I wjedziee-e bialy węgooorzCrowley pisze:Trubadurzych
Luźno o muzyce
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Re: Luźno o muzyce
Crowley pisze:Szkoda człowieka, ale kurde bez przesady.
shame! nie spodziewałem się po Tobie takiego dziadowstwa Crowley!
Krawczyk po pierwsze, to od 2001 roku i płyty z Bregoviciem przestał być obciachowy, a stał się jednym z najważniejszych polskich głosów muzyki rozrywkowej. pokaż mi drugiego takiego barda, pół wieku na scenie i na topie.
Krawczyk po drugie, to prawdopodobnie najlepszy krajowy wokalista - zarówno pod względem jakości głosu, jak i umiejętności wykorzystywania go w praktyce.
Krawczyk po trzecie, to po prostu wiarygodny, prawdziwy i realny wizerunek przemawiający do polskiego zjadacza chleba od kilku pokoleń. Żaden tam celebrity star, tylko koleś co jeździł po juwenaliach powabić się ze studenciakami. Robił na budowie przez ileś lat w stanach, potem o tym pisał. W swojej twórczości wielokrotnie używał motywów autobiograficznych i niczego przy tym nie koloryzował, czym zapracował sobie na szacunek i sympatię widzów. Nawet tą wspomnianą płytę z Bregoviciem nazwał bardzo osobiście "Daj mi drugie życie".
Krzysiek Krawczyk forever. Basta!
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Co ty gadasz? Chyba piszemy o dwóch różnych postaciach. Ale dobra, nieważne. Niegrzecznie brzydko mówić o zmarłych, więc nie będę ciągnął tematu.Pquelim pisze:Krawczyk po drugie, to prawdopodobnie najlepszy krajowy wokalista - zarówno pod względem jakości głosu, jak i umiejętności wykorzystywania go w praktyce
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Tej, czy to ja się trochę robię stary, czy na Eurowizji były dobre piosenki? Wygrał ostrzejszy rock po włosku, a fajna francuska piosenka druga. Jasne, było pełno chłamu również, oraz prób pokazania ile to mamy fajnych czarnych artystów w Szwecji czy Holandii, ale piosenki które wylądowały na szczycie listy naprawdę fajne.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
- Crowley
Tak, robisz się stary.
About Mankind
About Mankind
Właśnie miałem to samo napisać. W tym roku poziom chujowosci był dużo niższy, a 4 pierwsze miejsca fajne piosenki.LLothar pisze:Tej, czy to ja się trochę robię stary, czy na Eurowizji były dobre piosenki? Wygrał ostrzejszy rock po włosku, a fajna francuska piosenka druga. Jasne, było pełno chłamu również, oraz prób pokazania ile to mamy fajnych czarnych artystów w Szwecji czy Holandii, ale piosenki które wylądowały na szczycie listy naprawdę fajne.
Wysłane z mojego AC2003 przy użyciu Tapatalka
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
No fajnie, tylko jak dla mnie zwycięzcy inaczej grali a inaczej wyglądali
Nie, nie oglądałem konkursu. Sprawdziłem teraz na YT Gdybym ten kawałek usłyszał w radiu to pomyślałbym, że jest niezły ale jak ich zobaczyłem w tym glam-rockowym anturażu to zwątpiłem.
Nie, nie oglądałem konkursu. Sprawdziłem teraz na YT Gdybym ten kawałek usłyszał w radiu to pomyślałbym, że jest niezły ale jak ich zobaczyłem w tym glam-rockowym anturażu to zwątpiłem.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
jezeli jestescie ciekawi mojej muzy to tutaj jest moj Spotify: https://tinyurl.com/3j8m8fmr i Soundcloud: https://soundcloud.com/johnny_mandrake
nie spodziewajcie sie jakiejs super hiper muzy, uwazam ze jestem calkiem niezly w barwy, przyzwoity w perksuje niestety slaby kompozycje moze kiedys mi sie uda rozwinac ta zdolnosc, poki co jednak aranzacje utworow sa troche drewniane a live sety bywaja lekko chaotyczne.
nie spodziewajcie sie jakiejs super hiper muzy, uwazam ze jestem calkiem niezly w barwy, przyzwoity w perksuje niestety slaby kompozycje moze kiedys mi sie uda rozwinac ta zdolnosc, poki co jednak aranzacje utworow sa troche drewniane a live sety bywaja lekko chaotyczne.
przypomina mi to koncert w mięsnej tej Twojej byłej na który zabrałeś mnie jak jeszcze byłem Figurskim
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
a juz nie jestes Figurskim?
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Maideni nową płytkę machnęli. Steve Harris-bóg, ale IMHO wokalnie już niestety nie ta liga co kiedyś.
sluchalem, srednia jest. jakies tam numery dwa mi sie nawet podobaly ale nie zerwala mi papy z dachu.
Pewnie jak zwykle tylko ja nie znałem, ale ten teledysk jest meeeega. Kawałek też super. Szkoda, że gościu skręcił w ostatnim albumie w jakieś słabe klimaty.
https://www.youtube.com/watch?v=ev-bR9ii7Gs
https://www.youtube.com/watch?v=ev-bR9ii7Gs
Roman Kostrzewski
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
https://www.instagram.com/p/CaQFzxpqEn8/
https://soundcloud.com/johnny_mandrake/ ... CatzyPGMaV
taki numer sobie ostatnio szkicuje
https://soundcloud.com/johnny_mandrake/ ... CatzyPGMaV
taki numer sobie ostatnio szkicuje
opublikowalem ostatnio nagrane na przelomie jesieni i zimy numery, mozecie posluchac ich na moim Spotify: https://tinyurl.com/yc6mm3e6
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
wczoraj w labelu Maq The Dog wyszla epka z moimi szescioma krotkimi numerami: https://open.spotify.com/album/0Vs0DjeK ... T7K_b6pcRQ
Gratulacje!
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
O co kaman z tym hejtem na nowe Linkin Park? Na tym nowym albumie jest kilka fajnych kawałków, czyli więcej niż na wszystkich albumach po Metorze w sumie ... Wiem, bo ostatnio specjalnie przesłuchałem wszystko :p
Z tego co rozumiem to "jak jakaś panna śmie ruszać schedę po Chesterze" itd. Gatekeeperom nie dogodzisz
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Bez przesady. A Thousand Suns to ich najlepszy album. Osiągnęli wyżyny w każdym calu tam.
Minutes to Midnight ma najlepszy kawałek w całym ich katalogu.
Generalnie każdy ich album to był eksperyment i dlatego to było znakomite. Osobiście takie Hunting Party nie podeszło mi do końca, ale doceniam ich styl pracy. One More Light to pop i zbyt nowoczesne brzmienie, ale bez kitu, jak tam Chester serce zostawił to się nie da obok tego przejść obojętnie.
Nowy album nie jest w ogóle eksperymentalny. To w zasadzie kopia wielu kawałków z innych albumów, głównie trzech pierwszych. Bardzo mi się podoba Emptiness i Two Faced.
I na plus fakt że zrobili krótki album zamiast przynudzać tym samym przez godzinę.
A pomysł z kobietąb też zdecydowanie na plus. Myślę, że jakiś facet z innego rockowego zespołu budziłby większy niesmak. A tak jest jasny sygnał że nikt Chestera nie zastępuje.
Niby jakiś cancel jej robili, ale dla mnie to nic nie znaczące bzdury.
Minutes to Midnight ma najlepszy kawałek w całym ich katalogu.
Generalnie każdy ich album to był eksperyment i dlatego to było znakomite. Osobiście takie Hunting Party nie podeszło mi do końca, ale doceniam ich styl pracy. One More Light to pop i zbyt nowoczesne brzmienie, ale bez kitu, jak tam Chester serce zostawił to się nie da obok tego przejść obojętnie.
Nowy album nie jest w ogóle eksperymentalny. To w zasadzie kopia wielu kawałków z innych albumów, głównie trzech pierwszych. Bardzo mi się podoba Emptiness i Two Faced.
I na plus fakt że zrobili krótki album zamiast przynudzać tym samym przez godzinę.
A pomysł z kobietąb też zdecydowanie na plus. Myślę, że jakiś facet z innego rockowego zespołu budziłby większy niesmak. A tak jest jasny sygnał że nikt Chestera nie zastępuje.
Niby jakiś cancel jej robili, ale dla mnie to nic nie znaczące bzdury.
- Crowley
Ostatnio boję się, że jak otworzę lodówkę, to też tam usłyszę Linkin Park. Nadal jest tak samo złe, jak zawsze.
About Mankind
About Mankind