FSGK.PL

since 1998
Teraz jest 25 listopada 2017, o 05:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 424 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lipca 2017, o 14:52 
Avatar użytkownika
Wyścigowiec
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:11
Posty: 1055
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Cholera, a mój szwagier chce kupować nowego kompa w przyszłym miesiącu :/

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 lipca 2017, o 14:55 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13384
Jaki ma budżet? Jak mu styknie GTX 1050 to może jakoś się da, ale wszystko z wyższej półki jest obecnie w chorych cenach.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 lipca 2017, o 14:59 
Avatar użytkownika
Wyścigowiec
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:11
Posty: 1055
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Jeszcze dokładnie nie wiem, jakoś 4 czy 5 tyś. Jak przyjdzie co do czego to poproszę Was o pomoc co wybrać.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 11 lipca 2017, o 02:18 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 4791
Lokalizacja: Londyn, Ontario
W takim przypadku może sens jest zerknąć na Alienware?

7th Generation Intel® Core™ i5-7400 Processor
Windows 10 Home 64-bit English
16GB DDR4 at 2400MHz; up to 64GB
NVIDIA® GeForce® GTX 1060 with 6GB GDDR5

Jest za $1250 CAD, więc pewnie wyjdzie w sumie coś koło 4k PLN.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 08:18 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13384
Pytanie nietypowe o wersję Windowsa OEM. Kupiłem kiedyś 7 64 bit z obecnym kompem.

Do nowego kompa z obecnego przełożę na ten moment na pewno zasilacz i grafikę, a docelowo zostanie tylko zasilacz. To wystarczy, żeby używać tego OEMowego bez strachu, że piracę?

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Ostatnio edytowano 12 lipca 2017, o 09:09 przez SithFrog, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 09:04 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2424
A to ciekawe pytanie, też jestem zainteresowany odpowiedzią.

BTW Żaba, chodziło Ci o windę 64 bit, a nie 6r bit ;)

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 09:10 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13384
Z tego co czytam najczęściej piszą, że chodzi o całego kompa, cokolwiek to znaczy. Ale też w kilku miejscach, że tak naprawdę OEM przypisany jest do płyty głównej. To by było trochę lipnie.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 09:48 
Avatar użytkownika
menda+
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:19
Posty: 3516
Lokalizacja: Tír na nÓg
W następnym kompie użyj paru śrubek ze starego, to też będzie na tej samej licencji.

_________________
Obrazek
How do you prove that you exist...? Maybe we don't exist...
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 10:10 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2458
https://pl.wikipedia.org/wiki/Statek_Tezeusza

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 10:15 
Avatar użytkownika
menda+
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:19
Posty: 3516
Lokalizacja: Tír na nÓg
Dokładnie, ja znałem wersję z powozem Platona.

_________________
Obrazek
How do you prove that you exist...? Maybe we don't exist...
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 10:29 
Avatar użytkownika
sraczkowaty
Offline

Dołączył(a): 4 września 2014, o 17:06
Posty: 905
Nooo... a co z faktem, że co jakiś czas wszystkie atomy w naszym ciele zostają wymienione na nowe? Czy, dajmy na to, mój ptaszor jest tym samym ptaszorem Ptaszora, czy to już inny Ptaszor i ptaszor?

Nie wiem, jak jest z W7, ale radzę uważać na pakiety Office i konkretnych dystrybutorów. Jakiś czas temu szarpnąłem się na full pakiet z Outlookiem za kilkaset złotych. Po kilku latach zmieniłem pc i bez problemu dało się aktywować przez telefon na innej płycie. Niestety za trzecim razem, kiedy pozbyłem się pc i przeniosłem na lapka, pani z Microsoftu stwierdziła, że jednak mój dostawca oprogramowania nie był licencjonowany i już mi mojego pakietu nie aktywują i siemanderos Office.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 16:43 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3167
Lokalizacja: Smocza Skała
Na ban licencja jest przypisana do płyty głównej. Na bank.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 lipca 2017, o 08:55 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2424
Bitcoin znowu szaleje, tym razem w dół

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 18 lipca 2017, o 10:40 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 4173
Lokalizacja: small village near Bydgoszczu
https://www.x-kom.pl/p/354436-monitor-l ... -hawk.html

https://www.x-kom.pl/p/314254-monitor-l ... -hawk.html

Ten nieco tanszy jest nieco wiekszy (pół cala) ale nie ma DVI. Czy to jest jakis problem? Pół cala wiecej kusi. Kto by nie chciał pół cala więcej...


