FSGK.PL

since 1998
Teraz jest 24 lutego 2018, o 09:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 424 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lipca 2017, o 14:52 
Avatar użytkownika
Wyścigowiec
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:11
Posty: 1063
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Cholera, a mój szwagier chce kupować nowego kompa w przyszłym miesiącu :/

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 lipca 2017, o 14:55 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13954
Jaki ma budżet? Jak mu styknie GTX 1050 to może jakoś się da, ale wszystko z wyższej półki jest obecnie w chorych cenach.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 9 lipca 2017, o 14:59 
Avatar użytkownika
Wyścigowiec
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:11
Posty: 1063
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Jeszcze dokładnie nie wiem, jakoś 4 czy 5 tyś. Jak przyjdzie co do czego to poproszę Was o pomoc co wybrać.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 11 lipca 2017, o 02:18 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5084
Lokalizacja: Londyn, Ontario
W takim przypadku może sens jest zerknąć na Alienware?

7th Generation Intel® Core™ i5-7400 Processor
Windows 10 Home 64-bit English
16GB DDR4 at 2400MHz; up to 64GB
NVIDIA® GeForce® GTX 1060 with 6GB GDDR5

Jest za $1250 CAD, więc pewnie wyjdzie w sumie coś koło 4k PLN.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 08:18 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13954
Pytanie nietypowe o wersję Windowsa OEM. Kupiłem kiedyś 7 64 bit z obecnym kompem.

Do nowego kompa z obecnego przełożę na ten moment na pewno zasilacz i grafikę, a docelowo zostanie tylko zasilacz. To wystarczy, żeby używać tego OEMowego bez strachu, że piracę?

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Ostatnio edytowano 12 lipca 2017, o 09:09 przez SithFrog, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 09:04 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2605
A to ciekawe pytanie, też jestem zainteresowany odpowiedzią.

BTW Żaba, chodziło Ci o windę 64 bit, a nie 6r bit ;)

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 09:10 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13954
Z tego co czytam najczęściej piszą, że chodzi o całego kompa, cokolwiek to znaczy. Ale też w kilku miejscach, że tak naprawdę OEM przypisany jest do płyty głównej. To by było trochę lipnie.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 09:48 
Avatar użytkownika
menda+
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:19
Posty: 3721
Lokalizacja: Tír na nÓg
W następnym kompie użyj paru śrubek ze starego, to też będzie na tej samej licencji.

_________________
Obrazek
How do you prove that you exist...? Maybe we don't exist...
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 10:10 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2628
https://pl.wikipedia.org/wiki/Statek_Tezeusza

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 10:15 
Avatar użytkownika
menda+
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:19
Posty: 3721
Lokalizacja: Tír na nÓg
Dokładnie, ja znałem wersję z powozem Platona.

_________________
Obrazek
How do you prove that you exist...? Maybe we don't exist...
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 10:29 
Avatar użytkownika
zielony
Offline

Dołączył(a): 4 września 2014, o 17:06
Posty: 1080
Nooo... a co z faktem, że co jakiś czas wszystkie atomy w naszym ciele zostają wymienione na nowe? Czy, dajmy na to, mój ptaszor jest tym samym ptaszorem Ptaszora, czy to już inny Ptaszor i ptaszor?

Nie wiem, jak jest z W7, ale radzę uważać na pakiety Office i konkretnych dystrybutorów. Jakiś czas temu szarpnąłem się na full pakiet z Outlookiem za kilkaset złotych. Po kilku latach zmieniłem pc i bez problemu dało się aktywować przez telefon na innej płycie. Niestety za trzecim razem, kiedy pozbyłem się pc i przeniosłem na lapka, pani z Microsoftu stwierdziła, że jednak mój dostawca oprogramowania nie był licencjonowany i już mi mojego pakietu nie aktywują i siemanderos Office.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 12 lipca 2017, o 16:43 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3295
Lokalizacja: Smocza Skała
Na ban licencja jest przypisana do płyty głównej. Na bank.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 17 lipca 2017, o 08:55 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2605
Bitcoin znowu szaleje, tym razem w dół

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 18 lipca 2017, o 10:40 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 4434
Lokalizacja: small village near Bydgoszczu
https://www.x-kom.pl/p/354436-monitor-l ... -hawk.html

https://www.x-kom.pl/p/314254-monitor-l ... -hawk.html

Ten nieco tanszy jest nieco wiekszy (pół cala) ale nie ma DVI. Czy to jest jakis problem? Pół cala wiecej kusi. Kto by nie chciał pół cala więcej...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 18 lipca 2017, o 10:51 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13954
HDMI to DVI tylko jeszcze dźwięk w kablu idzie więc nie ma o czym mówić. Podłączysz przez HDMI i wyjdzie na to samo.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 lipca 2017, o 20:57 
Avatar użytkownika
Stary Człowiek, A Może
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:57
Posty: 4434
Lokalizacja: small village near Bydgoszczu
Tego w końcu wzięliśmy:

https://www.x-kom.pl/p/365184-desktop-x ... tb-wx.html

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 lipca 2017, o 21:11 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5084
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Wygląda nieźle.

Czy teraz prędkość ramu 2400MHz to standard?

Tak się zastanawiałem nad upgradem mojego kompa , ale widzę, że moja płyta główna nie pociągnie więcej niż 1600MHz...


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 lipca 2017, o 22:58 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2605
Bardzo zacny konfig.

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 19 lipca 2017, o 23:34 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13954
Nie piszą co za RAM i jakie dyski, ale poza tym szczegółem bardzo zacna konfiguracja i naprawdę porządne firmy wrzuciły tu swoje komponenty.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 12:40 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3295
Lokalizacja: Smocza Skała
Matthias napisał(a):
Czy teraz prędkość ramu 2400MHz to standard?

Tak, to jest taktowanie, które teraz standardowo obsługują nowe płyty nawet z dolnej półki.

Voo napisał(a):
Tego w końcu wzięliśmy:

https://www.x-kom.pl/p/365184-desktop-x ... tb-wx.html



Jeden jedyny minus to trochę mało RAM-u. Ale poza tym konfiguracja cymes, i aż się dziwię, że w tak dobrej cenie.

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 13:57 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2605
Gadanie. Ja mam 8 RAM i dopiero mu zabrakło jak żona zaczęła obrabiać raw-y w "Foto-szopie" *tu wstaw zdjęcie szopa z aparatem*

Do gier nie potrzebujesz więcej, a jak zacznie Ci brakować to dokupisz za 3 stówy, za rok.

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 16:31 
Avatar użytkownika
rzuff
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:58
Posty: 3608
Lokalizacja: Warszawa
Counterman napisał(a):
*tu wstaw zdjęcie szopa z aparatem*


Bardzo
Obrazek
zagranie.

_________________
Obrazek
#sgk 4 life. | +12300


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 18:05 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13954
Bardzo kopytka zagranie?

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 19:04 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5084
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Chyba kolega nigdy leniwych nie jadł ;).


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 19:39 
Avatar użytkownika
Bakelitowy Samiec Alfa
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:04
Posty: 1283
Mniam ;)


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 20:07 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1598
Lokalizacja: Słoik City
Leniwe je się bez skwarek z masłem i cukrem. Inaczej to rozgotowane kopytka

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 20:24 
Avatar użytkownika
Bakelitowy Samiec Alfa
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 21:04
Posty: 1283
To nie skwarki tylko bułka tarta z cukrem chyba.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 20:54 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1598
Lokalizacja: Słoik City
Trudno powiedzieć. Z telefonu przypominało mi skwarki, a z kompa cebulę. Tak czy siak za małe zdjęcie :)

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 21:30 
Avatar użytkownika
Pan Bob Budowniczy Kierownik
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:00
Posty: 5696
Lokalizacja: Gdańsk / Wyszków
W sumie nie ma też dowodu na obecność sera w cieście, więc może jednak kopytka.

_________________
"Powolna degradacja całkowitej sumy funkcji, które stawiają opór śmierci."


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 21:31 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5084
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Może chodziło o _smaczne_ zagranie?


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 21 lipca 2017, o 21:38 
Avatar użytkownika
Pan Bob Budowniczy Kierownik
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:00
Posty: 5696
Lokalizacja: Gdańsk / Wyszków
Albo bardzo źle skadrowane zagranie.

_________________
"Powolna degradacja całkowitej sumy funkcji, które stawiają opór śmierci."


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 22 lipca 2017, o 17:58 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2628
Bardzo ukryta opcja niemiecka zagranie

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 23 lipca 2017, o 20:04 
Avatar użytkownika
rzuff
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 18:58
Posty: 3608
Lokalizacja: Warszawa
Halaster napisał(a):
To nie skwarki tylko bułka tarta z cukrem chyba.


Też mi się tak wydawało. Kto normalny je leniwe ze skwarkami?

_________________
Obrazek
#sgk 4 life. | +12300


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 23 lipca 2017, o 22:37 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2605
Hm. No ja na przykład... Aaa, ale normalny pisał. To nvm.

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 10:50 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1598
Lokalizacja: Słoik City
Dysponuję komputerem z płytą główną Asus P8H67-M z podstawką pod procesor LGA 1155. Siedzi tam jakiś stary celeron i zintegrowana karta graficzna. Jaki procesor i kartę graficzną muszę kupić, aby poszedł Wiedźmin 3? ;)

Chodzi mi głównie o to, by zejść z ceną jak najniżej przy jednoczesnym średnim poziomie detali w wyżej wymienionej grze.

Pomoże ktoś? Dodam, że będę bawił się w używki :)

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 11:06 
Avatar użytkownika
Król Sucharów
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 09:00
Posty: 13954
https://cdppl.zendesk.com/hc/pl/article ... gania-sprzętowe-Wiedźmin-3-Dziki-Gon

Cokolwiek powyżej minimalnych się nada :)

Np Radeon 7950 powinien być ok. Procki no to weź ten z minimalnych i znajdź ciut mocniejszy. Jeszcze kwestia RAMu. Minimalne jest 6 GB, ale bez 8 bym się bał podchodzić.

_________________
Obrazek

"To nie baśń, to życie. Parszywe i złe. Więc do cholery i zarazy przeżyjmy je w miarę przyzwoicie. Ograniczmy ilość czynionych innym krzywd do niezbędnego minimum."

Old FŚGK number is 31 610.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 11:12 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1598
Lokalizacja: Słoik City
Wiesz, patrzyłem, tylko ja w procesorach zatrzymałem się na poziomie Pentium 4 gdzie się patrzyło tylko na gigaherze i wiadomo było który był szybszy/lepszy, a potem miałem tylko laptopowe wynalazki do internetu. :D

I jak patrzę na te wszystkie i5 i dalej - nie mam pojęcia na co patrzeć. Ale pewnie na bechmarki niestety ech..

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 12:29 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5084
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Skoro bawisz się w używki to nie przesadzaj z kawą. Będą Ci się ręce trzęsły...

Procek i5 4 rdzeniowy będzie dobry z tej generacji. Jak w W3 grałem na i3 jedną generację wyżej.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 12:49 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3295
Lokalizacja: Smocza Skała
Ja bym brał jakiegoś mocnego i3 (na Łiczera wystarczą dwa rdzenie), a zaoszczędzone pieniądze wrzucił w lepszą kartę graficzną. Za 500 złotych można dostać GTX 1050, który spokojnie pociągnie grę w 50 kl/s (sprawdzałem benchmarki). Ewentualnie można kupić używanego GTX 960, który za tę samą cenę da nawet 10 klatek więcej (ale jest bardziej prądożerny). A właśnie, jak stoisz z zasilaczem? Bo zmiana procka i dorzucenie karty może się okazać zbyt obciążające, jeśli zasilacz jest słaby.

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 4 października 2017, o 15:24 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1598
Lokalizacja: Słoik City
620 Watów

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 09:09 
Avatar użytkownika
Waniaaa!
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:07
Posty: 2605
DaeL ma rację GTX 1050 spokojnie pociśnie.

_________________
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 13:48 
Avatar użytkownika
Parmezan
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2014, o 12:06
Posty: 2628
Zależy w jakiej rozdziałce.
Ja mam GTX1060, ale w niektórych grach (a w nowe gry raczej nie gram) na 4k już robi mi się cieplej w pokoju :)

_________________
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Zarejestrowany: 8/10/2001


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 14:03 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3295
Lokalizacja: Smocza Skała
Ale peterpan mówi konkretnie, że chce Wieśka 3 w 1080p w średnich detalach. Do tego gtx1050 jest w sam raz. W wysokich poszedłby na gtx1060, w wysokich i 1440p wymaga gtx1070. A do 4K potrzebujesz sprzedać nerkę i kupić gtx1080 oraz mocny procek.

BTW zasilacz jest spoko. Bierz gtx1050 albo używany gtx960. Powiedz ile Ci kasy zostanie, do tego dobierzemy procesor.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 14:21 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5084
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Mi w średnio-niskich detalach, 30-35 fps Wiesiek 3 chodzi na 750Ti... Jak próbowałem podkręcać detale do nieco wyższych to dużej różnicy nie widziałem.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 14:24 
Avatar użytkownika
Loara
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 19:57
Posty: 1598
Lokalizacja: Słoik City
Jak patrzę na ceny używanych kart to gtx1050 nie różni się mocno od gtx960 - odpowiednio po 450 i 500 PLN, pewnie z 50 złotych mniej jakby popolował :)

i3 trzeciej generacji zaczynają się od circa about 200 złotych. :) Powiedzmy, że będę dokupował miesiąc po miesiącu i na procka używanego mogę rzucić do 400 złotych. Ale wiadomo, w tym wypadku będę price sensitive ;)

_________________
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 14:58 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5084
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Tylko nie zapomnij biosa zaktualizować ZANIM wyciągniesz procka! Mogę się mylić, ale na pewno moja płyta główna obsługuje 4 generację standardowo i 5 generację po aktualizacji. Twoja obsługuje 2 i 3, więc spodziewałbym się podobnych machinacji (w opisie karty jest "Sandy Bridge ready").

Jak zapomnisz, stracisz sporo nerwów, odklejanie i przyklejanie wiatraka, przełożenie z powrotem starego procka, bo na nowym nic nie zrobisz.


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 19:39 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3295
Lokalizacja: Smocza Skała
Matthias ma rację, to jest bardzo ważne, bo przeskakujemy parę generacji procesorów.

Aha, peterpan - ja bym polecił jednak kupić procesor nowy. Kartę graficzną to prędzej dostaniesz dobrą na rynku wtórnym (gtx 960 jest ciut szybszy od gtx 1050 i bardziej energożerny, ale przy Twoim zasilaczu to nie robi różnicy w sumie, więc bierz co tańsze). Ale z procesorem to różnie może być. Ja bym nie kupował używanego.

W każdym razie polecałbym coś nowego, na przykład i3-7100 3,9 GHz. Dwa rdzenie, ale cztery wątki, więc w większości aplikacji porównywalne ze starszymi prockami czterordzeniowymi. A do gierek w sam raz. Można dostać za jakieś 450 zeta.

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 19:57 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5084
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Do nowego i3 dolicz nową płytę główną i babranie się w przekładanie wszystkiego... Kiedyś patrzyłem, czy nie podmienić sobie mojego i3 na coś mocniejszego i doszedłem do tego, że się nie opłaca. Na używkę, to może jeszcze by się dało, ale ja raczej bałbym się kupować używany procesor (może w PL da się używkę w sklepie kupić - w Kanadzie to tylko na e-bayu).

Właśnie to jest dziwne, że często dobre procesory starszych generacji wcale nie są dużo tańsze...


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 20:09 
Avatar użytkownika
Pan Ateusz
Offline

Dołączył(a): 4 maja 2014, o 20:37
Posty: 3295
Lokalizacja: Smocza Skała
Matthias napisał(a):
Do nowego i3 dolicz nową płytę główną i babranie się w przekładanie wszystkiego...


Hmmm patrzyłem na update BIOS-u do tej płyty i ostatnia łatka, która wprowadzała kompatybilność z nowymi prockami była w 2012. To by znaczyło, że płyta może obsługiwać Ivy Bridge, ale chyba nic więcej. Czyli padaka.

Kurde, peterpan, a wysupłasz jeszcze 200 zeta na płytę? Bo jak sprzedasz starą płytę i procesor, to może będziesz miał z tego 100 złotych.

_________________
Oficjalny kanał youtube'owy FSGK.PL: https://www.youtube.com/channel/UCRn0sM ... F-6AQvt_uA

Fenomen który podbija świat - Szalone Teorie: http://fsgk.pl/wordpress/?p=2203


Góra
 Zobacz profil  
      
PostNapisane: 5 października 2017, o 20:15 
Avatar użytkownika
srebrny
Offline

Dołączył(a): 17 czerwca 2014, o 15:58
Posty: 5084
Lokalizacja: Londyn, Ontario
Już daj spokój, Dael... Do Wieśka i3 3rd gen + 1050 w zupełności wystarczą. Pokusiłbym się nawet na stwierdzenie, że 750Ti by wystarczył. Już nie stresuj chłopaka.


Góra
 Zobacz profil  
      
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 424 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL