FSGK.PL

since 1998
Teraz jest 21 września 2018, o 21:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 438 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 października 2017, o 20:45 
Avatar użytkownika
TR-8R
Offline

Od: 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3483
Lokalizacja: Dreadfort
Chyba masz rację.

Dobra, peterpan, to kup sobie to:
https://www.ceneo.pl/17907190

Szału nie ma, ale W3 pójdzie w miarę ładnie.

_________________
CD-Action: https://www.cdaction.pl/
Kawaii: https://www.facebook.com/magazynkawaii/
Świat Wiedzy Historia: http://swiatwiedzy.interia.pl/


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 22:01 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1735
Lokalizacja: Słoik City
Dzięki chłopaki za pomoc. Pewnie i tak zaryzykuję z używkami, bo w końcu muszę kupić system (bo linux tam siedzi) i grę jeszcze ;)

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 6 października 2017, o 05:47 
Avatar użytkownika
Grzechu z Polityki
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:45
Posty: 2673
Ja za miesiąc będę chciał sprzedać całego PC na którym grałem w Wieśka 3 na średnich detalach po taniości. Tylko, że AMD + Radeon, 3,13_ter.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 6 października 2017, o 07:17 
Avatar użytkownika
Pan Bob Budowniczy Kierownik
Online

Od: 4 maja 2014, o 20:00
Posty: 6034
Lokalizacja: Gdańsk / Wyszków
A jaki procesor Gregor?

_________________
"Powolna degradacja całkowitej sumy funkcji, które stawiają opór śmierci."


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 6 października 2017, o 07:55 
Avatar użytkownika
Grzechu z Polityki
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:45
Posty: 2673
Crowley napisał(a):
A jaki procesor Gregor?


AMD FX 6300
Grafika Radeon R9 270
Dysk SSD 128 giga + talerzowy 500 giga
8 giga ramu
(obudowa, zasilacz, wiadomo -cała buda + nie mam napędu optycznego. Windows ten tego...wiecie... wujek ze Szwecji.)

Grałem na tym na średnich detalach w Wieśka 3, Crysis 3, Wolfenstein the new order. Wszystko starsze od Wieśka 3 (nie licząc wspomnianego Crysisa 3) śmigało raczej na najwyższych detalach w full HD :P Nowego DooMa dopiero chyba by nie pociągnęło.

Niestety przeprowadzam się bez PC i będę musiał jakiś czas pomęczyć się z laptopem :P

Sprzedam takiego PC w całości za powiedzmy 600 zł.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 października 2017, o 21:01 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1735
Lokalizacja: Słoik City
Kupiłem ostatecznie używanego i5 3570 za 350 pln. Sklep daje pół roku gwarancji, więc zobaczymy ;) wziąłem chłodzenie że starego proca (Pentium g620), jeszcze nie robiłem stres testów więc nie wiem do ilu się przygrzeje. Przy jakiej temperaturze powinienem uważać? I rozejrzeć sie za lepszym chlodzeniem?

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 października 2017, o 21:54 
Avatar użytkownika
Grzechu z Polityki
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:45
Posty: 2673
Jak nie będziesz miał BSOD

Obrazek

przy graniu w Wiedźmina 3 to znaczy, że daje radę :P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 października 2017, o 22:08 
Avatar użytkownika
TR-8R
Offline

Od: 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3483
Lokalizacja: Dreadfort
To jest trudne pytanie. Różnie z tym bywa przy różnych generacjach i różnych procesorach. Ale generalnie to jeśli nie przekraczasz pracując przez dłuższy czas pod obciążeniem 80 stopni to bym się nie przejmował. Natomiast powyżej 90 stopni coś się pewnie zacznie chrzanić, więc jak zbliżasz się łatwo do tej temperatury, to trzeba pomyśleć o innym chłodzeniu.

_________________
CD-Action: https://www.cdaction.pl/
Kawaii: https://www.facebook.com/magazynkawaii/
Świat Wiedzy Historia: http://swiatwiedzy.interia.pl/


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 października 2017, o 22:13 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1735
Lokalizacja: Słoik City
Dzięki za info Dael. W ogóle fajnie się bawię, bo pierwszy raz grzebie przy bebechach komputerów od pierwszego roku studiów kiedy składałem sobie maszynę do pisania (p 166 MHz 24 Mb ramu, HDD 4,3 Gb) i pisania na forum :D

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 18 października 2017, o 21:34 
Avatar użytkownika
rzuff
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:58
Posty: 3700
Lokalizacja: Warszawa
https://www.x-kom.pl/p/383806-notebook- ... d-fpr.html

Jak uważacie?
W sumie juz zamówilem, ale do sklepu

_________________
Obrazek
#sgk 4 life. | +12300


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 18 października 2017, o 22:55 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Od: 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5570
Lokalizacja: Londyn, Ontario
15" wielki laptop i3 starej generacji za tą cenę??

https://www.x-kom.pl/p/342164-notebook- ... win10.html

100zł więcej, a wszystko lepsze (chyba).

Ja za takie pieniądze złowiłem Acera Switch Alpha 12, który ma te same bebechy a jest tabletem...


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 października 2017, o 12:53 
Avatar użytkownika
rzuff
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:58
Posty: 3700
Lokalizacja: Warszawa
Ale ma dwa dyski.

_________________
Obrazek
#sgk 4 life. | +12300


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 października 2017, o 13:58 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Od: 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5570
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Ale ten drugi dysk jest "w obudowie zewnętrznej"... Może niech ktoś inny się wypowie, ale jak dla mnie to trochę drogo jak za taki bardzo podstawowy laptop z bebechami starej generacji, bez porządnej karty graficznej i z małą ilością ramu.

No chyba, że chcesz konkretnie Della, bo z tego co wiem, oni mają chyba najlepszą gwarancję (jak coś się zepsuje, to gość przyjeżdża i reperuje na miejscu. Dlatego u mnie w firmie to tylko Delle są).


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 października 2017, o 17:50 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4751
Dysk w obudowie chyba nie przeszkadza, czy przeszkadza? Ja bym się już nie przesiadał na coś bez ssd. Chyba, że jest możliwość dołożenia drugiego dysku, piszą zawsze o tym w specyfikacji, a z tzw. nienaprawialnych kadłubków bez płyty serwisowej w ogóle bym zrezygnował. Turtles, obczaj sobie laptopy polecane na forum PC format. Tam co miesiąc aktualizują polecane laptopy. I ogólnie to napisz do czego Ci to. Bo widzę, że wybrałeś matowy ekran, więc raczej nie do pracy z grafiką

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 października 2017, o 22:27 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4751
Obczaj to Turtles. Ja chyba w coś takiego celuję.

https://www.x-kom.pl/p/367588-notebook- ... ource=spec

Nie wxzytywałem się w kwestie dysku M.2, ale generalnie to rozwiązanie chyba nie jest jakoś wadliwe. I podobno M.2 jest jest szybsze od zwykłego ssd...

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 października 2017, o 22:34 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Od: 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5570
Lokalizacja: Londyn, Ontario
No! Patrząc, co linkuje Thim, to ten twój, Rzuff, powinien kosztować przynajmniej kilka stówek mniej!


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 października 2017, o 22:42 
Avatar użytkownika
rzuff
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:58
Posty: 3700
Lokalizacja: Warszawa
Zależy mi na macie, żeby za bardzo nie męczył oczu, zależy mi na ssd, bo mam w desktopie ssd i nie wyobrażam sobie powrotu do systemu na hdd.

Ma służyć głownie do pisania. Głównie magisterki.


Tylko jak już kupuje lapka, to żeby miał ręce i nogi a nie maszyne do pisania na której wszystko to walka.

Ten znalazlem jako tańszy bez ssd na notebookcheck, ale chciałem dołożyc te kilka stów za ssd.
Generalnie to patrzyłem raczej w niższą półkę cenową tak do 2,2k ale tam to nic nie ma.

Ale macie racje, że jest troszke drogawy.

Duży plus to marka - delle mają niezłą opinie i znane są z serwisu (jak pisał matt)

A co znaczy dysk w obudowie zewnętrznej? Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej szczerze mówiąc - to jest kwestia tego, że wchodzi w miejsce napędu optycznego?

_________________
Obrazek
#sgk 4 life. | +12300


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 października 2017, o 04:51 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Od: 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5570
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Turtles napisał(a):
Zależy mi na macie, żeby za bardzo nie męczył oczu, zależy mi na ssd, bo mam w desktopie ssd i nie wyobrażam sobie powrotu do systemu na hdd.

Ma służyć głownie do pisania. Głównie magisterki.


Tylko jak już kupuje lapka, to żeby miał ręce i nogi a nie maszyne do pisania na której wszystko to walka.

Ten znalazlem jako tańszy bez ssd na notebookcheck, ale chciałem dołożyc te kilka stów za ssd.
Generalnie to patrzyłem raczej w niższą półkę cenową tak do 2,2k ale tam to nic nie ma.

Ale macie racje, że jest troszke drogawy.

Duży plus to marka - delle mają niezłą opinie i znane są z serwisu (jak pisał matt)

A co znaczy dysk w obudowie zewnętrznej? Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej szczerze mówiąc - to jest kwestia tego, że wchodzi w miejsce napędu optycznego?
Na chłopski rozum, w obudowie zewnętrznej czyli poza laptopem? Tak bym zgadywał...

To co linkował Thim ma sens, są też wersje tylko z SSD 256GB i bez karty graficznej - zaoszczędzisz kilka stówek.

Błyszczące matryce nie są takie złe, jak masz ekran dobry. Ja mam błyszczącego Acera Switch Alpha 12 i korzystałem z niego na plaży - pisałem tekst i dawał radę. Jeśli to nie ma być twój główny komputer, to rozejrzałbym się za czymś w tym stylu. Wtedy wystarczy Ci mały dysk a reszta w chmurze.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 20 października 2017, o 07:59 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4751
Ale dysk M.2 to jest chyba coś, co wygląda jak RAM i podobnie jest podpinane? Dell to oczywiście marka, to bez dwóch zdań. Acer to nie wiem, bo nie miałem nic tej firmy. Jeśli głównie ma to być do pisania, to i tak nie potrzebujesz super, najnowszego procka, ale wtedy weź pod uwagę istotny dla Ciebie czynnik - klawiaturę. Bo jak ma się zapadać pod każdym przyciśnięciem, to lipa. I zwróć też uwagę na układ klawiatury. I brałbym oczywiście tylko pełną klawiaturę, z klawiaturą numeryczną. Także Dell to dobry wybór, ale za ten sprzęt to ciut dużo chcą.

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 31 października 2017, o 14:06 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14590
Chciałbym w ciągu pary miesięcy zmienić PCta. Nie jest to pilne. Marzy mi się coś ultra-małego, może być monstrum z zamkniętą architekturą. Budżet na razie powiedzmy, że nieograniczony, bo tylko się orientuję.

Pytanie czy to w ogóle ma sens czy jeszcze rok-dwa trzeba czekać aż się ceny unormują. Bo np. MSI ma takie cudo jak MSI Trident 3 Arctic, ale u nas kosztuje to 7-8 patoli. Jest malutkie, ładne, zgrabne, ma i7, GTX 1070, 16 GB RAMu i jest chyba wielkości PS4 albo mniejsze:

https://www.komputronik.pl/product/4010 ... vr7rd.html

Tu jest niby za 6300, ale oczywiście nie ma, a w dwóch sklepach gdzie znalazłem jest za 8000.

Problem w tym, że za dużo, dużo mniej (nawet niecałe 5k) mogę wykorzystać swój zasilacz, hdd i ssd i dołożyć do nich podobny procek, dobrą płytę, porządne chłodzenie CPU, małą obudowę (klik) i jakiegoś potwora GTX 1080 z wydajnymi wiatrakami (sprawdzałem, zmieści się).

Pytanie - co robić? Są jakieś inne porządne i ładne konstrukcje high-endowe, których nie wstyd na biurku postawić poza MSI?

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 31 października 2017, o 14:28 
Avatar użytkownika
niebieski
Offline

Od: 4 września 2014, o 17:06
Posty: 1281
Tak w ogóle, to jeśli ci się nie śpieszy, to z high-endem poczekałbym na nową generację procesorów Intela, bo wraz z dodatkiem rdzenia może się zmienić podstawka w płycie głównej. Kaby i Sky Lake miały jakieś śmieszne przyrosty, a ta nowa ma być nawet o 30% wydajniejsza, a przynajmniej testy kofi z lapków na to wskazywały.

I brał zestaw selfmade, czy raczej frogmade, bo z upgradem tego MSI może być klops, chociażby ze względu na nowe płyty główne. Poza tym zaoszczędzone w ten sposób pieniądze możesz przeznaczyć na M.2, które ze względu na rozmiar, idealnie wpasuje się w small factor pc. A jak w Polsce nic fajnego nie ma, to może na Neweggu, tutaj wujek Linus materiał robił:
phpBB [video]


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 31 października 2017, o 14:38 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14590
O tych prockach wiem, ale to co ma w sobie wspomniany Trident 3 Arctic starczy mi pewnie na kolejne 5-6 lat i nie potrzebuję możliwości upgrade'u. Obecnego kompa złożyłem w marcu 2012 i nadal wszystko śmiga w full HD na ultra. Teraz celuję w rozdziałkę x2. Taki będzie monitor. Nie idę w 4K, bo tam nawet 1080 momentami nie daje rady.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 31 października 2017, o 15:13 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Od: 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5570
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Alienware mi się zawsze podobały, a z tymi upgrade'ami to bym nie przesadzał. Tak na prawdę jeśli budujesz zoptymalizowanego kompa, to po 4 latach procki na 100% nie pasują i możesz co najwyżej dołożyć ram (rzadko kiedy jest taka potrzeba) albo lepszą kartę graficzną - w gotowym kompie często jest taka możliwość, o ile nie jest to coś zupełnie zmniejszonego (jak kiedyś "steam box" od Alienware).


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 6 listopada 2017, o 14:58 
Avatar użytkownika
Grzechu z Polityki
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:45
Posty: 2673
https://www.x-kom.pl/p/387228-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-320-15-i5-8250u-8gb-256-win10-mx150.html

Do takiego się przymierzam. Fajny? Zależy mi na nowym procku i dedykowanej grafice, a z jakiegoś powodu Core i5-8250U są teraz tylko w DELLach (za drogie) i Lenovo.

Czekam aż będzie większy wybór, ale nie będę dłużej niż do grudnia zwlekał. Może w czorny czwartek jakie promocje będą :P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 marca 2018, o 20:04 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4751
No i radeon r9 270 padł zgodnie z wieszczeniem Zolta. Poza tą ikoną, którą opisywałem w Do Redakcji, nic nie zwiastowało zgonu. Aż tu nagle ekran siatka i koniec. Da się coś takiego podobnego/lepsze kupić w podobnej cenie może ciut wyżej cenie (do 1000) w dzisiejszych czasach? Tzn. w czasach kopalń?

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 marca 2018, o 21:38 
Avatar użytkownika
TR-8R
Offline

Od: 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3483
Lokalizacja: Dreadfort
ThimGrim napisał(a):
No i radeon r9 270 padł zgodnie z wieszczeniem Zolta. Poza tą ikoną, którą opisywałem w Do Redakcji, nic nie zwiastowało zgonu. Aż tu nagle ekran siatka i koniec. Da się coś takiego podobnego/lepsze kupić w podobnej cenie może ciut wyżej cenie (do 1000) w dzisiejszych czasach? Tzn. w czasach kopalń?


GTX 1050 Ti. Porównywalne (nawet ciut lepsze) osiągi, kupisz za ok. 900 zeta, no i żre mniej prądu.

_________________
CD-Action: https://www.cdaction.pl/
Kawaii: https://www.facebook.com/magazynkawaii/
Świat Wiedzy Historia: http://swiatwiedzy.interia.pl/


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 marca 2018, o 21:49 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4751
Ale to 900 zeta to jest jakieś podbite ostatnio przez kopaczową chyba. Bo coś czytam, że ludzie za "taką cenę to by nie kupili", a kupowali za ~700 zł. Nie znam się, ale ceny chyba nie są teraz najlepsze?
O takim czymś myślę wieczorami:
Palit GeForce GTX 1050 Ti DUAL OC
=======================================================
A mam takie o:
Asrock H97M PRO4 Intel H97 LGA1150
Thermaltake Smart SE Modular 530W
Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Sport CL9
Intel Core i5 4460 LGA1150
Crucial SSD MX100 256GB
Adata SSD SU800 256GB

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 6 marca 2018, o 18:48 
Avatar użytkownika
brązowy
Offline

Od: 11 maja 2014, o 00:36
Posty: 1696
Takie coś sobie złożyłem:

Intel i5 3470
MSI GTX 1060 GAMING X 6GB RAM
16GB RAM 1600
250 GB SSD
500 GB HDD
i tam jakiejś jeszcze pierdoły.

Będę grał w gry :)


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 6 marca 2018, o 20:07 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14590
Jezusmaria, za kartę pewnie dałeś z 1800 :(

zodi napisał(a):
Będę grał w gry :)


Ta, World of Tanks 1.0 - strzelanie kolegom z plutonu w plecy jeszcze nigdy nie wyglądało tak ładnie :D

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 6 marca 2018, o 20:09 
Avatar użytkownika
brązowy
Offline

Od: 11 maja 2014, o 00:36
Posty: 1696
Za kartę 1600 ;)
Ale spoko, ostatnio żyję w swojej "złotej erze" ;)

Zresztą światowy krach co raz bliżej, wojna może też - trzeba wydawać kasę póki można ;)


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 7 marca 2018, o 17:10 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2863
Bardzo zacny konfig. Odpal sobie Wieśka 3 z wszystkimi ustawieniami na maksa, całkiem ładnie wygląda (mimo wieku)

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 7 marca 2018, o 20:24 
Avatar użytkownika
TR-8R
Offline

Od: 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3483
Lokalizacja: Dreadfort
ThimGrim napisał(a):
Ale to 900 zeta to jest jakieś podbite ostatnio przez kopaczową chyba. Bo coś czytam, że ludzie za "taką cenę to by nie kupili", a kupowali za ~700 zł. Nie znam się, ale ceny chyba nie są teraz najlepsze?