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 18 lipca 2017, o 10:51 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13384
HDMI to DVI tylko jeszcze dźwięk w kablu idzie więc nie ma o czym mówić. Podłączysz przez HDMI i wyjdzie na to samo.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 lipca 2017, o 20:57 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 4173
Lokalizacja: small village near Bydgoszczu
Tego w końcu wzięliśmy:

https://www.x-kom.pl/p/365184-desktop-x ... tb-wx.html


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 lipca 2017, o 21:11 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 4791
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Wygląda nieźle.

Czy teraz prędkość ramu 2400MHz to standard?

Tak się zastanawiałem nad upgradem mojego kompa , ale widzę, że moja płyta główna nie pociągnie więcej niż 1600MHz...


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 lipca 2017, o 22:58 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2424
Bardzo zacny konfig.

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 lipca 2017, o 23:34 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13384
Nie piszą co za RAM i jakie dyski, ale poza tym szczegółem bardzo zacna konfiguracja i naprawdę porządne firmy wrzuciły tu swoje komponenty.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 12:40 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3167
Lokalizacja: Smocza Skała
Matthias napisał(a):
Czy teraz prędkość ramu 2400MHz to standard?

Tak, to jest taktowanie, które teraz standardowo obsługują nowe płyty nawet z dolnej półki.

Voo napisał(a):
Tego w końcu wzięliśmy:

https://www.x-kom.pl/p/365184-desktop-x ... tb-wx.html



Jeden jedyny minus to trochę mało RAM-u. Ale poza tym konfiguracja cymes, i aż się dziwię, że w tak dobrej cenie.

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 13:57 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2424
Gadanie. Ja mam 8 RAM i dopiero mu zabrakło jak żona zaczęła obrabiać raw-y w "Foto-szopie" *tu wstaw zdjęcie szopa z aparatem*

Do gier nie potrzebujesz więcej, a jak zacznie Ci brakować to dokupisz za 3 stówy, za rok.

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 16:31 
Avatar użytkownika
rzuff
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:58
Posty: 3473
Lokalizacja: Warszawa
Counterman napisał(a):
*tu wstaw zdjęcie szopa z aparatem*


Bardzo
Obrazek
zagranie.

_________________
Obrazek
#sgk 4 life. | +12300


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 18:05 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13384
Bardzo kopytka zagranie?

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 19:04 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 4791
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Chyba kolega nigdy leniwych nie jadł ;).


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 19:39 
Avatar użytkownika
Bakelitowy Samiec Alfa
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:04
Posty: 1252
Mniam ;)


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 20:07 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1453
Lokalizacja: Słoik City
Leniwe je się bez skwarek z masłem i cukrem. Inaczej to rozgotowane kopytka

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 20:24 
Avatar użytkownika
Bakelitowy Samiec Alfa
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:04
Posty: 1252
To nie skwarki tylko bułka tarta z cukrem chyba.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 20:54 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1453
Lokalizacja: Słoik City
Trudno powiedzieć. Z telefonu przypominało mi skwarki, a z kompa cebulę. Tak czy siak za małe zdjęcie :)

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 21:30 
Avatar użytkownika
Pan Bob Budowniczy Kierownik
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:00
Posty: 5394
Lokalizacja: Gdańsk / Wyszków
W sumie nie ma też dowodu na obecność sera w cieście, więc może jednak kopytka.

_________________
"Wcale nie jestem agresywny - obraził się egzorcysta. -
Ja tylko czasem po prostu mam ochotę komuś przypierdolić."


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 21:31 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 4791
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Może chodziło o _smaczne_ zagranie?


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 21:38 
Avatar użytkownika
Pan Bob Budowniczy Kierownik
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:00
Posty: 5394
Lokalizacja: Gdańsk / Wyszków
Albo bardzo źle skadrowane zagranie.

_________________
"Wcale nie jestem agresywny - obraził się egzorcysta. -
Ja tylko czasem po prostu mam ochotę komuś przypierdolić."


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 22 lipca 2017, o 17:58 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2458
Bardzo ukryta opcja niemiecka zagranie

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 23 lipca 2017, o 20:04 
Avatar użytkownika
rzuff
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:58
Posty: 3473
Lokalizacja: Warszawa
Halaster napisał(a):
To nie skwarki tylko bułka tarta z cukrem chyba.


Też mi się tak wydawało. Kto normalny je leniwe ze skwarkami?

_________________
Obrazek
#sgk 4 life. | +12300


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 23 lipca 2017, o 22:37 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2424
Hm. No ja na przykład... Aaa, ale normalny pisał. To nvm.

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 10:50 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1453
Lokalizacja: Słoik City
Dysponuję komputerem z płytą główną Asus P8H67-M z podstawką pod procesor LGA 1155. Siedzi tam jakiś stary celeron i zintegrowana karta graficzna. Jaki procesor i kartę graficzną muszę kupić, aby poszedł Wiedźmin 3? ;)

Chodzi mi głównie o to, by zejść z ceną jak najniżej przy jednoczesnym średnim poziomie detali w wyżej wymienionej grze.

Pomoże ktoś? Dodam, że będę bawił się w używki :)

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 11:06 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13384
https://cdppl.zendesk.com/hc/pl/article ... gania-sprzętowe-Wiedźmin-3-Dziki-Gon

Cokolwiek powyżej minimalnych się nada :)

Np Radeon 7950 powinien być ok. Procki no to weź ten z minimalnych i znajdź ciut mocniejszy. Jeszcze kwestia RAMu. Minimalne jest 6 GB, ale bez 8 bym się bał podchodzić.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 11:12 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1453
Lokalizacja: Słoik City
Wiesz, patrzyłem, tylko ja w procesorach zatrzymałem się na poziomie Pentium 4 gdzie się patrzyło tylko na gigaherze i wiadomo było który był szybszy/lepszy, a potem miałem tylko laptopowe wynalazki do internetu. :D

I jak patrzę na te wszystkie i5 i dalej - nie mam pojęcia na co patrzeć. Ale pewnie na bechmarki niestety ech..

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 12:29 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 4791
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Skoro bawisz się w używki to nie przesadzaj z kawą. Będą Ci się ręce trzęsły...

Procek i5 4 rdzeniowy będzie dobry z tej generacji. Jak w W3 grałem na i3 jedną generację wyżej.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 12:49 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3167
Lokalizacja: Smocza Skała
Ja bym brał jakiegoś mocnego i3 (na Łiczera wystarczą dwa rdzenie), a zaoszczędzone pieniądze wrzucił w lepszą kartę graficzną. Za 500 złotych można dostać GTX 1050, który spokojnie pociągnie grę w 50 kl/s (sprawdzałem benchmarki). Ewentualnie można kupić używanego GTX 960, który za tę samą cenę da nawet 10 klatek więcej (ale jest bardziej prądożerny). A właśnie, jak stoisz z zasilaczem? Bo zmiana procka i dorzucenie karty może się okazać zbyt obciążające, jeśli zasilacz jest słaby.

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 15:24 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1453
Lokalizacja: Słoik City
620 Watów

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 09:09 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2424
DaeL ma rację GTX 1050 spokojnie pociśnie.

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 13:48 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2458
Zależy w jakiej rozdziałce.
Ja mam GTX1060, ale w niektórych grach (a w nowe gry raczej nie gram) na 4k już robi mi się cieplej w pokoju :)

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 14:03 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3167
Lokalizacja: Smocza Skała
Ale peterpan mówi konkretnie, że chce Wieśka 3 w 1080p w średnich detalach. Do tego gtx1050 jest w sam raz. W wysokich poszedłby na gtx1060, w wysokich i 1440p wymaga gtx1070. A do 4K potrzebujesz sprzedać nerkę i kupić gtx1080 oraz mocny procek.

BTW zasilacz jest spoko. Bierz gtx1050 albo używany gtx960. Powiedz ile Ci kasy zostanie, do tego dobierzemy procesor.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 14:21 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 4791
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Mi w średnio-niskich detalach, 30-35 fps Wiesiek 3 chodzi na 750Ti... Jak próbowałem podkręcać detale do nieco wyższych to dużej różnicy nie widziałem.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 14:24 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1453
Lokalizacja: Słoik City
Jak patrzę na ceny używanych kart to gtx1050 nie różni się mocno od gtx960 - odpowiednio po 450 i 500 PLN, pewnie z 50 złotych mniej jakby popolował :)

i3 trzeciej generacji zaczynają się od circa about 200 złotych. :) Powiedzmy, że będę dokupował miesiąc po miesiącu i na procka używanego mogę rzucić do 400 złotych. Ale wiadomo, w tym wypadku będę price sensitive ;)

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 14:58 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 4791
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Tylko nie zapomnij biosa zaktualizować ZANIM wyciągniesz procka! Mogę się mylić, ale na pewno moja płyta główna obsługuje 4 generację standardowo i 5 generację po aktualizacji. Twoja obsługuje 2 i 3, więc spodziewałbym się podobnych machinacji (w opisie karty jest "Sandy Bridge ready").

Jak zapomnisz, stracisz sporo nerwów, odklejanie i przyklejanie wiatraka, przełożenie z powrotem starego procka, bo na nowym nic nie zrobisz.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 19:39 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3167
Lokalizacja: Smocza Skała
Matthias ma rację, to jest bardzo ważne, bo przeskakujemy parę generacji procesorów.

Aha, peterpan - ja bym polecił jednak kupić procesor nowy. Kartę graficzną to prędzej dostaniesz dobrą na rynku wtórnym (gtx 960 jest ciut szybszy od gtx 1050 i bardziej energożerny, ale przy Twoim zasilaczu to nie robi różnicy w sumie, więc bierz co tańsze). Ale z procesorem to różnie może być. Ja bym nie kupował używanego.

W każdym razie polecałbym coś nowego, na przykład i3-7100 3,9 GHz. Dwa rdzenie, ale cztery wątki, więc w większości aplikacji porównywalne ze starszymi prockami czterordzeniowymi. A do gierek w sam raz. Można dostać za jakieś 450 zeta.

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 19:57 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 4791
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Do nowego i3 dolicz nową płytę główną i babranie się w przekładanie wszystkiego... Kiedyś patrzyłem, czy nie podmienić sobie mojego i3 na coś mocniejszego i doszedłem do tego, że się nie opłaca. Na używkę, to może jeszcze by się dało, ale ja raczej bałbym się kupować używany procesor (może w PL da się używkę w sklepie kupić - w Kanadzie to tylko na e-bayu).

Właśnie to jest dziwne, że często dobre procesory starszych generacji wcale nie są dużo tańsze...


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 20:09 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3167
Lokalizacja: Smocza Skała
Matthias napisał(a):
Do nowego i3 dolicz nową płytę główną i babranie się w przekładanie wszystkiego...


Hmmm patrzyłem na update BIOS-u do tej płyty i ostatnia łatka, która wprowadzała kompatybilność z nowymi prockami była w 2012. To by znaczyło, że płyta może obsługiwać Ivy Bridge, ale chyba nic więcej. Czyli padaka.

Kurde, peterpan, a wysupłasz jeszcze 200 zeta na płytę? Bo jak sprzedasz starą płytę i procesor, to może będziesz miał z tego 100 złotych.

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 20:15 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 4791
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Już daj spokój, Dael... Do Wieśka i3 3rd gen + 1050 w zupełności wystarczą. Pokusiłbym się nawet na stwierdzenie, że 750Ti by wystarczył. Już nie stresuj chłopaka.


Góra
 Zobacz profil  
      
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 424 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL