Imperator miał rację!
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Imperator miał rację!
Mały filmik który popełniliśmy z SithFrogiem. Indżoj!
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Re: Imperator miał rację!
Sorry, najprawdopodobniej macie tutaj pustkę. Dostaliśmy copyright claim od wytwórni FOX i trochę potrwa, zanim ta sprawa zostanie rozstrzygnięta.
Wszystko działa.
Dobre, dobre. Bardzo dobre.
Szkoda, że tak z kartki czytane (żabciu szczególnie)
No i czekałem na zwrot akcji na końcu "filmik stworzony z funduszy Nowa Prawica Korwina Mikkego"
Dobre, dobre. Bardzo dobre.
Szkoda, że tak z kartki czytane (żabciu szczególnie)
No i czekałem na zwrot akcji na końcu "filmik stworzony z funduszy Nowa Prawica Korwina Mikkego"
#sgk 4 life.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Sie musialem podpisac ze wszystko mamy legalnie i ladnie, a nawet filmu nie widzialem . Jak mnie CIA ''uciszy'' to przez tych dwóch
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ja czekałem na naklejenie imperatorowi gęby Korwina
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Bardzo dobre! SW już nigdy nie będą dla mnie takie jak przedtem. Najgorsze, że to wcale niegłupie jest. Cholerna rebelia. Imperia zawsze były fajne, bezpieczne i pozwalały się bogacić oddanym obywatelom. Imperia rozwijaly handel i budowały drogi. Rebelia i cała ta demokratyczna gadanina to jeden wielki rozkład, chaos, korupcja i przestępczość
Co do realizacji to robota na szóstkę. Może faktycznie zabrakło trochę jakieś "swobody" w głosie u Sitha, której mu nie brakuje przecież podcastach ale to wszystko przyjdzie z czasem.
Czemu nie ma na głównej, ja się pytam?
A i jeszcze po przemyśleniu - takie materiały często mają jakąś czołówkę, jakiś charakterystyczny początek, nawet nasz podcast Melodyjka, animacja, coś co od razu pozwala poznać, że to nasz ulubiony kanał na YT Mam nadzieję, że zrobicie więcej takich dobrych materiałów a wtedy może to przemyślicie. Choćby jakiś wspólny tytuł, gdzie "Imperator miał rację" byłoby podtytułem. Może banalne ale ja tak lubię Tyle nieśmiałych uwag ode mnie.
Co do realizacji to robota na szóstkę. Może faktycznie zabrakło trochę jakieś "swobody" w głosie u Sitha, której mu nie brakuje przecież podcastach ale to wszystko przyjdzie z czasem.
Czemu nie ma na głównej, ja się pytam?
A i jeszcze po przemyśleniu - takie materiały często mają jakąś czołówkę, jakiś charakterystyczny początek, nawet nasz podcast Melodyjka, animacja, coś co od razu pozwala poznać, że to nasz ulubiony kanał na YT Mam nadzieję, że zrobicie więcej takich dobrych materiałów a wtedy może to przemyślicie. Choćby jakiś wspólny tytuł, gdzie "Imperator miał rację" byłoby podtytułem. Może banalne ale ja tak lubię Tyle nieśmiałych uwag ode mnie.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Już jest. Nie wrzucałem wcześniej, bo rano poszedł copyright claim z autmatycznego systemu youtube'a i musieliśmy się z nim poużerać.Voo pisze:Czemu nie ma na głównej, ja się pytam?
Co do intra - faktycznie. Przydałoby się. Ale nie umiem zrobić
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Mam pytanie, czy bierzemy pod uwagę EU, czy nie? Bo jak nie, to obawiam się, że nie mamy za bardzo wiedzy nt. punktu o rozwoju technologicznym.
Dwie sprawy
1. Tytuł jest bez sensu trochę (albo chociaz opis zmieńcie), pytanie jest źle zadane. Bo jeżeli pytamy czy imperator miał rację to... co chciał zrobić? Rządzić do śmierci całą galaktyką? To mu się udało... Stworzyć tysiącletnią Rzeszę Tysiącletnie Imperium rządzone przez kolejnych Sithów? W sumie to nie pamiętam, żeby taki był jego cel. Kwestia "mienia" lub nie racji nie pasuje raczej do tematu.
2. Sith powiedz, że nie zrobileś tego filmiku jako argumentu, że torturowanie Hana Solo i (prawie) księżniczki Lei trzeba usprawiedliwić.