Ceny są do dupy prawie na wszystko, ale najmocniej oberwał GTX 1070, bo był najbardziej atrakcyjny dla górników. Słabsze karty też poszły do góry, ale procentowo o mniejszą kwotę. A cena spadnie dopiero jak nVidia nową generację wypuści. Zresztą wcale tak drastycznie nie spadnie, co można zademonstrować na cenach poprzedniej generacji. Górnicy rzucają się na najnowsze serie kart, bo żrą najmniej prądu, ale ponieważ kupują wszystko na pniu, to rynek wtórny na poprzednią generację jest zapchany przez graczy, którzy nie mogą dostać tego, czego chcieli na rynku pierwotnym. Ktoś miał ochotę na GTX 1070, ale akurat nie miał nerki do sprzedania, więc kupuje GTX 980, podbijając ceny starszych kart. Tylko jakiś krach na rynku kryptowalut może to zmienić.

_________________
CD-Action: https://www.cdaction.pl/
Kawaii: https://www.facebook.com/magazynkawaii/
Świat Wiedzy Historia: http://swiatwiedzy.interia.pl/


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 7 marca 2018, o 20:31 
Avatar użytkownika
Heavy Metal Troll
Offline

Od: 4 maja 2014, o 18:47
Posty: 4751
Tak, dzięki Dael. Swoje się już naczytałem. Nvidia coś tam w końcu zrobi, pod koniec marca jakaś konferencja jest. Bo jak nie zrobi, to wszyscy jej odpłyną do konsol (edit: czyli do chipsetów od AMD). Jakiś gostek fajnie to tłumaczył, bo mówi, że jak ktoś przychodzi do sklepu i chce trzy wagony kart graficznych, to czemu sklep miałby mu ich nie sprzedać (a podobno Nvidia takie prośby do sprzedawców wysuwała, żeby nie sprzedawali więcej niż 2 karty na głowę...)? :D
Jednak nie ma chyba jakiś przewidywań, że bitcoin wybuchnie/pierdolnie w najbliższym czasie, więc nawet jak ceny spadną, to stanie się to ~we wrześniu... W każdym razie nieprędko.

Ale może Zolt* ma racje, ziemia i tak jest płaska i będzie koniec świata... A uj tam.

* Oczywiście chodziło mi o Zodiego, który wcale nie jest Zoltem.

_________________
Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta.


Ostatnio edytowano 8 marca 2018, o 21:26 przez ThimGrim, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 8 marca 2018, o 13:16 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Od: 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2863
Z krypto to nigdy nie wiadomo. Jeżeli giełdę można porównać do kasyna, do krypto powinno się porównać do nielegalnego japońskiego kasyna z własnym burdelem (w którym wybuch właśnie pożar).

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 8 marca 2018, o 21:40 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Od: 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 14590
No właśnie, ceny są z dupy, ale jak to szaleństwo potrwa np. 5 czy 10 lat czy dłużej to te ceny niedługo będą normalką, a nie zdupingiem. Ja planowałem potężny upgrade, ale mnie cenniki wyleczyły.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 marca 2018, o 10:49 
Avatar użytkownika
niebieski
Offline

Od: 4 września 2014, o 17:06
Posty: 1281
Jedyny upgrade, jaki planuję w ciągu najbliższych 2-3 lat to z PS4 na PS5.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 marca 2018, o 18:24 
Barbarzyńca
Offline

Od: 5 maja 2014, o 11:15
Posty: 462
Ja tam wole seks od masturbacji.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 marca 2018, o 19:33 
Avatar użytkownika
brązowy
Offline

Od: 11 maja 2014, o 00:36
Posty: 1696
Counterman napisał(a):
Bardzo zacny konfig. Odpal sobie Wieśka 3 z wszystkimi ustawieniami na maksa, całkiem ładnie wygląda (mimo wieku)


Odpalę, odpalę :)
Póki co znów zasysam 44 giga nowego Wolfena żeby go też przy.urwić na ULTRA k.rwa MEGAAA!!!111oneoneonoe :)


Góra
 Zobacz profil  
      
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 438 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL