itd. To jest naprawdę świetny czas dla kibiców i F1 w najlepszej postaci.
Voo pisze:Trzeba cieszyć się tym, co się dzieje teraz w F1 bo ja takiej sytuacji nie pamiętam od wielu lat, żeby względnie wyrównaną walkę toczyły 4 zespoły. Max tytułu z rąk nie wypuści ale też miło popatrzeć jak musi spinać poślady na maxa Do tego młode twarze - Colapinto, Bearman, może za chwilę Lawson. Osobiście nie mam nic przeciwko, żeby kierowcy tacy jak Danny albo Bo77as odeszli z F1 i pojawiło się więcej nowych twarzy. Do tego jeszcze Newey w Astonie. Wewnętrzna rywalizacja w McLarenie itd. To jest naprawdę świetny czas dla kibiców i F1 w najlepszej postaci.
Yup. A co do Maxa - niby niemal bezpieczny, ale kurde jeden fatalny wyscig przy wygranej Norrisa i... You never know
Oddajmy że odrobinę szczęścia miał zwłaszcza z czerwoną flagą (miał już takowe choćby w pamiętnym '21) na którą tak bardzo z dupy narzekał rano, ale wyczyn miazga. Choć większą miazgą dla mnie mimo wszystko był wynik Alpine.
Norris przy tym udowodnil ze nie nadaje sie na mistrza.
No i zastanawia mnie co sie podzialo ze tyle dzwonow w niedziele w Q i w wyscigu... Warunki nie wygladaly na tak dramatyczne. Czyzby efekt nowego asfaltu? Albo zmeczenie materiału kierowców 3 z rzedu weekendem i to jeszcze tak intensywnyn? Bo kurde nie umiem inaczej tego wytlumaczyc. Za to szacun dla mechanikow
Nie żebym lubił się chwalić ale się pochwalę, że na bardzo okrągłe urodziny dostałem od Najlepszej weekend na Hungaroringu w 2025 roku
Wyścig + kwal F1, dwa wyścigi F2, dwa wyścigi F3, dwa wyścigi Porsche Supercup
Pierwszy raz w życiu zobaczę F1 na żywo
Serio, spodziewałem się, że ktoś napisze - "o ile dożyjesz".
Forum traci klimat.