1. Tytuł jest bez sensu trochę (albo chociaz opis zmieńcie), pytanie jest źle zadane. Bo jeżeli pytamy czy imperator miał rację to... co chciał zrobić? Rządzić do śmierci całą galaktyką? To mu się udało... Stworzyć tysiącletnią Rzeszę Tysiącletnie Imperium rządzone przez kolejnych Sithów? W sumie to nie pamiętam, żeby taki był jego cel. Kwestia "mienia" lub nie racji nie pasuje raczej do tematu.
2. Sith powiedz, że nie zrobileś tego filmiku jako argumentu, że torturowanie Hana Solo i (prawie) księżniczki Lei trzeba usprawiedliwić.
#sgk 4 life.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Bardzo dobre!
Tylko jedna rzecz mnie uderzyła. Nie wiem, czy to kwestia mikrofonu, ale DaeL ma tak radiowy głos, że Żaba (sorry) brzmi przy nim, delikatnie mówiąc, słabo. Może trzeba było Cię puścić przez taki modyfikator, jak Darth Vader?
Tylko jedna rzecz mnie uderzyła. Nie wiem, czy to kwestia mikrofonu, ale DaeL ma tak radiowy głos, że Żaba (sorry) brzmi przy nim, delikatnie mówiąc, słabo. Może trzeba było Cię puścić przez taki modyfikator, jak Darth Vader?
1. Genialny montaż Dael, warto było siedzieć do świtu.
2. Brzmię faktycznie jak polski dubbing w grach, przepraszam. Za szybko gadam i mikrofon za blisko (słychać niektóre wdechy. Przepraszam
2. Brzmię faktycznie jak polski dubbing w grach, przepraszam. Za szybko gadam i mikrofon za blisko (słychać niektóre wdechy. Przepraszam
Turtles - Chodzi o to, że imperator miał rację w sporze o władzę w galaktyce. Rzeczywiście opis można poprawić. W sobotę się tym zajmę. No i cholera - żałuję, że nie wpadłem na pomysł z tym zakończeniem.
Voo - wszystkie uwagi odnotowane i skierowane do przemyślenia
PIOTRO - tak jak z pomysłem Turtlesa - taki myk by nam zagwarantował milion odsłon
Jutsi - w sumie to chodzi o kanon który mam w głowie. Czyli wybiórczy EU
W sprawie wszystkich głosów krytycznych wobec Sitha:
Moim zdaniem wyszło OK. Bombowo w jednolinijkowych podsumowaniach, które dodają filmikowi humoru. Całkiem nieźle w normalnej wymianie zdań. Dobrze szły Sithowi fragmenty które są napisane najbardziej naturalnie, albo które zmodyfikował w stosunku do mojego pierwotnego scenariusza. Najgorzej te, które dostał ode mnie tuż przed nagraniem.
Musicie wiedzieć w jaki sposób ten filmik w ogóle powstał. Otóż od jakiegoś czasu myślimy o podcaście, który byłby uzupełnieniem dla moich artykułów o Grze o Tron. W trakcie pracy nad scenariuszem do tamtych podcastów wpadłem na koncepcję tego wideo. Wymieniliśmy parę pomysłów na ten temat i sprawa przycichła. A potem mi odbiło. W niedzielę napisałem pierwszą wersję scenariusza, w poniedziałek po południu drugą, a wieczorem już nagrywaliśmy, bo chciałem to zmontować na święta. Gdyby czasu było więcej, to moglibyśmy robić próby, powtórki, itd... Ale i tak jestem zadowolony - z siebie, Sitha i z ostatecznego efektu. A następnym razem będzie jeszcze lepiej
Voo - wszystkie uwagi odnotowane i skierowane do przemyślenia
PIOTRO - tak jak z pomysłem Turtlesa - taki myk by nam zagwarantował milion odsłon
Jutsi - w sumie to chodzi o kanon który mam w głowie. Czyli wybiórczy EU
W sprawie wszystkich głosów krytycznych wobec Sitha:
Moim zdaniem wyszło OK. Bombowo w jednolinijkowych podsumowaniach, które dodają filmikowi humoru. Całkiem nieźle w normalnej wymianie zdań. Dobrze szły Sithowi fragmenty które są napisane najbardziej naturalnie, albo które zmodyfikował w stosunku do mojego pierwotnego scenariusza. Najgorzej te, które dostał ode mnie tuż przed nagraniem.
Musicie wiedzieć w jaki sposób ten filmik w ogóle powstał. Otóż od jakiegoś czasu myślimy o podcaście, który byłby uzupełnieniem dla moich artykułów o Grze o Tron. W trakcie pracy nad scenariuszem do tamtych podcastów wpadłem na koncepcję tego wideo. Wymieniliśmy parę pomysłów na ten temat i sprawa przycichła. A potem mi odbiło. W niedzielę napisałem pierwszą wersję scenariusza, w poniedziałek po południu drugą, a wieczorem już nagrywaliśmy, bo chciałem to zmontować na święta. Gdyby czasu było więcej, to moglibyśmy robić próby, powtórki, itd... Ale i tak jestem zadowolony - z siebie, Sitha i z ostatecznego efektu. A następnym razem będzie jeszcze lepiej
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Wiesz, jak tak to można każdą tezę dowieść i obalićDaeL pisze:Jutsi - w sumie to chodzi o kanon który mam w głowie. Czyli wybiórczy EU
Jutsi, są święta, odłóż wirtualną reklamówkę i nie szukaj fleme'a
W montazu tego DaeL wygrałeś tą sceną jak mówicie, ze religijność Imperatora jest niegroźna i ujęcie jak kajdanki Luke'a się otwierają
Natomiast w materiale zastawiacie się czy jego diagnoza opłakanego stanu Republiki była trafna i czy starania mające na celu uzdrowienie galaktyki skuteczne i właściwe
W montazu tego DaeL wygrałeś tą sceną jak mówicie, ze religijność Imperatora jest niegroźna i ujęcie jak kajdanki Luke'a się otwierają
Rację to może mieć albo nie mieć prezydent Clinton jak mówił, ze nie uprawiał seksu z Monicą Lewinsky. Ale co to znaczy miał rację w sporze o władzę w galaktyce? Miał do niej dziedziczne prawo? Przejał władzę w konstytucyjny sposób?imperator miał rację w sporze o władzę w galaktyce.
Natomiast w materiale zastawiacie się czy jego diagnoza opłakanego stanu Republiki była trafna i czy starania mające na celu uzdrowienie galaktyki skuteczne i właściwe
#sgk 4 life.
Rzuff - to jest skrót myślowy. Musisz wziąć pod uwagę, że tytuł ma być krótki i chwytliwy.
A co znaczy, że miał rację? To, że imperium było państwem efektywniejszym i lepszym dla swych obywateli od republiki.
A co znaczy, że miał rację? To, że imperium było państwem efektywniejszym i lepszym dla swych obywateli od republiki.
To jest jakoś mega cicho nagrane, czy mi się tylko zdaje?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Na głośniku masz takie kręciołko, jak tym pokręciolisz w prawo to się zrobi głośniej.
Tylko pamiętaj - w prawo.
(P.S. u mnie dźwięk OK)
Tylko pamiętaj - w prawo.
(P.S. u mnie dźwięk OK)
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
ewentualnie w prawym dolnym rogu w trayu możesz manipulować ustawieniem głośności OSa
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Brakowalo mi tylko napisow pod oryginalnymi fragmentami - latwiej byloby lapac gimnazjazulerie
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Super sprawa, "chopaki"! Galaktyka chcę więcej jak będziecie mieli pomysł!
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ej, nie szukam flejma, tylko zwracam uwagę (zwłaszcza że robił to z Sithem), że trzymamy się jednego albo drugiegoTurtles pisze:Jutsi, są święta, odłóż wirtualną reklamówkę i nie szukaj fleme'a
Filmik fajny, nie zgadzam się, ale jest dobrze.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Dlatego na pokaz wyjebał w drobny mak AlderaanDaeL pisze:A co znaczy, że miał rację? To, że imperium było państwem efektywniejszym i lepszym dla swych obywateli od republiki.
(Wiem, że to Tarkin, ale nadal)
Można było się spodziewać, że to Tarkin.
No to postanowione. Tworzę już zręby scenariusza do następnego odcinka.
Spoiler:
nisko mierzysz, Żabo
zapoznam się jak znajdę czas powrócic na łono forum. najszybciej to po 7 stycznia.
[dygresja pierwszego świata mode on]kurde, mam zbyt rozbudowane życie[/off]
zapoznam się jak znajdę czas powrócic na łono forum. najszybciej to po 7 stycznia.
[dygresja pierwszego świata mode on]kurde, mam zbyt rozbudowane życie[/off]
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
właściwie czemu tego linku nie ma jeszcze na FB FSGK.pl?
Powinniscie wtedy uzyc gwaizdy smierci by zniszczyc FB i pokazac innym portalom ze nie oplaca sie ukladac z rebeliatami.SithFrog pisze:Rebelianci przejęli administrację fanpage'a...
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Byłaby okejka ale "Palpatajn"? Dobrze, że nie Lord Wader. Dopiero na końcu Żabski się zorientował ale to za późno.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Rozmawialiśmy o tym w trakcie nagrania. SithFrog chciał nagrać jeszcze raz z "palpatinem", ja uznałem, że nie ma sensu, bo obydwie wymowy są poprawne. Amerykanie wymawiają końcówki "tine" jako "tin", a Brytyjczycy jako "tajn". To samo jest np. z Constantinem.
jest Konstantajn? Dobry jeżu...
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
zresztą cały film sprowadza się do starej dobrej zasady że:
monarchia absolutna z dobrym władcą >>> demokracja
a już na pewno >>>>>> niż nasza obecna pseudodemokracja sprowadzająca się do wyboru zwykle dwóch ogólnikowych wariantów
monarchia absolutna z dobrym władcą >>> demokracja
a już na pewno >>>>>> niż nasza obecna pseudodemokracja sprowadzająca się do wyboru zwykle dwóch ogólnikowych wariantów
Do czego wy się dopieprzacie?! Przecież i tak nikt tego nie ogląda
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Z ciekawości: graliście kiedyś w Wolfensztajna 3D czy Wolfenstina 3D? I nie, nie znaliście wtedy niemieckiego
Mosz recht chopie.SithFrog pisze:Z ciekawości: graliście kiedyś w Wolfensztajna 3D czy Wolfenstina 3D? I nie, nie znaliście wtedy niemieckiego
NOT.
Podstaw niemieckiej wymowy nazw nauczył mnie dziadek do spółki z Klossem i załogą czołgu 102. Dopiero potem przyszedł Blazkowicz
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Man nejmen!
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Larofan
- Social Media Ninja
sie czlowiek zagapi i od razu takie perelki ida..
wyborne
ale fakt - konstantajn i wolfensztin, podobnie jak mityczne 'jedno piwo' nie istnieja
(nigdy przenigdy nie mowilem inaczej niz wolfensztajn O_o)
co do palpatine'a - czy ktos wie czy byl jakis dubbing polski coby stwierdzic jak to komercyjnie wydano?
ja szczerze mowiac powiedzialbym tez /palpatajn/ tak jak clementine /klementajn/ ale to faktycznie zajezdza brytyjska wymowa, a film mimo wszystko robili gringos
wyborne
ale fakt - konstantajn i wolfensztin, podobnie jak mityczne 'jedno piwo' nie istnieja
(nigdy przenigdy nie mowilem inaczej niz wolfensztajn O_o)
co do palpatine'a - czy ktos wie czy byl jakis dubbing polski coby stwierdzic jak to komercyjnie wydano?
ja szczerze mowiac powiedzialbym tez /palpatajn/ tak jak clementine /klementajn/ ale to faktycznie zajezdza brytyjska wymowa, a film mimo wszystko robili gringos
W dubbingu było Lord Wader (dosłownie tak) więc raczej bym się nie sugerował
No właśnie, Klementin brzmi dziwacznie.Larofan pisze:ja szczerze mowiac powiedzialbym tez /palpatajn/ tak jak clementine /klementajn/ ale to faktycznie zajezdza brytyjska wymowa, a film mimo wszystko robili gringos
Pewnie sugerowali się Lordem WiadroSithFrog pisze:W dubbingu było Lord Wader (dosłownie tak) więc raczej bym się nie sugerował
+4k postów since 02/2005
Dzięki. I tak przy okazji - chyba niepotrzebnie wdajesz się w dyskusje z ludźmi, którzy nie chwytają ironii
Chodzilo o buzz - pisanie komentarzy podnosi znalezisko przy domyslnym sortowaniu w wykopalisku
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
O, nie wiedziałem. A tak przy okazji - jesteśmy na głównej.
Dzisiejsze statystyki:
1. Po wejściu na wykop.
2. A teraz wytężcie wzrok i spróbujcie znaleźć miejsce, w którym materiał trafia na główną wykopu.
Dzisiejsze statystyki:
1. Po wejściu na wykop.
2. A teraz wytężcie wzrok i spróbujcie znaleźć miejsce, w którym materiał trafia na główną wykopu.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
ludzie naprawde nie mają co z życiem robić jak po takich wykopach siedzą
- Larofan
- Social Media Ninja
co to w ogole jest wykop? taki polski reddit?